FOTBAL  »  LIGA 3  »  ALEGERI

VIDEO Culisele legăturilor dintre Dacian Cioloș, Allen Coliban și o echipă de tradiție din România » Ex-premierul, ultras de ocazie la un meci din Liga 3

Dacian Cioloș, ultras de ocazie. A cântat pentru SR Brașov, apoi a început să strângă semnături / Captură Alianța USR PLUS
Dacian Cioloș, ultras de ocazie. A cântat pentru SR Brașov, apoi a început să strângă semnături / Captură Alianța USR PLUS

Articol de - Publicat duminica, 18 octombrie 2020 00:00 / Actualizat duminica, 18 octombrie 2020 09:06

La Brașov, bătălia electorală dintre Allen Coliban (USR-PLUS) și George Scripcaru (PNL) s-a încheiat cu victoria primului. Cei doi poartă în continuare o dispută de la distanță pentru marca „FC Brașov”, iar noul edil se bucură și de susținerea ex-premierului și colegului de alianță Dacian Cioloș.

  • CONTEXT: În timp ce proaspătul primar Allen Coliban a început să susțină din ce în ce mai activ S.R. Brașov, echipa din L3 pe care suporterii o consideră continuatoarea lui FC Brașov, învinsul George Scripcaru sprijină Corona Brașov (formație pe care a reînființat-o în timpul mandatului său și prin intermediul căreia spera că poate obține fuziunea cu echipa suporterilor - aceștia au refuzat). 
  • Marca istorică nu-i aparține, deocamdată, niciuneia dintre cele două entități.
  • Săptămâna trecută, fostul premier Dacian Cioloș a fost prezent alături de aliatul politic Allen Coliban la meciul lui S.R. Brașov. Cu fularul la gât, Cioloș a trecut de la cântece de galerie și conduită de ultras la colectat semnături pentru viitoarele alegeri.

Au trecut deja cinci ani de când Brașovul, unul dintre orașele de tradiție din fotbalul românesc, nu mai are vreo reprezentantă în prima ligă. „Sufocată” de probleme financiare, vechea echipă a intrat în faliment în 2017, lăsând în spate o istorie bogată, veche de peste 80 de ani

În același 2017 fatidic pentru fotbalul brașovean, într-o încercare de a readuce la viață „rămășițele” clubului de suflet, fanii „stegarilor” au aderat la modelul implementat în mai multe locuri din țară: au înființat, din propriile resurse, echipa suporterilor, pe care o consideră continuatoarea de drept a „Steagului Roșu”.

VIDEO Culisele legăturilor dintre Dacian Cioloș, Allen Coliban și o echipă de tradiție din România » Ex-premierul, ultras de ocazie la un meci din Liga 3
Fanii „stegarilor” nu și-au abandonat idealul.

Allen Coliban a câștigat alegerile, dar și simpatia suporterilor

Înapoi în prezent: S.R. Brașov - creația fanilor - se află în Liga 3 și încearcă să facă pașii corecți către revenirea în primele două ligi. Cu o masă consistentă de suporteri în spate, dar și cu susținerea - deocamdată neoficială - a noului primar Allen Coliban, „Steagul” e pe locul 2 în Seria V și nădăjduiește că are, în sfârșit, un proiect suficient de robust cât să-i asigure promovarea. 

Totuși, misiunea nu-i nici pe departe la îndemână. Una dintre contracandidatele „Steagului” - chiar liderul seriei - e Corona Brașov, echipa reînființată în urmă cu un an cu larga susținere a fostului primar George Scripcaru. Deși a pierdut fotoliul de primar la alegerile locale din septembrie, Scripcaru continuă să aibă o influență importantă la Corona Brașov, echipă pe care încearcă s-o țină în viață mai mult pentru a rivaliza cu celălalt proiect din oraș. 

Așa s-a ajuns ca Allen Coliban, primarul ales, să se apropie treptat, încă din timpul campaniei, de proiectul suporterilor. „Fanii lui S.R Brașov l-au simțit aproape pe Coliban și i-au adus ceva voturi la alegeri”, dezvăluie sursele Gazetei din orașul de la poalele Tâmpei.

Fără să-și exprime susținerea pentru S.R. Brașov la nivel declarativ, Allen Coliban a început să meargă pe stadion la meciurile din Liga 3 ale „stegarilor”. A fost prezent pe „Tineretului” la duelul de week-end-ul trecut cu Kids Tâmpa Brașov, dar și ieri, în deplasarea de la Târgu Secuiesc. Cei prezenți l-au simțit implicat în problemele echipei, proaspătul edil chiar afișându-se cu fularul galben-negru la gât.

VIDEO Culisele legăturilor dintre Dacian Cioloș, Allen Coliban și o echipă de tradiție din România » Ex-premierul, ultras de ocazie la un meci din Liga 3
Allen Coliban (indicat de săgeată), în deplasarea de la Târgu Secuiesc

„Ultrasul” Dacian Cioloș a cântat cu galeria, apoi a dat-o pe strâns semnături

Victoria surprinzătoare a USR-ului la Primăria Brașov, administrată în ultimii 16 ani de George Scripcaru, a făcut posibil și evenimentul neobișnuit petrecut săptămâna trecută. Atunci când, pe lângă Allen Coliban, la meciul lui S.R. Brașov de pe teren propriu și-a făcut apariția și fostul premier Dacian Cioloș, actualmente președinte al formațiunii politice PLUS.

VIDEO Culisele legăturilor dintre Dacian Cioloș, Allen Coliban și o echipă de tradiție din România » Ex-premierul, ultras de ocazie la un meci din Liga 3
Captură YouTube Alianța USR PLUS


Cioloș a urmărit meciul alături de Coliban - și el tot cu fularul la gât - ba chiar s-a comportat ca un ultras, scandând alături de fani pentru jucătorii „stegarilor”

Fostul prim-ministru a profitat la maximum de ieșirea în „teritoriu”: la un moment dat, a ignorat meciul și a început să strângă semnături de la cei prezenți. Miza? Viitoarele alegeri parlamentare din decembrie. 

A fi sau a nu fi FC Brașov

Dincolo de strategiile electorale puse la cale la doi pași de dreptunghiul verde, bătălia pentru mărcile „FC Brașov” continuă. Ele au fost cumpărate iarna trecută de George Scripcaru și se află în prezent în „sertarele” primăriei cucerite de Coliban

Viitorul „Steagului” rămâne deocamdată în ceață, însă situația s-ar putea clarifica în curând: Coliban le-a mărturisit deja locuitorilor din Brașov că „trebuie aleasă o echipă reprezentativă pentru oraș”, astfel că o ipotetică promovare în Liga 2 a clubului suporterilor ar putea limpezi situația de sub Tâmpa. 

Cronologia evenimentelor de la Brașov din ultimii 5 ani:

  • 2015: FC Brașov retrogradează din Liga 1;
  • 2017: după doi ani în liga secundă, „stegarii” intră în faliment și se „dizolvă”;
  • 2017: suporterii înființează S.R. Brașov;
  • 2018: afaceristul Simon Maurer începe să investească la S.R. Brașov, dar își retrage finanțarea după un singur an;
  • 2018: echipa suporterilor promovează în Liga 3;
  • 2019: Fostul primar George Scripcaru reînființează și sprijină, prin intermediul Primăriei, concitadina Corona Brașov. În prealabil, acesta încercase să preia S.R. Brașov, însă negocierile cu suporterii au picat. 
  • 2020: S.R. Brașov e tot în Liga 3, susținută, încă neoficial, de noul primar Allen Coliban. Vechea marcă a FC Brașov nu-i aparține însă niciuneia dintre cele două entități.

Citește și: 

Fost conducător din fotbalul românesc, reținut pentru 24 de ore. E acuzat de 394 de acte de delapidare!

De la 20 la 83 de milioane! Bugetul pentru sala SF din fosta mlaștină s-a mărit de peste 4 ori în doi ani!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  18 Octombrie 2020, 17:10
Postat de Dino Alex pe 18 Octombrie 2020, 11:10

Steagul nu? Asa scrie le banner. Steagul rosu nu? Asa se numea echipa. De unde vine numele? Invatati copiii de unde vin echipele ca iar se bat cu pumni in piept pt echipe si principii comuniste si le imbraca in democratie. Steagul rosu, Sepcile rosii, Cainii rosii, Dinamo Arges, Csa - csk steaua zelesnik comunista

da mai geniule, nici nu exista culoarea rosie pana la comunisti ! probabil ei i-au inventat si pe diavolii rosii de la Man Utd si pe Liverpool ( the reds). sepcile rosii sunt rosii dinainte de razboi, cainii rosii vine de la fratii Numweiler care erau roscati samd

raducallin
raducallin  •  18 Octombrie 2020, 13:02

In Brasov doar Steagu conteaza , Corona e o facatura care a fost desfiintata o data , o gaura neagra pentru bani publici la care inca nu s-a facut un audit financiar.Reinfiintata de Scripcaru in scop electoral.A se vedea si echipa de handbal cu scandalul de dopaj pe banii contribuabililor.

assf
assf  •  18 Octombrie 2020, 11:50

cum a putut fi prezent la meci el neocupand vreun post in club iar stadioanele, cel putin oficial, sunt inchise pentru suporteri. la recea e cu spectatori, la brasov cu spectatori. e bine, ce sa zic.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează