FOTBAL  »  LIGA 4  »  ACADEMIA RAPID - CSA STEAUA 2-0

CSA Steaua blocată încă un an în Liga a 4-a! Academia Rapid se impune clar pe Arena Națională și merge la barajul de promovare!

Foto: Cristi Preda +28   FOTO
Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 04 iunie 2018 00:10

Aseară, Academia Rapid a învins-o lejer pe CSA Steaua (2-0) şi a câştigat campionatul Ligii a 4-a pe Bucureşti, urmând să joace la barajul de promovare cu învingătoarea de la AJF Giurgiu, pe 16 şi pe 23 iunie. Adversara de la baraj se va afla duminica viitoare. 

Momentul adevărului. Finala. Meciul care decidea cine merge spre Liga a 3-a şi cine mai rămâne un an la "municipală". Academia Rapid pornea favorită, cu avantajul celor 3 puncte la șefia clasamentului din play-off, dar şi cu ascendentul ultimei victorii în meciul direct, 3-1, în aprilie, tot pe Arena Naţională.

Nico deschide balul

Şi meciul a început, cum era de aşteptat, cu giuleştenii atacând, chiar dacă le-ar fi ajuns şi o remiză. Şi chiar dacă unul dintre "bătrâni", Pancu, e doar pe banca de rezerve. Steagurile din peluză îi chemau la atac. Iar Niculae, Vlada, Goge şi ceilalţi au început asaltul la poarta Stelei.

Nico (2) are prima mare ocazie, apoi tot el este blocat de Zeciu în faţa porţii goale. Roş-albaştrii fac cu greu faţă avalanşei vişinii şi nu reuşesc să adune de-o ocazie mai periculoasă spre poarta lui Ciuculescu. Galeriile cântă, rapidiştii sunt mai mulţi şi vor încă o victorie. Iar la mijlocul reprizei, o nouă şarjă pe ruta Goge-Vlada-Niculae aduce descătuşarea, după o finalizare fină a ultimului. Steaua nu are reacţie.

Predescu e blocat de "veteranul" Voicu, Bâtfoi e şi el sechestrat între fundaşii giuleşteni. Iar pe contre, Vlada (34, 45) este oprit cu greu de Iancu să nu producă o prăpastie imposibil de trecut.

Grigore "stinge" Steaua

În peluza stelistă încă se cântă şi steagurile flutură. Ultraşii mai speră. Chiar dacă în teren Steaua toacă mărunt şi fără curaj. Şi are nevoie acum de două goluri. Dar meciul curge pentru Rapid, în ritmul tobelor de la peluza alb-vişinie. Atmosferă superbă, se cântă continuu. Steliştii stau mai mult în terenul giuleştenilor. Dar băieţii lui Schumacher închid tot, fără să dea senzaţia că ar putea ceda. Camara ratează întâlnirea cu mingea, în careul lui Ciuculescu, aproape şomer.

Şi pe o nouă contră, Academia Rapid dă lovitura de gaţie, prin reuşita lui Adrian Grigore, care face 2-0, după o pasă excentă de la Goge. E gata. Rapidiştii dansează. Şi în peluză, şi pe teren. Iar Steaua, tot mai stinsă, rezistă tot mai greu. Niculae îşi permite şi o ratare unu la unu cu Iancu, în stilul Giuleştinei, ca să fie spectacol. Dincolo, un întreg meci, Steaua, ruptă pe final, nu a reuşit să îşi creeze nicio ocazie. Cu maximum de puncte în play-off, Academia Rapid câştigă la pas campionatul Bucureştiului şi merge în barajul de promovare la Liga a 3-a.

Acum, totul mai depinde doar de AMFB, dacă până pe 10 iunie va aproba ca Academia să devină Fotbal Club R, societatea cu personalitate juridică şi CIS, care vrea să fie recunoscută drept continuatoare a Academiei Rapid. Se termină. Rapidiştii jubilează cu fanii. Dincolo, steliştii merg la galerie, care le cântă "Suntem mândri de voi!". Din toamnă o iau de la capăt

LIVE: RAPID - STEAUA 2-0 VIDEO
Au marcat: D. Niculae 23, A. Grigore 68

FINAL DE MECI!
min. 68: GOOOOOL RAPID! Andrei Grigore împinge mingea în poartă din 6 metri!
min. 67:
Camara e vizat de o centrare, dar jucătorul Stelei sare pe sub minge.
min. 55:
Bâtfoi încearcă o "foarfecă" de la 9 metri, dar mingea trece pe lângă poarta lui Ciuculescu.
A început repriza secundă!

PAUZĂ!
min. 45+1:
Goge șutează din unghi, dar Iancu respinge în corner.
min. 45:
Daniel Niculae încearcă o pasă către Vlada, dar mingea e respinsă de apărarea Stelei.
min. 34:
Vlada trage de la distanță, dar Iancu reține.
min. 23: GOOOOOL RAPID! Vlada trimite în fața porții și Daniel Niculae înscrie peste portarul Iancu printr-o scăriță superbă! În acest moment, Academia Rapid e calificată la barajul pentru Liga 3.
min. 14:
Ciuculescu respinge un șut puternic.
min. 2:
Daniel Niculae nu reușește să trimită în plasă mingea respinsă de portar în față.
A început meciul! Partida e condusă de Alexandru Tudor!

Echipele de start:

CSA Steaua: Iancu - Zeciu, Pădureţ, Sitaru, Radu - Olaru - Pătrănoiu, Constantinescu, Răsdan, Predescu - Bâtfoi
Rezerve: Chiş, Jitaru, Camara, Mirea, Lolescu, Vîlcea, Grigore

Academia Rapid: Ciuculescu - Voicu, Iacob, Bratu, Stancu - Burlacu, Duriţă, Maftei, Goge - Vlada, Niculae
Rezerve: Ignat, Lădaru, Pancu, Dovleac, Grigore, Olariu, Bărbălău

Arbitru: Alexandru Tudor
Asistenți: Bogdan Gheorghe, Cosmin Vatamanu
Rezervă: Cezar Georgescu
Adiționali: Gabriel Flroea, Traian Trofin

Cu 9 puncte, giuleștenii au două variante din trei în această seară, steliștii, cu 6 puncte, fiind obligați să învingă.

AMFB, organizatoarea meciului, a decis să deschidă și inelul trei al Arenei Naționale, după ce s-au vândut 15.000 de bilete. În jur de 18.000 de spectatori sunt așteptați să urmărească partida pe stadion.

Câștigătoarea Ligii a 4-a București va juca barajul de promovare la Liga a 3-a cu învingătoarea seriei Giurgiu pe 16 și 23 iunie.

500 de jandarmiși 460 de stewarzi vor forma dispozitivul de pază la meciul de azi

36.700
de spectatori au asistat la partida precedentă dintre cele două echipe disputată pe Arena Națională și încheiată 3-1 pentru giuleșteni

CLASAMENTUL ACTUALIZAT DIN PLAY-OFF

1. Academia Rapid 9 puncte, 2 meciuri
2. CSA Steaua 6 puncte, 2 meciuri
3. FC Dinamo 2 puncte, 3 meciuri
4. AS Tricolor 2 puncte, 3 meciuri

Rapid a intrat în play-off cu 3 puncte
CSA Steaua cu 2 puncte
AS Tricolor cu un punct
FC Dinamo cu 0 puncte

CUM SE PROMOVEAZĂ: Câștigătoarea play-off-ului va disputa meciul de baraj pentru promovarea în Liga 3-a cu învingătoarea din județul Giurgiu.  

Citește și:  EXCLUSIV Interviuri cu două dintre vedetele echipelor: "Să nu-i subestimăm" / "Uitați ce a fost! Asta e finala" 

Citește și:  Rapidiștii au început ofensiva înaintea finalei de azi cu CSA Steaua: "După meci, Lăcătuș iși va lua gentuța și va pleca"

Vezi și: VIDEO+FOTO Imagini incredibile pe Arena Națională: Lăcătuș a urcat în tribună și i-a pus mâna în gât!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (235)
standart
standart  •  04 Iunie 2018, 15:42

Fa-ti numarul talpane! Anuleaza tot sa intre aia din giurgiu. Asa o sa avem "derby-ul nostalgiilor comuniste" si la anul, tot in liga 4.

jensen
jensen  •  04 Iunie 2018, 14:12
Postat de adriann_ pe 04 Iunie 2018, 08:54

Cata ura, ce delir. De fapt, orice om normal psihic a inteles ca gruparea securista care a luat de fapt puterea in Romania dupa referendumul din 2012 a incercat sa distruga Rapidul. Altfel cum se poate explica faptul ca 'justitia independenta' a decis falimentul desi echipa promovase sportiv in liga 1 si avea de luat 1.8 MILIOANE de euro din drepturile tv de la LPF? Dar de, nu l-am vazut pe 'neprihanitul' tolo punamd intrbarea asta incomoda la el pe blog, in schimb am vazut gsp publicand fake news in care 5 speriati veniti cu bannere in fata la Primaria S1 erau przentati ca fiind 'nucleul dur al galeriei rapidiste'...

Prietene, la tine e de la lampi! N-am spus decat ca este echipa PSD si e cât se poate de adevărat, primaria si primarul sectorului 1 PSD o sponsorizeaza. Apoi ca a devenit astfel un vehicul electoral. Si ca, dupa acest baraj nu a castigat decât dreptul la un baraj, care este o incertitudine. E ceva greșit în asta? Nu e, voi sunteți greșiți că vă lasați îmbrobodiți cu clona asta si credeți ca dacă ați câștigat una din seriile Diviziei 4 sunteți deja în Liga 1. Mai e frate drum lung și roagă-te la Dumnezeu să promoveze echipa în doi ani, că zboară PSD de la putere și o să defilați iar prin Liga 4.

sl_dealmagro
sl_dealmagro  •  04 Iunie 2018, 13:40

Nu este nicio problema. Mergem inainte. *** ***. Fiecare sa-si vada de treaba lui si de echipa lui.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (235)
Comentează