FOTBAL  »  LIGA 4  »  CSA STEAUA

EXCLUSIV Acuze de infracțiuni în lanț la CSA Steaua! „Gradații” Bixi Mocanu și Cristian Cîrlan se contrazic în cazul Florentin Dumitru: „E uzurpare de calități oficiale”

Articol de - Publicat vineri, 30 august 2019 18:33

CSA Steaua e într-o formă sportivă foarte bună în Liga 4, dar la nivel de conducere totul e un dezastru absolut!

Florentin Dumitru a fost trimis la o ședință a AMFB să reprezinte CSA Steaua fără să fie angajat al Armatei. Comandantul Bixi Mocanu dă vina pe colonelul Cristian Cîrlan și invers, pentru că e ilegal ca o persoană fără contract cu Armata să reprezinte, practic, Armata. Între timp, „Micul Beckham” și-a dat demisia dintr-o funcție pe care nu a ocupat-o niciodată!

De unde a început totul?

  • La data de 14 august 2019 a avut loc la AMFB o ședință a Comitetului Executiv la care a luat parte și Florentin Dumitru, fiind reprezentantul CSA Steaua, deși nu semnase niciun contract de angajare cu Armata sau MApN.
  • Fostul mijlocaș al Stelei, care a fost și jucător al lui Gigi Becali la FCSB timp de trei ani, a fost de acord și cu primirea echipei secunde a Rapidului în Liga 4, lucru care n-a fost deloc pe placul suporterilor steliști.
  • Bixi Mocanu și-a dat seama că o persoană care n-are niciun rol oficial a reprezentat CSA Steaua și a transferat toată responsabilitatea pe umerii lui Cristian Cîrlan, colonel și vicepreședinte la CSA.

„Am inițiat demersuri cu domnul Florentin Dumitru pentru funcția de consilier sportiv al comandantului. Până la semnarea contractului a fost împuternicit de colonelul Cîrlan, care se afla la conducere în momentul respectiv, eu fiind în concediu. Florentin Dumitru a fost împuternicit să reprezinte clubul la Adunarea AMFB, dar numai pentru discuții legate de sistemul competițional. Noi ne dusesem cu propunerea de a juca tur-retur în play-off.

Ulterior, am aflat că s-a discutat și accederea clubului secund al Rapidului în Liga 4, dar mai multe date vă poate da domnul Cîrlan, care se afla atunci la conducere. După discuțiile pe care le-a avut Florentin Dumitru, nu cu mine!, m-a sunat și mi-a spus că nu vrea să mai continue. Atunci s-a și încheiat discuția vizavi de contractul lui.

La momentul în care a fost împuternicit pentru a reprezenta Steaua la AMFB, Florentin Dumitru era în negocieri și contractul nu era finalizat. Contractul urma să fie semnat de mine după ce veneam din concediu. El a fost împuternicit legal de cel aflat la conducere în momentul respectiv (n.r. Cristian Cîrlan). Nu pot să vă dau alte amănunte, cred că ar trebui să-l contactați pe dumnealui. Oricum, Florentin Dumitru n-a avut niciun fel de reprezentare pentru a discuta despre accederea sau scoaterea din ligă a altor echipe”, a declarat Bixi Mocanu pentru GSP.ro.

„Poate reprezenta infracțiunea de uzurpare de calități oficiale”

EXCLUSIV Acuze de infracțiuni în lanț la CSA Steaua! „Gradații” Bixi Mocanu și Cristian Cîrlan se contrazic în cazul Florentin Dumitru: „E uzurpare de calități oficiale”
Vicepreședintele Cristian Cîrlan


Vicepreșdintele Cristian Cîrlan a rămas surprins când a aflat de la reporterul GSP că Bixi Mocanu l-a făcut direct răspunzător că a trimis un neoficial să reprezinte cel mai important club de fotbal din România. Totodată, Cîrlan susține că această faptă e una gravă, care ar putea avea urmări serioase. 

„Florentin Dumitru n-a avut niciun mandat de la mine. Acestea sunt probleme interne pe care le vom regla la nivel intern. Pot să vă spun că eu nu m-am întâlnit niciodată cu Florentin Dumitru. Toate întâlnirile pe partea de fotbal le-a făcut domnul Bixi Mocanu. Se vede și în fotografii. La partea de fotbal eu n-am fost implicat niciodată. Va trebui să cercetăm cum a ajuns Florentin Dumitru să reprezinte clubul.  

Din punctul meu de vedere e grav. Chiar am făcut o sesizare pe această temă. Nu doar că a participat în numele clubului la o adunare, dar a dat și interviuri în presă în care a prezentat proiecte ale clubului, s-a prezentat drept consilier. El nu are niciun raport juridic cu CSA Steaua. N-a fost niciodată angajat al clubului. N-a avut niciun contract, nimic. Eu am sesizat că Florentin Dumitru a prezentat proiecte care nici nu există. În mod clar va fi o cercetare internă. 

Nu sunt jurist să mă pronunț, dar poate fi trecută această infracțiune la uzurpare de calități oficiale. Practic, o persoană din afara clubului a reprezentat CSA Steaua fără să aibă vreun raport. Și declinările de responsabilitate pot fi o problemă. Fapta e foarte gravă! Până la urmă, un civil reprezintă o unitate militară ceea ce nu e normal”, a spus Cristian Cîrlan. 

„Am avut o foaie din partea clubului”

EXCLUSIV Acuze de infracțiuni în lanț la CSA Steaua! „Gradații” Bixi Mocanu și Cristian Cîrlan se contrazic în cazul Florentin Dumitru: „E uzurpare de calități oficiale”
Florentin Dumitru la unul dintre meciurile Stelei, deși nu era angajat al CSA


Florentin Dumitru spune că a avut o hârtie oficială de a reprezenta CSA Steaua, deși în acte nu era angajat acolo. 

„Am avut o foaie din partea clubului de la domnul Bixi Mocanu pentru a reprezenta clubul. Dumnealui era în acel moment în concediu și cred că mi-a semnat-o cine era la momentul acela acolo. Eu semnasem cererea de angajare către Armată și mai trebuia să semneze domnul Bixi Mocanu, dar nu s-a mai întâmplat asta pentru că am decis să nu mai continui. Am avut diferențe de gândire asupra fotbalului cu cei de acolo, n-are treabă cu staff-ul. Eu nu accept ca un club de stat să se bată cu unul privat. Ori se face clubul în privat, ori nu. Eu urma să fiu consilier al comandantului.  

Eu trebuia să negociez la acea întâlnire să se joace play-off-ul tur-retur. A fost o votare care n-a dus nicăieri pentru că atunci când s-a ajuns la mine erau zero voturi în favoarea a ceea ce voiam eu și Steaua. La momentul acela am fost de acord cu intrarea Rapidului în Liga 4 pentru că nu mai avea niciun sens votul meu deoarece majoritatea voia asta”, a adăugat Florentin Dumitru.

Marian Lumânare: „Oamenii mei nu se așteptau la asta”

Marian Lumânare, președintele AMFB, recunoaște că „oamenii săi” au greșit că n-au verificat dacă Florentin Dumitru are o funcție oficială la CSA Steaua.

„Eu n-am participat la acea ședință consultativă. A fost ceva pe ordinea de zi, dar aceasta a fost deturnată și s-a discutat altceva. Acolo s-a discutat despre play-off dacă se joacă sau nu, apoi pe final s-a discutat despre intrarea Rapidului în Liga 4. Nu știu ce funcție a avut Florentin Dumitru când a venit să reprezinte Steaua. Am văzut în media că ar fi fost manager sportiv. Spun oamenii că m-a sunat pe mine Bixi Mocanu? Nu e nimic adevărat. 

Eu mă așteptam să vină Florentin Dumitru la acea ședință pentru că văzusem în media că el e manager sportiv sau ceva de genul acesta. N-a fost o întâlnire oficială la AMFB, a fost doar o ședință consultativă. Sincer, nu le-am spus oamenilor să-l verifice. Oamenii mei nu s-au așteptat la așa ceva. Înțeleg că la acea ședință Florentin Dumitru a fost de acord ca Rapid II să intre în Liga 4”, a spus și Lumânare.

„Steaua poate ajunge ușor până în Divizia B cu acest lot, mai ales dacă mai aduce 2-3 jucători în iarnă. Au un buget foarte bun. Doar că eu nu eram pe gândirea celor de acolo”
- Florentin Dumitru

De-a lungul timpului, Bixi Mocanu a fost contrat dur în nenumărate rânduri și de colonelul Florin Talpan: „Domnul Mocanu a greșit cu rapoartele astea făcute, a pus ofițeri să mă urmărească, lucruri foarte urâte. Locul lui nu este la Steaua și a demonstrat lucrul ăsta. Nu au fost în stare să califice echipa în Liga 3 și se ascund toți în spatele lui Marius Lăcătuș. Păi, numai el e de vină?”

21 de titluri de campioanăare CSA Steaua, fiind cea mai titrată echipă de fotbal din România

Ce scrie în Codul Penal legat de uzurparea de calități oficiale

„(1) Folosirea fără drept a unei calități oficiale care implică exercițiul autorității de stat, însoțită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. 

(2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează fapta funcționarului public care continuă să exercite o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, după ce a pierdut acest drept conform legii. 

(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) au fost săvârșite de o persoană care poartă, fără drept, uniforme sau semne distinctive ale unei autorități publice, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani” se arată în Codul Penal.

Citește și:

După ce l-a învins pe Gigi Becali, Florin Talpan se ia de comandatul CSA Steaua: „Să-și dea demisia!” » Vrea să conducă clubul + EXCLUSIV Reacția lui Bixi Mocanu

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (34)
944526682282340
Roman Ciprian  •  31 August 2019, 17:11

Din păcate se alege praful încet încet de echipele emblemă in Romania. Au unele *** ambiții să tragă bani de la cei care au investit! Are si el vina ca nu a gestionat cum trebuie clubul.Voi ăștia...sunteți mulțumiți cu emblema in liga 4?? Vă doresc încă 20 ani identici!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

892909994110655
Radulescu Horatiu  •  31 August 2019, 11:39
Postat de rjka pe 30 August 2019, 21:43

Prezinta si tu o dovada ca fcsb e steaua ,si atunci mai vorbim ata timp cat exista o sentinta judecatoreasca in care se spune ca fc fcsb nu e steaua si ca acest club fc steaua bucuresti a fost insusit prin abuz si inselaciune de catre jiji ,tu probabil esti un simplu becaliot simpatizant a lui jiji ,nimic mai mult .!

Continuitatea sportivă.Din 1990 până în 2017 n-a existat decat o singură echipa.In 2017 Regal București a devenit brusc o Stea bolșevică.Contractele de închiriere a bazei sportive dintre CSA si FC Steaua București.La UEFA, FCSB este Steaua.In fine,dacă justiția a hotarât că nu ne mai putem numi Steaua,asta este.Decizia este nedreaptă și inechitabilă,dar trebuie respectată fiind definitiva.

stoichkov10
stoichkov10  •  31 August 2019, 07:37
Postat de setrannn pe 30 August 2019, 22:52

N-ai inteles nimic prostule

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează