FOTBAL  »  LIGA 3  »  FC BRAȘOV

Incredibil: 80 de puncte penalizare pentru echipa unui oraș cu mare tradiție

Proiectul FC Brașov Steagul Renaște a mai pierdut încă două vieți
Proiectul FC Brașov Steagul Renaște a mai pierdut încă două vieți

Articol de - Publicat marti, 13 februarie 2024 19:43 / Actualizat marti, 13 februarie 2024 21:59

Proiectul FC Brașov Steagul Renaște a mai pierdut încă două vieți, după dispariția echipei de seniori, care fusese retrogradată în vară în Liga 3, din cauză că nu a luat licența pentru eșalonul secund.

80 de puncte penalizare pentru FC Brașov Steagul Renaște U19

Rapid a mai cedat un fotbalist în Liga 2 » Va juca alături de Adi Petre, Deniz Giafer și Atanas Trică
Rapid
Rapid a mai cedat un fotbalist în Liga 2 » Va juca alături de Adi Petre, Deniz Giafer și Atanas Trică

Jucătorii și antrenorii au plecat și, fără sprijin financiar din partea Primăriei, datoriile au început să vină tăvălug. Iar depunctările în urma memoriilor jucătorilor au început să curgă, ele îndreptându-se împotriva celei mai mari echipe a clubului, cea de U19.

Sfârșitul era iminent. Și, recent, Comisia de Disciplină a dat verdictul final: s-a ajuns la un total de 80 de puncte de depunctare din noiembrie până acum.

Și cum doar în dosarul fostului atacant Răzvan Andronic se depășise numărul de 12 puncte, iar în total trecuseră 120 de zile de la prima depunctare fără să se facă nicio plată, conform regulamentelor, s-a decis excluderea din toate competițiile FRF a echipelor clubului de sub Tâmpa.

Mai au pe rol dosare și alții, precum Daniel Mutu, Levente Mihok, Marius Burlacu, Florin Dumbravă și Liviu Dîrstar. Concluzia este că formațiile U19 și U17, calificate în play-off-ul campionatelor naționale, au fost "exmatriculate".

U14 și U15 mai continuă la "județene"?

Astfel, FC Brașov Steagul Renaște ar mai avea numai două echipe, U14 și U15, care jucau în campionatul organizat de AJF Brașov. Președintele acestui for, Octavian Goga, care e și vicepreședinte FRF, a confirmat că "cele două formații sunt afiliate în continuare la noi, la AJF. Nu sunt afectate de excluderea din competițiile FRF. Dar deocamdată la noi e pauză, e perioada de transferuri, de vize, campionatele se reiau în martie. Știu că sunt într-o situație foarte grea financiar, deocamdată nu au venit la vize, dar nici nu am fost anunțați că s-ar retrage din campionat".

În cazul echipelor de U14 și U15, părinții copiilor susțineau total activitatea. Se ajunsese însă, încă din decembrie, că nu mai erau bani pentru închirierea terenurilor de antrenament, astfel că toți se pregăteau separat, pe unde puteau, și se reuneau numai la meciuri.

Acum, cele două echipe de U17 și U19 sunt pregătite în continuare de fostul fotbalist, acum antrenor cu Licență A, Marian Constantinescu. El a preluat și echipa mai mică fiindcă fostul tehnician, Ferenc Bajko, a plecat preparator fizic la Ceahlăul.

"Nu puteam să-i las așa pe copii. Ne antrenăm, mai jucăm partide amicale. Vreau să fie pregătiți, să-i ajut să-și găsească alte echipe, să nu rămână așa, pe drumuri. Iar din vară, vreau să-mi găsesc o echipă de seniori la Liga 3 sau la Liga 2. Am o experiență, sunt pregătit să fac asta. Aveam oferte și de acum, dar n-am putut să-i părăsesc pe copii", a spus Constantinescu, dezamăgit de tot ce se întâmplă cu clubul.

Ce echipe mai are orașul Brașov

Pare incredibil, dar Brașovul a rămas cu doar două echipe în competițiile organizate de FRF. Formația de seniori ACS Municipal SR, de fapt echipa suporterilor, care e deocamdată pe ultimul loc în Seria a 5-a din Liga a 3-a, cu numai 4 puncte, și ACS Kids Tâmpa Braşov, locul 5 în aceeași serie.

Sunt discuții cu Primăria, care deține palmaresul și culorile vechiului FC Brașov, să le împrumute celor de la SR. Dar surse din oraș susțin că deocamdată nu e posibil, din cauza datoriilor acumulate de echipa suporterilor.

Citește și alte articole:

Verdictul lui Ionuț Lupescu după victoria lui Dinamo cu Farul: „Kopic e singurul care are competență fotbalistică”

FRF prezintă: „Top 4 date esențiale din calendar pentru EURO 2024” » Când trebuie să fie atenți fanii „tricolorilor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
adanas99
adanas99  •  14 Februarie 2024, 21:51

Hai Steagu, Forza Brasovul. Sa se puna o taxa pe turism daca altfel nu se poate. Forza Carpatica!

adanas99
adanas99  •  14 Februarie 2024, 21:49

Hai Brasovul, Steagu renaste! Sa puna puna primaria o taxa pe turism din care sa finanteze echipele daca altfel nu se poate. Forza Carpatica!

nick7
nick7  •  14 Februarie 2024, 11:08

asta e fotbalul nostru!!!! profesionism de ra....at.... primarii, consilii judetene, "ascund" milioane in fotbal, in locul altor investitii, frf declara cluburile....private, iar cand se taie finantarea de la stat, adio privat!!!! insolventa, faliment si...... puncte penalizare in loc de recuperarea banilor prost administrati si tragere la raspundere penala!!!! de asta popescu o fi facut inchisoare, de asta ne da lectii de morala dragomir, de asta burleanu se vede presedinte uefa!!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează