FOTBAL  »  LIGA 3  »  RAPID

Ultimul meci pe stadionul din Giulești » Ce surprize le-au pregătit organizatorii fanilor alb-vișinii

Stadion Giulești - Valentin Stănescu
foto: Cristi Preda, GSP
Stadion Giulești - Valentin Stănescu foto: Cristi Preda, GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 noiembrie 2018 19:06

Pentru Rapid, meciul de sâmbătă cu Modelu nu va fi doar unul care să le consolideze giuleștenilor prima poziție din Serie în clasamentul Ligii a III-a. Această partidă va constitui o bornă de referință în istoria alb-vișinie. Și va avea două momente distincte.

Este ultimul meci oficial pe care Rapid îl dispută pe stadionul Giulești-Valentin Stănescu construit în 1938!

În plus, jucătorul emblemă al grupării rapidiste, Daniel Pancu va evolua timp de câteva minute în ultima partidă cu caracter oficial a Rapidului!

La începutul partidei, foști jucători din generații diferite vor intona Imnul Rapidului la mijlocul terenului. La pauză, pe un ecran imens vor putea fi revăzute momente antologice din istoria Rapidului, de la inaugurarea arenei de către Regele Carol și până la parcursul fabulos din Cupa UEFA.

Timp de o săptămână, foști jucători precum Ilie Rontea, Leo Toader, Cezar Zanfir, Iulian Chiriță, Dumitru Tîrțău, Cristi Rontea, Robert Ilyeș, Vali Negru, Ionuț Voicu, Costin Lazăr, Daniel Pancu, Nicolae Grigore, Mihai Iosif, Marian Ioniță și alții au trimis și trimit în continuare înregistrări video prin care cheamă suporterii la stadion.

“Emulația din rândul suporterilor este foarte mare. Pe lângă cei din București și din Provincie și-au anunțat prezența la meci fani din Spania, Germania, Anglia, Austria.

Este un pic ciudat că ultimul meci oficial al Rapidului pe stadionul Giulești va fi cu... Modelu. La fel de ciudat este că un idol ca Pancu va agăța oficial ghetele în cui într-o partidă din Liga a III-a. Dar ăștia suntem noi, Rapidul! Ne construim istoria cu aceeași conștiinciozitate, indiferent de condiții, loc, regim sau timp. Noi nu tânjim după care alegorice pentru că avem propria credință și proprii eroi.

Tot din atașament, cei care au scris istorie cheamă publicul la stadion pentru ultimul meci. Sunt idolii noștri care au avut un cuvânt de spus la noi în templu. Legende din multe generații vor cânta Imnul. Lista celor invitați este lungă, dar poate nu vor veni toți. Dar important este să fim împreună și strigătul din vechea Troie să se audă până la Cer”, a declarat Lucian Ionescu, directorul de imagine al Rapidului.

Invitații Rapidului

Ion Motroc, Viorel Kraus, Rică Răducanu, Ilie Rontea, Octavian Niță, Ion Manu, Leontin Toader, Ion Ispas, Bratu Pîrvu, Bimbo Paraschiv, Marian Rada, Ștefan Popa, Marian Grigore, Gheorghe Cîrstea, Ion Goanță, Fănel Țîră, Iosif Damaschin, Florică Drăghici, Adrian Matei, Florin Motroc, Cezar Zanfir, Nicolae Stanciu, Cristi Dulca, Florin Constantinovici, Niculae Vasile, Cristi Rontea, Rodin Voinea, Dumitru Tîrțău, Vasile Caciureac, Romică Bealcu, Ștefan Nanu, Ionuț Voicu, Marius Șumudică, Valentin Bădoi, Mugur Bolohan, Gheorghe Butoiu, Nicolae Constantin, Daniel Chiriță, Florentin Rădulescu, Adrian Iencsi, Florin Șoavă, Constantin Schumacher, Jean Barbu, Ionel Ganea, Dani Coman, Robert Ilyeș, Marius Măldărășanu, Valentin Negru, Arman Karamyan, Răzvan Raț, Viorel Moldovan, Ovidiu Herea, Dan Alexa, Ianis Zicu, Costin Lazăr, Vasile Maftei, Daniel Niculae, Cristi Săpunaru și foști antrenori precum Mircea Lucescu, Viorel Hizo, Mircea Rednic, Cristiano Bergodi, Ioan Andone și Răzvan Lucescu.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
ucluj2011
ucluj2011  •  23 Noiembrie 2018, 19:56

Mult respect Rapidului și fanilor UNICI ai acestei echipe de mare tradiție a fotbaluluioRomânesc.

badeadorian
badeadorian  •  21 Noiembrie 2018, 21:04
Postat de Pelihaci Laurentiu pe 21 Noiembrie 2018, 20:31

domnule, pentru ca urmaresti cu intetes evolutia echipei RAPID esti si dumneata invitat sa vezi si sa simti o atmosfera adevarata.Vei simti dragostea suporterilor visinii(cu doi de i) pentru RAPID.Vei avea cea mai frumoasa experienta pe un stadion de fotbal. Vei vedea cum suporterii isi respecta idolii.Numai bine si sunt sigur ca ai pus stampila tot pe trandafiri.HAI RAPID...cu stima un "***"-blond

O incercare de pamflet . Arata precum o compunere de nota 7 cu titlul " Prima zi de vacanta la tara ". Nu am inteles ce are Lucius Cornelius *** cu prefectura trandafirilor ? ... In lumea dv. poate are ....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

legendavisinie
legendavisinie  •  21 Noiembrie 2018, 21:05

Va fi spectacol, ultimul meci oficial al Rapidului pe bătrânul stadion Giulești. Meciul de retragere a lui Pancu este cireașa de pe tort.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează