FOTBAL  »  LIGA 3  »  REVENIRE

EXCLUSIV Fostul arbitru multimilionar, arestat în dosarul „Mită pentru arbitri”, revine în fotbal

Fostul arbitru multimilionar, Marius Martiș, face parte din corpul de observatori de la Liga 3
Fostul arbitru multimilionar, Marius Martiș, face parte din corpul de observatori de la Liga 3

Articol de - Publicat duminica, 06 septembrie 2020 14:28 / Actualizat duminica, 06 septembrie 2020 14:41

Fostul arbitru multimilionar, Marius Martiș, face parte din corpul de observatori de la Liga 3. Focșăneanul a fost arestat 5 luni în dosarul „Mită pentru arbitri”, apoi eliberat și condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Ultima ședință a Comitetului de Urgență al FRF a aprobat, printre altele, și lista nominală a observatorilor oficiali de arbitri pentru Liga 3 în sezonul 2020/2021. Forul compus din Răzvan Burleanu, Gino Iorgulescu și Octavian Goga a hotărât aprobarea celor 75 de nume de la nivelul eșalonului al treilea, iar la new entry apare o veche cunoștință a fotbalului intern, dispărută mulți ani din peisaj. Marius Martiș, fostul arbitru, este una dintre noile apariții pe acea listă!

EXCLUSIV Fostul arbitru multimilionar, arestat în dosarul „Mită pentru arbitri”, revine în fotbal
Marius Martiș

Martiș, implicat în „Mită pentru arbitri”

Azi în vârstă de 47 de ani, vrânceanul a fost implicat acum un deceniu în celebrul caz „Mită pentru arbitri II". Inițial, a fost arestat pentru 5 luni în dosarul în care au mai fost judecați fostul arbitru Ionică Serea, omul de afaceri piteştean Cornel Penescu şi administratorul firmelor acestuia, Liviu Făcăleaţă

Martiş a fost arestat pe 30 aprilie 2010, fiind acuzat de complicitate la infracţiunea de luare de mită, după ce i-a facilitat colegului de arbitraj Serea primirea a 21.000 de dolari pentru a o favoriza pe FC Argeş în meciul cu Steaua, scor 2-2, disputat în martie 2009. Din această sumă, Serea i-ar fi înapoiat lui Penescu 15.000 de dolari din cauza rezultatului nefavorabil piteştenilor.

În 2014, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au menţinut practic decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Ploieşti, care i-a condamnat pe Martiș și Serea la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la dare de mită, respectiv luare de mită. Penescu a primit 3 ani de închisoare cu suspendare. 

Eu am fost puternic, am avut multă activitate. Serea, în schimb, a fost cel abătut, lipsit de viaţă. Unii ies de acolo pe jumătate cu capul în nori. Simt că trăiesc altfel viaţa alături de copii. Înainte eram superficial. Mai rău decât a fost nu se mai poate. Doar moartea mă mai sperie!
- Marius Martiș, pentru GSP, în noiembrie 2010

Citește și alte știri despre arbitrajul românesc:

EXCLUSIV S-au întors folcloristele în arbitrajul românesc! CCA pregătește în culise o mutare-șoc

Craiova, servită meci de meci de arbitri: are 7 partide consecutive în care a fost ajutată pe față!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
cneius
cneius  •  06 Septembrie 2020, 18:46

Ce cauta "multimilionar" in titlu ? Asa aveti de gind sa scrieti articolele de acum inainte ? Ce "categorie" ii veti da unui "amarit" care are doar citeva zeci de mii ?

skins_berceni
skins_berceni  •  06 Septembrie 2020, 17:55
Postat de cronwell pe 06 Septembrie 2020, 17:04

Urmeaza sa fie angajat la palat, langa celalalt discipol al stapanului.

Ce gogoman...pai mai ciocoflendere, acest infractor a defavorizat Steaua(FCSB) și de aceea are dosar penal...pfua, ce tantalau.

patrupezifrustrati
patrupezifrustrati  •  06 Septembrie 2020, 17:47

doar la noi se poate, toate mizeriile corupte prin functii ! cumetrii ! si ne intrebam de ce avem doar "fotbalisti" gen hanca , bancu.......

Vezi toate comentariile (8)
Comentează