FOTBAL  »  LIGA 3  »  AMICAL

Derby la Brașov cu echipe renăscute! Azi s-a jucat primul meci: echipele vor împărți Stadionul Tineretului

Articol de - Publicat joi, 25 iulie 2019 20:46

SR-ul a învins Corona în noul derby al Brașovului, 2-1, cu echipe ce se doresc continuatoarele unor trupe dispărute

SR Municipal a învins CSM Corona, scor 2-1 (2-1), în ceea ce pare a fi noul (vechi) derby al orașului Brașov, într-o partidă disputată joi seară pe Stadionul Tineretului.

Corona a deschis scorul prin Diego Alupoaie (5), însă SR-ul a întors până la pauză, prin Marian Cristescu (15) și Horia Popa (31). Diferența s-ar fi putut mări, după pauză, la o bară a lui Dragoș Popa.

Mulți dintre jucătorii aflați pe gazon, în special cei cu experiență, dar și membrii celor două staff-uri tehnice, au trecutul legat de FC Brașov: Florin Stângă, Marian Cristescu, Horia Popa – pe de o parte, respectiv Adrian Szabo, Călin Moldovan, Petre Lucian, Andrei Șanta, Mugurel Buga, Marian Constantinescu, de cealaltă parte.

Ușoare tensiuni

În zilele premergătoare meciului au existat ușoare tensiuni, pornite din nemulțumirea fanilor „galben-negri” față de decizia reînființării echipei de seniori a Coronei, după ce în urmă cu câteva luni au existat negocieri pentru ca autoritățile locale să se implice la formația lor.

Totuși, atât jocul cât și atmosfera de pe “Tineretului”, cu câteva sute de spectatori în tribune, nu au depășit limitele fairplay-ului.

Cele două echipe vor împărți Stadionul Tineretului pentru meciurile de campionat, însă nu se vor întâlni în “oficiale”, SR-ul evoluând în Liga a 3-a, în timp ce Corona va fi cel mai probabil înscrisă în Liga a 4-a.

O situație asemănătoare a existat în urmă cu câțiva ani, cu FC Brașov în primul eșalon și Corona în cel de-al doilea, dar reușind apoi o promovare care le-a adus față în față, pentru un singur sezon (2013-2014).

“Din punct de vedere fizic a fost un test reușit. Sunt mulțumit de băieți. Mai avem mai multe de reglat, dar rezultatul e bun pentru moral. Au fost niște tensiuni care nu își au rostul. Pe mulți dintre cei de la Corona i-am avut ca jucători sau colegi. Cred că putem colabora bine cu cei de la Corona. Poate Primăria ne va ajuta și pe noi, cum ajută Corona. Mai avem nevoie de întăriri la nivelul lotului, chiar și un colaborator pe bancă, să mă ajute. Sper să putem continua pe un drum bun, cu mulți jucători tineri, plus 2-3 cu experiență”, a spus Florin Stângă, antrenor jucător al lui SR Municipal Brașov.

“După trei zile de pregătire, cred că am arătat bine. Am fost primit foarte frumos de suporterii SR-ului. Avem mulți copii, pe care vrem să îi creștem pe lângă cei cu experiență. Până la startul campionatului vom avea toate lucrurile puse la punct. Au fost multe exemple de echipe primite în Liga a 4-a de Adunarea Generală a AJF, la trei am antrenat chiar eu, CFR, Precizia Săcele și chiar SR. Atunci. Sper că la fel se va întâmpla și cu Corona”, a declarat și Lucian Petre, antrenor al Coronei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează