FOTBAL  »  LIGA 3  »  STADION

VIDEO + FOTO Stadion nou în Timișoara » Ce capacitate va avea și cât va costa + Anunțul viceprimarului: „Au fost depuse documentațiile”

Cosmin Tabără, viceprimarul municipiului Timișoara, a anunțat, luni, că au fost depuse actele necesare pentru a fi demarată construcția unui nou stadion în orașul de pe Bega, în zona Buziașului. +8   FOTO
Cosmin Tabără, viceprimarul municipiului Timișoara, a anunțat, luni, că au fost depuse actele necesare pentru a fi demarată construcția unui nou stadion în orașul de pe Bega, în zona Buziașului.

Articol de - Publicat marti, 22 august 2023 14:41 / Actualizat marti, 22 august 2023 17:52

Cosmin Tabără, viceprimarul municipiului Timișoara, a anunțat, luni, că au fost depuse actele necesare pentru a fi demarată construcția unui nou stadion în orașul de pe Bega, în zona Buziașului. 

Timișoara nu are echipă în primele două ligi, dar are de gând să revină în elita fotbalului românesc. De aceea, bănățenii vor să investească în infrastructură. 

Istoria secretă a Rapidului: blaturi pentru câștigarea primelor două titluri. Mărturii incredibile: „Hai, mă, copii să facem egal!” + regia tovarășilor Pădureanu și Lucescu
GSP LIVE
Istoria secretă a Rapidului: blaturi pentru câștigarea primelor două titluri. Mărturii incredibile: „Hai, mă, copii să facem egal!” + regia tovarășilor Pădureanu și Lucescu

Iar viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, a anunțat că au fost depuse documentele necesare demarării constuirii unui stadion de tip Lego în orașul din vestul României. Arena va avea o capacitate de 10.000 de locuri și va costa aproximativ 24 de milioane de euro. 

VIDEO. Stadion de tip Lego la Timișoara 

Stadionul va fi unul de categoria 4 UEFA, informează Opinia Timișoarei. Va avea 10.000 de locuri, dintre care 508 vor fi rezervate sectorului VIP și 102 celui de loje. 

„Suntem in grafic cu desfășurarea etapei de proiectare a stadionului «Lego». Ieri au fost depuse documentațiile în vederea dezbaterii proiectului în Comisia de Urbanism, urmând ca apoi să începem etapa de obținere a avizelor și de întocmire a proiectului în detaliu.

Foto: Captură Facebook
Foto: Captură Facebook
Foto: Captură Facebook
Foto: Captură Facebook
Foto: Captură Facebook
+4 FOTO

Așa cum am promis, stadionul va avea peste 10.000 de locuri, având și o tematică specifică DOAR Timişoarei, o surpriză pe care o vom dezvălui în viitorul apropiat.

Țin să le mulțumesc suporterilor care și-au adus contribuția la realizarea proiectului cu idei și sugestii apărute în mai multe întâlniri pe care le-am avut cu ei și cu proiectanții, astfel că micile detalii foarte importante pentru suporteri să fie realizate încă din faza de proiectare. 

Le mulțumesc proiectanților și antreprenorului, care au avut toată deschiderea pentru aceste sugestii. Mulțumesc vechii administrații de la care am preluat ideea și SF-ul acestui stadion pe care, astăzi, reusim să-l prezentăm Timișoarei într-o nouă etapă. 

Dacă toți factorii de decizie ai instituțiilor avizatoare vor înțelege importanța acestui proiect pentru timișoreni, tineri și mai ales iubitori de sport, la sfârșitul acestui an, sau cel târziu la începutul celui viitor, vom începe construcția propriu-zisă”, a transmis Cosmin Tabără, potrivit sursei citate anterior. 

Construcția stadionului Dan Păltinișanu ar putea fi afectată de măsurile pe care vrea să le ia Marcel Ciolacu

În timp ce construcția Stadionului Lego e realizat din bugetul local din Timișoara, Stadionul Dan Păltinișanu ar putea fi însă afectată de o decizie luată de către Guvernul României. Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, ar fi propus în coaliție mai multe tăieri de cheltuieli din banii bugetului de stat. 

Deficitul din bugetul de stat ar fi de aproximativ 20 de miliarde lei. De aceea, prim-ministrul ar vrea să ia măsuri și să scadă cheltuielile. Una dintre ele ar fi suspendarea timp de un an a proiectelor de construire a sălilor de sport, polivalente, complexuri sportive și bazine de înot.

„Suspendarea timp de un an a programelor de investiții finanțate exclusiv din fonduri ale bugetului de stat de tipul: săli de sport, cămine de cultură, bazine de înot, complex sportiv, săli polivalente etc. pentru proiecte aflate în stadiu de organizare a procedurilor de achiziție publică, adică proiecte la care nu au fost deja câștigate licitațiile sau nu sunt în execuție”, ar fi una dintre măsurile propuse de Ciolacu, potrivit G4media. 

Citește și: 

S-a păcălit! Cum a pierdut Becali 2,5 milioane de euro

Veste uriașă pentru o formație de tradiție » Cele două cluburi vor fuziona: „Un oraș, o echipă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
Mariann_77
Mariann_77  •  23 August 2023, 01:40

Ce arhitectura de 2 lei..zici ca e casa de cultura :))

cirus11
cirus11  •  22 August 2023, 18:35

Cum sa faci stadion asa de mic?? Mai bine mai astepti sa fie bani...

mr90
mr90  •  22 August 2023, 17:35

Articolul este o gluma sau stadionul este o gluma ... iar daca este o simpla arena secundara ar fi trebui specificat asta !

Vezi toate comentariile (12)
Comentează