FOTBAL  »  LIGA 4  »  CSA STEAUA

EXCLUSIV Florin Talpan a dat print de 10.000 €! Dezvăluiri incredibile din războiul intern de la CSA Steaua

Talpan, 46 de ani, juristul devenit faimos în fotbal de când Armata l-a obligat pe Becali să-și redenumească echipa FCSB în loc de Steaua
Talpan, 46 de ani, juristul devenit faimos în fotbal de când Armata l-a obligat pe Becali să-și redenumească echipa FCSB în loc de Steaua

Articol de , - Publicat luni, 29 iulie 2019 09:13

Florin Talpan nu mai luptă doar cu Becali, e în război și cu propriul club. Juristul a cerut să fie numit comandant al CSA în locul lui Bixi Mocanu, superiorul i-a deschis patru cercetări disciplinare și încearcă să scape de el de la Steaua.

Juristul-vedetă Florin Talpan l-a „dezbrăcat” pe Becali de numele Steaua și de dreptul de utilizare a mărcii și a palmaresului roș-albaștrilor, acum și-a mai deschis un front, într-un război civil cu comandantul clubului al cărui angajat este!

Bixi Mocanu trebuie să demisioneze! E vinovat fiindcă a făcut tot posibilul să-mi pună piedici, a căutat doar să mă încurce! M-a urmărit, m-a verificat și mi-a trimis inspecții care au afectat activitatea mea în procesele pe care le am!” a fost discursul acuzator al lui Talpan.

Juristul l-a atacat pe Mocanu în public, în declarații, comandantul contraatacă „intern”, cu proceduri menite să-l sancționeze pe subordonatul lui. E vorba despre patru cercetări disciplinare aflate în desfășurare. Printre motivele invocate anti-Talpan: declarații împotriva conducerii clubului, deconturi suspecte și un proces pierdut cu Gigi Becali.

„Ai depus la Tribunal fularele, cănile?”

De ce conducerea clubului a devenit bănuitoare în privința deconturilor? Juristul a efectuat mai multe cheltuieli în ultimul an și jumătate, bani consumați pentru procesele Clubului Sportiv al Armatei. Talpan a decontat costurile la CSA, totul cu documente în regulă. 42 de facturi a adus doar în ultimele 12 luni.

Ce i se pare suspect comandantului, din moment ce „avocatul” a prezentat documente în schimbul banilor consumați? Natura cheltuielilor o contestă șefii CSA:

- Copii xerox în valoare de 53.570 de lei! Peste 10.000 de euro, așadar, numai pentru copierea unor documente. 297.611 copii xerox ar fi folosit Talpan în procesele lui! Juristului i-a fost pus în vedere: „Trebuie să justifici costurile și altfel decât cu documente, să demonstrezi cumva că ai depus în instanță actele care au necesitat atâția bani!”. „Florin a interpretat asta ca pe o nouă piedică din partea comandantului, de aceea a pornit disputa cu Bixi Mocanu în public”, susține o sursă din Clubul Armatei.

- Echipament sportiv: tricouri, eșarfe, fanioane, un breloc, fulare tricotate, căni. Doar într-o factură din aprilie, Talpan a decontat 2.900 de lei pentru achiziționarea de echipament. La fel ca în cazul sutelor de mii de printuri în valoare de peste 10.000 de euro, juristului i s-a cerut să explice la ce i-a folosit în instanțe echipamentul pentru care a plătit. „Ai depus la Tribunal fularele, cănile?”, l-a întrebat comandantul. Întrebarea asta a aprins și mai tare conflictul, juristul e convins acum că șeful îi pândește răuvoitor toate mișcările.

 02 document

02 documente 1

Declarații pentru care Talpan e cercetat disciplinar la CSA:

  • „Nu înțeleg în baza căror criterii a stabilit domnul Mocanu că nu pot ocupa funcția de comandant al clubului! La studii îl depășesc detașat, fără probleme, la cursuri cu atât mai mult, iar la grade suntem egali, colonei”
  • „La relații și la pile, într-adevăr, eu stau cam prost, toată cariera mea e bazată pe muncă multă și pe sacrificii, nu e ca a lui”
  • „Mocanu a aterizat comandant la Steaua, după cum el însuși recunoștea într-un moment de destăinuire, pe baza unor criterii politice, grație unei persoane sus-puse, și nu pe criterii de performanță!”
  • „Oare acest domn colonel Mocanu nu trebuie să plece? Oare el n-are nicio vină? Se ascund toți în spatele lui Lăcătuș la ratarea promovării, dar nu numai Marius a fost de vină acolo!”
  • „Vor să scape de mine, am fost bătaia de joc a conducerii CSA! Dacă m-ar fi lăsat pe mine să conduc, echipa ar fi fost în liga a doua acum, în locul Rapidului. Dar nu, ei mi-au pus bețe în roate!”

5.000 de lei fiindcă n-a desființat FCSB-ul

Alt pretext de judecare internă a lui Talpan: juristul a pierdut un proces în care cerea anularea desenului cu care Becali a înlocuit vechea siglă a Stelei, după ce Armata câștigase în instanțe marca istorică. Desenul cu colțuri, pe care pasionații de fotbal îl asemănaseră cu personaje din Familia Simpson, i s-a părut lui Talpan prea asemănător cu marca Stelei și a sperat că judecătorii îl vor obliga pe Gigi să renunțe la el.

CSA a pierdut procesul și instanța l-a obligat să achite și cheltuielile de judecată, în jurul a 5.000 de lei. Clubul încearcă să ia de la Talpan banii ăștia, întrucât conducerea susține că nu l-a delegat pe jurist să deschidă acțiunea, ar fi fost numai inițiativa lui să lupte cu Becali pe „sigla Simpson”.

„Nu are niciun merit în câștigarea mărcii!”

Surse din Clubul Sportiv al Armatei dezvăluie alt argument pe care comandantul Mocanu l-a folosit împotriva lui Talpan: „Nu ai avut niciun merit la câștigarea mărcii Steaua în justiție! O societate de avocatură s-a ocupat de procesul de la Înalta Curte de Casație și Justiție, nu tu!”.

Conform acelorași surse, Milcev Burbea ar fi casa de avocatură care a lucrat pentru CSA Steaua în procesul cel mai important dintre cele avute cu Becali pentru dobândirea istoriei echipei care a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986.

Milcev Burbea e o societate de avocatură specializată pe dreptul de proprietate intelectuală. CSA a câștigat în decembrie 2015 marca. Tribunalul i-a atribuit de curând și dreptul asupra palmaresului adevăratei Steaua București. În cazul palmaresului, Becali mai are drept de recurs, verdictul n-a fost definitiv. 

Federația n-o primește în "C"

Steaua a ratat promovarea din liga a patra în a treia doi ani la rând. În prima stagiune de la reînființare, roș-albaștrii au fost depășiți în clasament de Rapid. În campionatul precedent, CSA a condus clasamentul până aproape de final, când a fost învinsă de Carmen București în play-off și a pierdut titlul din „D”-ul bucureștean. După ratarea promovării, Armata i-a cerut federației un loc în liga a treia, pe baza criteriului care le permite cluburilor cu grupe de juniori în „Liga Elitelor” să ceară poziții în „C”.

FRF a anunțat însă că Steaua nu se află printre formațiile primite în L3 în locul celor care nu s-au mai înscris în noul campionat: Agricola Borcea, Cetate Deva, Atletic Bradu sunt echipele primite în competiție deși retrogradaseră. Ca și CSA, Rapid solicitase un loc în „C” și a fost refuzat. Steaua va lupta și în sezonul viitor pentru promovare, cu antrenori noi: Daniel Oprița și Iulian Miu. Florentin Dumitru, unul dintre fotbaliștii favoriți ai lui Pițurcă în anii '90 și începutul anilor 2000, va fi angajat și el în club, în calitate de consilier sportiv.

Care mai e miza: 36 de milioane de euro

Conflictul Bixi Mocanu-Talpan, în care comandantul încearcă să-l sancționeze pe jurist sau chiar să-l demită, iar juristul cere în public să fie promovat în locul comandantului, s-a întețit într-un moment în care CSA Steaua mai e implicat în procese importante pentru ceea ce va urma în fotbalul românesc: judecata pentru 36 de milioane de euro pe care Armata i le cere lui Becali drept despăgubiri fiindcă Gigi și FCSB au folosit numele Steaua timp de zece ani fără a avea dreptul și recursul în cazul palmaresului.

Talpan va continua să reprezinte CSA în aceste procese cu Becali. Bixi Mocanu l-a sancționat până acum doar cu avertismente, cel mai recent în octombrie 2018. "Există proceduri, nu poate comandantul să-l amendeze pe Talpan sau să-l dea afară, disciplina militară impune anumiți pași pentru sancționarea unui angajat, iar Talpan a știut până acum să se ferească de pedepse", explică surse din Clubul Sportiv al Armatei.

bixi
Bixi Mocanu

Citește și:

După ce l-a învins pe Gigi Becali, Florin Talpan se ia de comandatul CSA Steaua: „Să-și dea demisia! Am vorbit cu Victor Pițurcă să vină!” » Vrea să conducă clubul + EXCLUSIV Reacția lui Bixi Mocanu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (122)
andy_2008
andy_2008  •  29 Iulie 2019, 21:31

Talpan e un distrugator ,un om care ne a cheltuit banii.Ce a facut cu stema sau ce o sa faca cu palmaresul,nimic.

fc4consoane
fc4consoane  •  29 Iulie 2019, 20:53

10.000 de euro sunt fix nimic fata de cate a castigat dl Talpan pt CSA. Respect Talpan! Hai mai baga un peste aici, Craiete!

1055832577830821
Mircea Gabriel Bleoca  •  29 Iulie 2019, 19:00

Te pomenesti ca Talapan a uitat sa-i ceara ciobanului si recuperarea cheltuielilor de judecata(plati catre firme de avocatura, c/v copii xerox, taxe notariale si juridice) si acum astia se cearta ca chiorii.

Vezi toate comentariile (122)
Comentează