FOTBAL  »  LIGA 3  »  CSA STEAUA

Plângere penală împotriva lui Florin Talpan către Parchetul Militar! De ce e acuzat juristul CSA Steaua: „Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani”

Florin Talpan, juristul CSA Steaua
Florin Talpan, juristul CSA Steaua

Articol de GSP - Publicat luni, 09 noiembrie 2020 20:15 / Actualizat luni, 09 noiembrie 2020 20:35

Asociația Steaua 1947, constituită din suporteri ai liderului Ligii 1, FCSB, a depus o plângere penală împotriva lui Florin Talpan, juristul CSA Steaua. 

Suporterii îl acuză pe Talpan de uzurparea funcției, după ce juristul clubului care evoluează în al treilea eșalon a cerut forurilor care conduc fotbalul românesc, FRF și LPF, ca FCSB să fie dezafiliată, iar Steaua să îi ia locul în Liga 1.

Potrivit admiratorilor echipei din Liga 1, Talpan nu avea dreptul să facă o astfel de solicitare, din moment ce nu este comandantul CSA, persoana care ar trebui să reprezinte în mod legal clubul. Iată plângerea formulată de roș-albaștri, potrivit Prosport: 

În aplicarea articolului 40 din Regulamentul de ordine interioară al armatei, vă rugăm să constatați și faptul că nu rezultă de nicăieri faptul că acest comandant al UM 02301, prin ordin de zi pe unitate, ar fi transmis prin delegare de competențe o parte din atribuțiile și responsabilitățile sale unor persoane subordonate, în speță față de sus numitul Talpan Florin Costel.

Potrivit art. 300 Cod Penal, «Fapta funcționarului public care, în timpul serviciului, îndeplinește un act ce nu intră în atribuțiile sale, dacă prin aceasta s-a produs una dintre urmările prevăzute în art. 297, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă».

Potrivit art. 297, alin. 1 Cod Penal, «Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act sau îl îndeplinește în mod defectuos și prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică»

În completare, Asociația Steaua 1947 a reclamat faptul că „Florin Talpan a folosit o ștampilă personală de la colegiul juriștilor pe un document oficial al unei Unități Militare de unde nu poate pleca niciun document fără ștampila unității și semnătura comandantului”.

Cerințele lui Florin Talpan către FRF și LPF:

  1. „Prezentarea corectă a palmaresului Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” București în toate materialele de promovare a UEFA și în statisticile prezentate pe site-ul uefa.com, noi fiind înființați în anul 1947”
  2. „Rectificarea pe site-ul dumneavoastră a palmaresului deținut de către SC Fotbal Club FCSB Sa, fostă SC Fotbal Club Steaua București SA, care s-a înființat în anul 2004. Pentru evitarea confuziei, solicităm prezentarea clubului înființat în anul 2004, în toate materialele UEFA sub altă denumire decât Steaua București deținând palmaresul nostru”
  3. „Excluderea SC Fotbal Club FCSB SA din orice competiție europeană deoarece pe rea credință a fost inclusă în Liga 1 cu complicitatea Federației Române de Fotbal”
  4. „Dezafilierea SC Fotbal Club FCSB Sa”
  5. „Predarea locului în Liga 1 Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” București întrucât SC Fotbal Club FCSB Sa s-a afiliat Federației Române de Fotbal în mod fraudulos”

VIDEO Cum arată bijuteria de 100 de milioane de euro din Ghencea filmată cu drona

Citește mai multe știri despre FCSB:

Jucătorul din Liga 1 propus la FCSB: „E cel mai bun! Ar fi o lovitură”

FCSB, elogiată de rivali: „Poate să viseze la Champions League!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (264)
adriann_
adriann_  •  10 Noiembrie 2020, 23:40
Postat de psychokiller pe 10 Noiembrie 2020, 14:27

Ba, ma lasi ...Armata nu are niciun drept in Liga 1 ! Are nume, steme, sigle, palmaresul pana in 2003 dar renuntand la activitate in 2003 a trebuit sa o ia de jos. Locul din Liga 1 este al FCSB-ului, nu a muncit pentru el. Ce daca a lasat echipa in prima liga in 2003 !

Dupa parerea mea armata nu are cum sa obtina locul de liga 1 dar poate totusi obtine dezafilierea echipei lui becali. Chestia cu falsificarea CIS prin modificarea cu pixul pe spatele hartiei dupa pierderea marcii la tribunal e mare cat Casa Poporului. Sigur, ar fi un demers tip "sa moara oaia vecinului" dar la cata ura a starnit ciobanul (nu mai zic de postacii si atarnatorii lui)...

180761176859242
Traian Pavelescu  •  10 Noiembrie 2020, 17:40

Reacție normala a stelistilor din exterior! Ei traind in democrații reale nu își pot imagina ca intr-o țara UE mai pot exista cazarmi sportive sovietoide ale armatei și poliției, care au pretenția absurda de a confisca, rechiziționa, o echipa profesionista, privata, de a o readuce in cazarma, la ordinul comandantului! Inimaginabil pentru lumea liberă, dezvoltata, civilizata încă posibil in România! Evident ca ofițerul indisciplinat, mai mult angajat al peluzei sud decât al CSA, trebuie pedepsit! A comis prea multe acte rușinoase pentru o oștire NATO. Locul lui și al Cazarmii in care lucrează este doar in arhive și la muzeu, nu intr-o democrație reala!

valiomanid
valiomanid  •  10 Noiembrie 2020, 16:06
Postat de parpalache pe 10 Noiembrie 2020, 11:21

Simplu!Daca Justitia a decis ca Becali a avut dreptul sa foloseasca echipa Steaua numai 10 ani- iar acel termen a expirat-alde Dragnea si alde Ponta -liderii partidului de la guvernare si prietenii lui Becali-motivand ca MAN nu are fonduri sa tina echipa in liga I-iar pe de alta parte fiindu-le frica de Justitia- aflata sub comanda unor decidenti mult mai puternici-i-au lasat echipa din liga I tot lui Becali-cu conditia sa-i schimbe numele,de ochii lumii-iar pentru poporul stelist... au fabricat o steluta mica, prin liga a...5 a!

Dragnea, prieten cu Becali ?..:)))))))))))))))))

Vezi toate comentariile (264)
Comentează