FOTBAL  »  LIGA 3  »  DECIZIE

FRF îl ajută pe Gigi Becali să oprească Steaua! Cum poate bloca FCSB 2 ascensiunea „militarilor” în Liga 2

CSA Steaua este liderul seriei 4 în Liga 3. FCSB 2 este pe a doua poziție +25   FOTO
CSA Steaua este liderul seriei 4 în Liga 3. FCSB 2 este pe a doua poziție

Articol de , , - Publicat joi, 12 noiembrie 2020 08:20 / Actualizat joi, 12 noiembrie 2020 18:33

FRF a anunțat oficial modalitatea prin care vor fi împerecheate echipele în cele 5 finale pentru promovarea în Liga 2: conform țintarului, Steaua și FCSB II se vor afla față în față, dacă vor câștiga în semifinale.

Gazeta Sporturilor a scris ieri despre pașii pe care CSA Steaua trebuie să-i urmeze, din perspectivă juridică, pentru a putea avea drept de promovare în Liga 1 în următorul sezon al ligii secunde. Va fi nevoită să cesioneze activitatea unei entități de drept privat, tocmai pentru a respecta statutele FRF aflate acum în vigoare.

Până atunci însă, Steaua are de promovat în „B”, iar cel mai mare pericol care i se ivește e chiar dușmanul său numărul 1: clubul patronat de Gigi Becali. FCSB II activează în aceeași serie cu CSA și chiar dacă e în spatele acesteia în momentul de față, din cauza felului în care Federația Română de Fotbal a stabilit modalitatea desfășurării meciurilor de baraj, care vor decide cele 5 promovate, are toate șansele să-i poată bloca urcarea în eșalonul secund. 

Conform sistemului competițional pe care l-a stabilit înaintea sezonului, FRF a anunțat acum oficial că primele două clasate în cele 10 serii de Liga 3 se vor împerechea încrucișat, la rând. Exemplu: locul 1 din Seria 1 cu locul 2 din Seria 2, primul loc din Seria 2 cu locul 2 din Seria 1 și așa mai departe. Apoi, încrucișat seriile C3 vs C4, C5 vs C6 până la final. Conform actualei configurații din seriile 3 și 4, semifinalele barajului ar arăta așa: FCSB II - Afumați și Cernavodă - CSA Steaua. Meciurile vor avea loc tur-retur.

Se joacă pe noua arenă din Ghencea

Apoi, cele 10 câștigătoare vor ajunge în finala pentru promovarea în Liga a 2-a. Unde vor urma 5 baraje, tot tur-retur, însă nu se va trage la sorți modul în care vor fi împerecheate, ci FRF a stabilit deja cum ar arăta finalele. Primele două serii vor da o promovată, seriile 3 și 4 încă una, apoi, seriile 5-6, 7-8 și 9-10, la rândul lor, câte o formație.

Algoritmul decis de FRF înaintea sezonului va produce o finală incendiară între CSA Steaua și FCSB II, în cazul în care cele două se vor impune în prealabil. Cum FCSB II, chiar dacă e echipa secundă a unui club de prima ligă, are drept de promovare în „B”, practic se va juca având promovarea pe masă. 

Iar misiunea celor de la Steaua va fi serios îngreunată de faptul că FCSB II va putea să folosească mulți dintre fotbaliștii de la prima echipă, cei care au fost deja trecuți pe lista comună. Iar printre aceștia se află Soiledis, Cană, Șut, Oaidă, Buziuc, Pantea, Octavian Popescu, Cristi Dumitru.

De fapt, nu mai departe de finalul lunii octombrie, FCSB II i-a folosit pe aceștia în duelul cu CS Tunari, în care roș-albaștrii s-au impus cu 4-2. Posibila finală pentru promovarea în „B”, FCSB II - CSA Steaua, ar urma să se joace tur-retur, cel mai probabil în luna mai a anului viitor, iar cei de la clubul armatei speră ca până atunci să se permită accesul publicului la meciuri. Partida considerată acasă la Steaua se va disputa pe noua arenă din Ghencea, care va fi inaugurată în primăvara lui 2021.

FOTO. Imagini recente cu stadionul Steaua: ce schimbări au avut loc

+21 FOTO

Argumentul federalilor: a decis criteriul geografic

Cei de la Casa Fotbalului au decis să împerecheze astfel cluburile în cele 5 baraje pentru promovarea în L2 ținând cont de criteriul geografic. Tocmai pentru a nu pune echipele să se deplaseze pe distanțe lungi. În cazul în care ar fi apelat la metoda tragerii la sorți am fi avut posibile dueluri de genul Minuar Baia Mare - Oțelul Galați sau Foresta Suceava - Vedița Colonești (Județul Olt).

O simulare pe situația actuală din „C” ar da următoarele baraje:

  • Foresta Suceava / Oțelul Galați - Dacia Brăila / Miroslava
  • Corona Brașov / Flacăra Moreni - Vedița Colonești / Blejoi
  • Afumați / FCSB II - CSA Steaua / Axiopolis Cernavod
  • Viitorul Șelimbăr / Crișul Chișineu Criș - Șoimii Lipova / Gaz Metan
  • Unirea Dej / Minaur Baia Mare - SCM Zalău / Metalurgistul Cugir

Ultima directă: 2-1 pentru Steaua

Până la un eventual baraj pentru promovare, cele două rivale s-au întâlnit deja într-un prim meci direct în startul actualului sezon din Liga a 3-a. Pe 19 septembrie, în baza FCSB-ului din Berceni, CSA Steaua s-a impus cu scorul de 2-1. 

Confruntarea a fost dramatică. FCSB a deschis scorul în finalul primei reprize, dintr-un penalty obținut de Octavian Popescu. În minutul 60, Steaua a rămas în inferioritate, dar a egalat după 5 minute, prin Chipirliu, și a câștigat printr-un alt gol marcat în minutul 90. Duelul din retur e programat la jumătatea lunii martie.

VIDEO. Cum arată bijuteria de 100 de milioane de euro din Ghencea filmată cu drona

Citește mai multe știri despre Steaua:

Plângere penală împotriva lui Florin Talpan către Parchetul Militar! De ce e acuzat juristul CSA Steaua: „Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani”

Începe procedura de predare-primire la arenele Steaua și Arcul de Triumf: „Sunt realizate 98%”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (207)
1621544878110915
Ionel Alecu  •  13 Noiembrie 2020, 12:13

*** pe toate fcsb-urile din Piepra pana la mare *** , uite asa din placere si de nu o fi de prisos ***pthiuu drace !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dragos_chiva
dragos_chiva  •  12 Noiembrie 2020, 20:20

A discuta acum despre cum va arăta finala pentru promovarea în liga 2 înseamnă a vinde pielea ursului din pădure. O altă non-știre marca GSP pentru încingerea spiritelor între FCSB-iști și CSA steliști...

manutd.steaua
manutd.steaua  •  12 Noiembrie 2020, 18:14
Postat de catalynn pe 12 Noiembrie 2020, 17:16

Am citit câteva comentarii mai recente, nimic nou, fcsbistii își simt finalul aproape. Bun, poate ca Luni CAB va da un nou termen înainte de a rămâne in pronunțare, însă ca e Luni sau peste o luna finalul e tot ăla. Observ ca fcsbistii au extrem de mult timp liber, nu doar ca sunt prezenți cu orele și constant aici și bănuiesc pe propriile platforme social media unde își plâng de mila unul altuia cum de argumentele lor desprinse practic din Biblie, download-ate din tabletele lui Moise, venite de la D-zeu Tatăl gen, nu sunt deloc luate in seama sau măcar in serios de cineva cu măcar doua sinapse funcționale, dar “spionează” și forumurile stelistilor și sunt primii la meciurile Stelei pe YouTube :-)))) Și ca tot a venit vorba, meci mare mâine, prima etapa a returului și ultimul meci al Stelei in acest an, CS Balotesti -STEAUA, vineri (mâine) ora 2 după amiaza! :-)))

Esti sigur ca csa steaua joaca fotbal acum,sau e pe hold? Vezi sa nu afli in 10-20 de ani,ca iar ai fost de prost la meciuri! Cu asa conducatori ca la csa,in 100 de ani,s-ar putea sa aveti vreo 4-5 in care ati si jucat! Chiar asa,nu va intrebati deloc de ce Steaua n-a mai jucat fotbal si mai ales,de ce stapanul nu v-a anuntat sa nu mai veniti la stadion? Era bine la loja,cu sampanie si chitantierul in mana,iar peluzele pline de fraieri care strigau " Lupta Steaua"!

Vezi toate comentariile (207)
Comentează