FOTBAL  »  LIGA 3  »  SCHIMBĂRI

Ce nebunie! Dintr-un nume de tradiţie renasc două formații: situație unică în fotbalul românesc

FOTO: Facebook @caoradea
FOTO: Facebook @caoradea

Articol de GSP - Publicat joi, 26 august 2021 16:19 / Actualizat joi, 26 august 2021 16:41

Fotbalul bihorean este într-o continuă mișcare. ACS CAO 1910 Oradea, echipă aflată în acest moment în Liga 3, va fi înlocuită sezonul următor de FC Bihor, anunță primarul orașului, Florin Birta. 

Fotbalul din Bihor va avea din sezonul viitor după echipe de tradiție. FC Bihor va fi sponsorizată de autoritățile locale, iar CAO Oradea de „Asociația Oradea Renaștem Împreună”. Modificările survin în urma retragerii lui Florin Mal, fost Președinte și inițiator al proiectului ACS CAO 1910 Oradea.

Situația încurcată în fotbalul bihorean

  • FC Bihor, formație care nu există în acest moment, va evolua sezonul următor pe locul lui CAO Oradea, echipă aflată în acest moment în Liga 3
  • CAO Oradea va continua în Liga 4, pe locul ocupat în acest moment de echipa secundă a lui CAO

Suntem mândri de istoria fotbalistică din Oradea și Bihor și credem că merită pusă în valoare și în anii care urmează, de aceea ne bucurăm să anunțăm că am început demersurile ca din anul competițional 2022–2023 echipa din Liga a 3-a să continue activitatea sub denumirea de FC Bihor, urmând să fie susținută de Municipiul Oradea, iar echipa de Liga a 4-a va rămâne sub denumirea de ACS CAO 1910, urmând a fi susținută financiar de către Asociația Oradea Renaștem-Împreună
- Florin Birta, Primarul Municipiului Oradea, conform Bihor Pe Net

Cine a fost CAO Oradea, campioană în România și Ungaria

Fondată în perioada antebelică şi dispărută în anii comunismului timpuriu, gruparea reunea în vestiar, în perioada de glorie, „şapte-opt internaţionali români, maghiari ori care jucaseră pentru ambele naţionale".

CA Oradea nu se vrea în aceeaşi categorie cu FCSB, CFR sau Dinamo. Nici n-ar avea cum. Nagyvaradi Atletikai Club, denumirea maghiară, a câștigat titlul atât în România, cât și în Ungaria. Doar Rapid Viena se mai poate lăuda cu o astfel de performanță la nivel european.

În 2017, proiectul a plecat la drum ca fiind exclusiv privat. De anul trecut, echipa e deținută ca acționar majoritar de Primăria Oradea, joacă pe stadionul „Iuliu Bodola".

378 de meciuriîn Liga 1 din România are CA Oradea: 145 de victorii, 80 de remize și 153 înfrângeri

Cine a fost FC Bihor

Vechiul FC Bihor s-a înfiinţat în aprilie 1958, sub denumirea de Crişul Oradea. A promovat în Divizia A (denumirea de atunci a Ligii 1) în vara anului 1963 şi a strâns 19 sezoane în primul eşalon.

La FC Bihor au evoluat, de-a lungul anilor, nume importante din fotbalul românesc, precum Attila Kun, Marcel Puşcaş, Adrian Zare, Anton Weiszenbacher, Zsolt Mujnai şi Claudiu Keşeru.

Citește și alte știri despre fotbalul din ligile inferioare:

EXCLUSIV Proiect megalomanic în „Epoca de Aur” » Cum arată astăzi stadionul construit de comuniști la Medgidia

OFICIAL FRF s-a spălat pe mâini în „cazul Petrolul” » Decizie de neînțeles, după ce un oficial a încercat să mituiască un arbitru

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
gago747
gago747  •  27 August 2021, 00:07

Eu țin cu Înfrățirea Oradea.

ripensistu
ripensistu  •  26 August 2021, 20:11

O rusine, FC Bihor a fost doar satelitul echipelor sistemului pe vremea comunista, in schimb CAO Oradea este una din cele mai frumoase echipe din Romania.

ioan.h
ioan.h  •  26 August 2021, 19:57

Petre Grosu fost golgheter al României,Ludovic si Alexandru Satmăreanu, Iosif Vigu, Ioan Naum, Constantin Bigan, Paul Popovici,etc.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close