FOTBAL  »  LIGA 3  »  PLANURI

EXCLUSIV Clubul de tradiție și-a anunțat obiectivele: „În 2-3 ani vrem în Liga 1, pe noul stadion!”

Poli Timișoara a căzut în Liga 3 // foto: Facebook @ Politehnica Timișoara
Poli Timișoara a căzut în Liga 3 // foto: Facebook @ Politehnica Timișoara

Articol de , - Publicat miercuri, 21 iunie 2023 10:24 / Actualizat miercuri, 21 iunie 2023 10:57

Iosif Rotariu (60 de ani), șeful departamentului de scouting de la Poli Timișoara, a anunțat ce obiective are clubul bănățean în următorii ani. La capătul sezonului trecut, Poli a căzut în Liga 2.

Cu Paul Codrea pe bancă, Poli Timișoara a retrogradat în Liga 3 în ciuda faptului că a câștigat două dintre ultimele 5 partide ale sezonului.

Pentru bănățeni, obiectivul imediat este acela de a reveni în eșalonul secund. Apoi, în 2-3 ani, de a urca în elita României, unde speră să evolueze pe noua arenă „Lego”, care va servi drept casă pentru Poli până la ridicarea noului „Dan Păltinișanu” de 32.000 de locuri.

„Sunt curios, ce zice Gică acum despre Ianis Hagi?!”. O legendă iese la atac: „L-ați văzut pe Mbappe al nostru?”
Elveția - România 2-2
„Sunt curios, ce zice Gică acum despre Ianis Hagi?!”. O legendă iese la atac: „L-ați văzut pe Mbappe al nostru?”

Iosif Rotariu anunță planurile de la Poli Timișoara: „În 2-3 ani vrem să formăm echipă de Liga 1”

„Din păcate, echipa a retrogradat în Liga 3, Timișoara nu mai are echipă în Liga 1 de foarte mult timp. Este pe undeva normal ca lumea să fie supărată în Timișoara, dar avem obiective de îndeplinit.

Pe termen scurt, de a promova în Liga 2. Pe termen puțin mai lung, 2-3 ani, acela de a forma o echipă care să poată promova în Liga 1 atunci când stadionul va fi gata.

Ulterior, în 4-5 ani, să avem echipă de play-off, pentru că Timișoara are o tradiție, o istorie. Lumea la Timișoara a fost obișnuită cu performanța, veneau 40.000-50.000 de oameni la stadion... Sperăm ca sezonul următor să revenim în Liga 2, să promovăm de pe acum jucătorii tineri.

O luăm din Liga 3, promovăm jucători tineri din Academie. Deja avem 6-7 care se antrenează de 2-3 luni cu Paul Codrea la echipa mare. Vrem să promovăm, cred că Paul Codrea, Pantilimon și eu am structurat lotul.

Paul a cerut 2 jucători pe fiecare post, deja avem lotul conturat cu o lună înainte de a începe pregătirea. Cred că este ceva normal la o echipă care vrea să obțină rezultate”, a precizat Rotariu la GSP Live.

Iosif Rotariu, despre stadionul „Lego”: „În toamnă încep lucrările”

Rotariu a explicat în cadrul emisiunii și ce atribuții îndeplinește el la clubul bănățean:

„Rolul meu este mai complex. Voi contribui la partea de individualizare tehnică cu anumiți jucători despre care cred că sunt de perspectivă. Voi lucra separat cu ei, voi merge la toate antrenamentele și jocurile echipelor din Academie, voi aduce jucători la Academie și echipa mare.

Rolul meu este de a aduce cât mai mulți jucători tineri și talentați din zonele din apropiere la Poli Timișoara. Cu experiența mea voi încerca să-l ajut și pe Paul cât va avea nevoie”.

Referitor la stadionul „Lego”, fostul mare fotbalist a explicat: „În toamna aceasta vor începe lucrările și vor fi terminate în 2 ani sau 2 ani și jumătate. Capacitatea este de 10.000 de locuri”.

Tot din Liga 1: 

Farul a transferat de la echipa retrogradată: „Sunt puternic, tehnic și lovesc bine cu stângul!”

Dan Șucu a aflat cât trebuie să plătească pentru transferul lui Edjouma la Rapid: „Îl dau, dacă pune banii ăștia pe masă!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
vardy
vardy  •  21 Iunie 2023, 16:41

Asta e Rotariu care acum cativa ani , la un meci Viitorul cu ACS Poli,era in loja lui Hagi si se bucura cand a dat gol Viitorul , el facand parte din delegatia lui ACS.

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  21 Iunie 2023, 13:56

Timisoara nu mai are fotbal deloc din 2011 de cind Galatiul i-a furat titlul. In plus Rotariu este un tradator, sa se intoarca la Ripensia, ei au 4 titluri si 2 cupe in doar 20 de ani, Poli are 2 cupe in 100.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează