FOTBAL  »  LIGA 3  »  FC U CRAIOVA

VIDEO + FOTO Adrian Mititelu își face stadion: „Ilie Balaci” Arena » Cum arată șantierul + toate detaliile: „Am vrut un stadion englezesc”

Articol de , - Publicat joi, 26 septembrie 2019 11:05

Pe un loc unde acum nu-s decât niște buruieni, un container personalizat și mult pământ, Adrian Mititelu promite că va lua naștere „Ilie Balaci” Arena, stadionul care se dorește a fi casa lui FC U Craiova.

FC U Craiova 1948 și-a reluat activitatea în 2017, din Liga a 4-a. Până la revenirea în elita fotbalului românesc, echipa lui Adrian Mititelu s-a plimbat din stânga în dreapta, de la Severin la stadionul Aripile de la intrarea în oraș. A așteptat un an până să intre pe noul „Oblemenco”, scena întâi a fotbalului oltean. 

Echipă nouă, suflu nou 

Încă în vizorul fanilor, care nu-l iartă în nicio situație, Mititelu își vrea revanșa prin construirea unui nou stadion, o oază alb-albastră ce-și are planul pe terenul deținut de patronul echipei între cartierele Craiovița Nouă și Veche din nord-vestul orașului.  

„Într-un an jumătate sau doi aici veți vedea un stadion nou, foarte modern. Va avea 13.000-14.000 de locuri, însă va fi foarte cochet. Oamenii se vor simți fantastic aici”, a explicat șeful Craiovei din Liga a 3-a. 

„În februarie dăm drumul la treabă”

Am vizitat câmpul unde Mititelu deja visează noul stadion. Deocamdată nu se vede nimic. Doar un container personalizat cu însemnele clubului, două porți de fotbal răsturnate și câțiva muncitori ce sudează cu spor la o poartă de fier care să blocheze intrarea în locație. 

+18 FOTO

Timpul va confirma spusele mele. Vă asigur că acest stadion se va face. Lucrările vor începe, cel mai devreme, în februarie 2020. Acum facem documentația, aducem muncitori din India”, a mai explicat Mititelu. 

1este locul ocupat de FC U Craiova în Liga 3 după 5 etape, cu maximum de puncte

Adio, dar rămân cu tine 

Mititelu asociază noul „Oblemenco” cu echipa lui Mihai Rotaru, care joacă în Liga 1. Își dorește ca noul stadion să aducă identitate formației sale, dar nu exclude o revenire pe cel mai mare stadion al orașului atunci când situația o va cere. La meciuri tari de campionat sau chiar cupe europene. 
 

„Tot timpul am vrut un stadion mic, de tip englezesc. Și în sezonul 2003-2004 am avut o dorință de genul acesta. Am rămas nostalgic pentru un astfel de stadion. Mai ales că noul «Oblemenco» nu îmi mai e la suflet ca vechiul stadion. Plus că CSU a câștigat deja imagine pe această arenă. Se identifică cu ei. Avem nevoie de propria noastră casă, de identitate. Nu exclud însă să mai jucăm acolo meciurile mai importante”. 

„Ilie Balaci” Arena 

Mititelu deja și-a botezat proiectul, pentru că până la o formă a stadionului propriu-zis mai este mult. „Deocamdată, pentru faza de proiectare, mediatică și de comunicare i-am zis FCU Arena. Dar cel mai probabil se va numi «Ilie Balaci». Pentru că el este simbolul fotbalului craiovean. Toată lumea recunoaște asta! Rămâne să discutăm cu familia, ca să nu fie probleme. Va fi și un vot al fanilor. Va fi o plăcere să vii aici, oamenii se vor simți grozav”. 

Detalii pentru FCU Arena 

  • Capacitate 13.200 locuri, toate acoperite
  • Construcție din beton
  • Zonă comercială de 3.000 metri pătrați
  • Amplasament stadion Ă piațeta limitrofă: 70 mii metri pătrați
  • Stadionul va putea găzdui meciuri de nivelul 5 UEFA
  • gazon încălzit, nocturnă 2200 lucși

5 milioane de euroeste costul aproximativ al proiectului pe care îl pune la cale Mititelu

22.000.000 €ar fi obținut Mititelu la finalul anului trecut în urma unei tranzacții imobiliare cu NEPI Rockcastle, gigantul care deține în portofoliu mai multe mall-uri din România

„Termenul de vara lui 2021 pentru finalizare este realist. Vrem să jucăm aici în Liga 1, dacă ne ajută Dumnezeu. Va avea cea mai puternică nocturnă. Asta am ținut să fie din primul moment. Noul «Oblemenco» și Arena Națională au 2.000 de lucși. Eu am cerut 2.200, ca să avem mai multă lumină decât ei” 
Adrian Mititelu, patron FCU Craiova 

Vezi și: 

VIDEO Adrian Mititelu, propunere în premieră: „Pun eu gazon pe stadion, din banii mei! Dacă Pițurcă se pricepe, înseamnă că am luat-o razna!” » Atacă CSU 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
1042942842406252
Mihai Tzuky  •  27 Septembrie 2019, 12:09

"Ilie Balaci" Arena, eu i-au dat ideea cum să se numească, pt că așa este normal, decât FCU Arena, iar acum o pune în practică, și-o asumă ca fiind a lui

sachealuzapacitu
sachealuzapacitu  •  27 Septembrie 2019, 08:25

Face nea ady si stadion, face si parc si blocuri face, din alea cu etaje multe, si entraitament face sa ne jucam in el... Ajica cica isi face propria firma de constructii... Intrebarea este de ce? Raspunsul: Pt ca nimeni nu mai vrea sa lucreze cu el... de bunplatnic ce este...

2017951038224051
Icu Lucian Florin  •  26 Septembrie 2019, 17:06

Dacă stadionul ăsta fcu arena de 13-14 mii de locuri se va numi Ilie Balaci, stau și mă gândesc cum se numește deja stadionul de 40000 locuri construit de nea ady la Segarcea :))))))

Vezi toate comentariile (19)
Comentează