FOTBAL  »  LIGA 3  »  REZULTATE

Rezultate Liga 3 » 6 lucruri interesante din prima etapă de play-off și play-out: CS Dinamo a început goana după promovare + speranțele Vlad Mihalcea și Raphael Stănescu au marcat pentru echipele lor

„Câinii” din Liga 3 au început play-off-ul cu o victorie / Sursă foto: Facebook@ CS Dinamo +32   FOTO
„Câinii” din Liga 3 au început play-off-ul cu o victorie / Sursă foto: Facebook@ CS Dinamo

Articol de - Publicat vineri, 29 martie 2024 21:40 / Actualizat vineri, 29 martie 2024 21:54

Vineri s-a dat startul primei etape din play-off-ul și play-out-ul din Liga 3. GSP.ro îți prezintă cele mai interesante lucruri petrecute în partidele disputate astăzi.

1.CS Dinamo și-a început drumul spre promovarea în liga secundă cu o victorie reușită pe teren propriu în fața Dunării Giurgiu. Echipa „Internelor” a deschis scorul târziu, în minutul 60, prin Andrei Zătreanu, fotbalistul care a trecut în perioada junioratului pe la Dinamo și FCSB, pentru ca ulterior să evolueze la CSA Steaua, în Liga 2. Claudiu Juncănaru a închis tabela în prelungiri.

Partida a avut loc pe stadionul în paragină din șoseaua Ștefan cel Mare. AICI, detalii despre planurile celor de la CS Dinamo.

Rezultate Liga 3 » 6 lucruri interesante din prima etapă de play-off și play-out: CS Dinamo a început goana după promovare + speranțele Vlad Mihalcea și Raphael Stănescu au marcat pentru echipele lor
„Câinii” din Liga 3 au început play-off-ul cu o victorie, în meciul jucat pe stadionul Dinamo / Sursă foto: Facebook@ CS Dinamo

„Câinii” sunt lideri în play-out, cu 44 de puncte, șapte avans față de urmăritoarea CS Popești Leordeni. Mai jos sunt detalii despre anevoiosul drum spre promovarea în liga secundă.

Goluri Vlad Mihalcea și Raphael Stănescu

2.Vă mai aduceți aminte de Vlad Mihalcea, fosta mare speranță a FCSB-ului? Ajuns la 25 de ani, mijlocașul evoluează în tricoul Gloriei Bistrița Năsăud, una dintre pretendentele la promovarea în Liga 2. Mihalcea a înscris din penalty în triumful la scor de neprezentare cu CS Universitar din Alba Iulia.

Rezultate Liga 3 » 6 lucruri interesante din prima etapă de play-off și play-out: CS Dinamo a început goana după promovare + speranțele Vlad Mihalcea și Raphael Stănescu au marcat pentru echipele lor
Vlad Mihalcea, într-un duel cu Steliano Filip

3.Tot un fost mare talent, însă al rivalei Dinamo, joacă și el în cel de-al treilea eșalon. Este vorba despre Raphael „Xavi” Stănescu, fostul playmaker de la Dinamo. Astăzi în vârstă de 30 de ani, Raphi și-a mai găsit loc doar în Liga 3, la Minaur Baia Mare. A punctat în remiza cu Lotus Băile Felix, scor 2-2.

+28 FOTO

Internaționalul U18 a marcat pentru „satelitul” Universității Craiova

4.Cosmin Ciocoteală, fotbalistul lansat în fotbalul mare de la CS Universitatea Craiova, cu un meci tricoul primei echipe a juveților, joacă în prezent la Cetatea Turnu Măgurele, după ce a mai bifat experiențe la CSM Alexandria și Steaua. Mijlocașul a marcat golul secund al teleormănenilor în victoria cu Viitorul Dăești din play-off, 2-0.

5.Au jucat vineri și echipele-satelit ale celor două rivale din Craiova. CSU II a învins-o pe teren propriu pe CSO Turceni, 3-1, mijlocașul defensiv Robert Lăpădătescu, un internațional U18, trecându-și numele pe lista marcatorilor.

Rezultate Liga 3 » 6 lucruri interesante din prima etapă de play-off și play-out: CS Dinamo a început goana după promovare + speranțele Vlad Mihalcea și Raphael Stănescu au marcat pentru echipele lor
Lăpădătescu a evoluat pentru Craivoa în Youth League / Sursă foto: Facebook

În schimb, FCU II a cedat în deplasare cu Gilortul Târgu Cărbuneşti, scor 1-2, după ce a condus la un moment dat cu 1-0. Pentru alb-albaștri deschisese scorul Adrian Stăncălie, în minutul 54, gazdele întorcând meciul în prelungiri. CSU II și FCU II evoluează în play-out-ul Seriei 7.

6.Marian Anghelina, omul care promova cu FCU Craiova în prima ligă în 2021, nu și-a găsit locul la clubul lui Mititelu, iar de atunci a schimbat mai multe echipe din Oltenia: Vedița Colonești, Viitorul Dăești, CSM Slatina. În prezent e legitimat la Petrolul Potcoava, acesta marcând vineri golul de onoare al echipei sale în înfrângerea de pe terenul lui Sporting Roșiori, 1-3.

Etapa continuă sâmbătă, cu câteva mecuri cu implicații: Unirea Alba Iulia – Viitorul Cluj, Bucovina Rădăuţi – FC Bacău, Flacăra Moreni – Tricolorul Breaza. AICI, toate rezultatele din play-off-ul și play-out-ul ligii secune + clasamente.

Promovarea în Liga 2, o ecuație complicată

În prima fază, cea a sezonului regulat, se dispută 18 etape, tur-retur.

În faza a doua, primele patru clasate la finele sezonului vor disputa un play-off în format tur-retur-tur, nouă etape în total. În faza a treia, primele două clasate în play-off-ul fiecărei serii vor disputa două runde de baraj.

În complicata schemă a „piramidei de promovare” pe ruta L3-L2, se va mai dispută o fază finală: cinci baraje între câștigătoarele precedentelor 10 dueluri.

VIDEO De ce nu a reușit Raphael Stănescu în fotbal: „Am crezut că pot ajunge la un nivel foarte mare, bazându-mă strict pe talent”

Citește și alte știri de actualitate:

VIDEO A fost pe teren în celebrul meci al Craiovelor din 2013 și propune o fuziune istorică: „N-ar fi rău pentru oraș”

EXCLUSIV Alegeri surprinzătoare! Negoiță a numit singurii 4 oameni de fotbal care nu l-au dezamăgit la Dinamo: „Multora le lipsește bărbăția, unora loialitatea”

FOTO Pyro, bannere și injurii la adresa Stelei » Ce s-a întâmplat când Dinamo a jucat cu femei și copii în tribune: imagini din arhiva GSP

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
sadiku_is_back
sadiku_is_back  •  29 Martie 2024, 22:45

2.Vă mai aduceți aminte de Vlad Mihalcea, fosta mare speranță a FCSB-ului? Ajuns la 25 de ani, mijlocașul evoluează în tricoul Gloriei Bistrița Năsăud, una dintre pretendentele la promovarea în Liga 2. ............................ASA O SA ZICETI SI DE TAVI POPESCU PESTE 4 ANI !!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează