FOTBAL  »  LIGA 4  »  CSA STEAUA

Florin Talpan iese din nou la atac: „Steaua NU trebuie să joace în play-off! Decizia AMFB e discriminatorie, iresponsabilă și periculoasă!”

Florin Talpan consideră că nu ar mai trebuit organizat play-off-ul de la final în Liga 4
Florin Talpan consideră că nu ar mai trebuit organizat play-off-ul de la final în Liga 4

Articol de GSP - Publicat luni, 18 mai 2020 18:23

Florin Talpan, juristul CSA Steaua, critică decizia AMFB de a relua campionatul din Liga 4 și consideră că formația din Ghencea merită să meargă direct la barajul de promovare pentru Liga 3 fără să mai aibă loc play-off-ul de la finalul sezonului.

  • Echipele din Liga 4 vor începe pregătirile în mod organizat de la 1 iunie;
  • Recomandarea FRF este ca sezonul regulat, dar și play-off-ul, să se încheie până la 31 iulie;
  • Barajul de promovare în Liga 3 va avea loc începând cu 4-5 august;
  • Meciurile de baraj vor fi disputate între trei asociații județene, nu între două, cum era stabilit inițial;
  • O decizie oficială în acest sens va fi luată la sfârșitul lunii mai.

De asemenea, Talpan face o paralelă între situația echipelor din prima divizie cu cea a formațiilor din Liga 4, considerând că reluarea meciurilor reprezintă un risc major pentru jucătorii amatori, din cauza lipsei unei infrastructuri dezvoltate: „Steaua București trebuie să fie declarată câștigătoarea competiției organizate de AMFB în baza meritului sportiv și să fie programată de către FRF pentru disputarea meciurilor de baraj. Nu întrunesc cerințele guvernului echipele din Liga 1 si AMFB vrea ca echipele din Liga 4 care nu îndeplinesc condițiile să programeze meciuri? Este inadmisibil”

Florin Talpan, jurist CSA Steaua: „Cine va plăti în cazul în care vreun sportiv se îmbolnăvește?”

„Decizia AMFB de reluare a campionatului, fie ea sub forma unui singur play-off sau a două play-off-uri, este nu doar discriminatorie, ci și iresponsabilă și periculoasă. În celelalte ligi, campionatele au fost suspendate. Acolo unde echipele de pe primele locuri au avut avansuri considerabile în clasament, acestea au trecut mai departe automat (vezi cazurile Aerostar Bacău și FC U 1948 Craiova). 

Steaua a câștigat toate meciurile din acest sezon. A dominat campionatul și a câștigat meritul sportiv de a promova. De ce mai e necesar un play-off? Niciodată nu am înțeles care e rostul play-off-ului în Liga 4. Echipele participante joacă un campionat lung. Așadar, avem parte de destule meciuri ca să ne dăm seama ce echipă merită să promoveze. Introducerea acestui play-off mi se pare lipsită în totalitate de sens. O echipă care a dominat campionatul, care a terminat sezonul regulat la un număr foarte mare de puncte de locul 2, poate să rateze promovarea dacă prinde o zi mai proastă într-un meci play-off. 

Aici nu mai avem de-a face cu meritul sportiv, ci cu norocul. Acest play-off al AMFB șterge meritul sportiv. Partea cea mai gravă e că, în acest moment, organizarea unui play-off este și periculoasă. Steaua își permite să ia măsurile pe care le-a cerut guvernul. Dar celelalte echipe pot? Am văzut că există echipe în Liga 1 care au recunoscut că nu sunt capabile să continue. Trebuie acum să credem că echipe din Liga 4 stau mai bine decât echipe din Liga 1? Și cine va plăti în cazul în care vreun sportiv se îmbolnăvește, din cauza faptului că măsurile cerute nu au fost luate? Vor răspunde penal cei de la AMFB sau tot cluburile?”, este mesajul lui Talpan, transmis prin intermediul GSP.RO.

CSA Steaua, lider detașat în Liga 4

Steaua a ratat promovarea în Liga 3 în ultimii doi ani, de fiecare dată terminând pe locul secund play-off-ul. Rapid (2018) și Carmen (2019) au blocat accesul „roș-albaștrilor” la barajul spre promovare. 

„Militarii” sunt favoriți la promovare în acest sezon, având în acest moment un avans de 7 puncte față de „satelitul” Rapidului. În play-off se califică primele patru clasate, care vor începe cu 3, 2, 1 și 0 puncte, în funcție de locul ocupat în sezonul regulat. Se joacă fiecare cu fiecare într-o singură manșă, iar locul 1 merge la barajul de promovare în L3.

Florin Talpan iese din nou la atac: „Steaua NU trebuie să joace în play-off! Decizia AMFB e discriminatorie, iresponsabilă și periculoasă!”

E gata! FRF a înjumătățit punctele în Liga 2! Rapid și Petrolul profită: cum se termină sezonul din Liga 2 și câte formații au intrat deja în vacanță

Liga 3 nu se mai reia! Cine promovează în Liga 2 + Ce se întâmplă cu Steaua și cum se promovează din Liga 4

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (55)
rockyus
rockyus  •  19 Mai 2020, 18:12

Cata nesimtire...CSA nu in liga 2, sa fie trimisa in Liga 1, nu va e rusine! talpane, ia masuri !

iung811
iung811  •  19 Mai 2020, 12:16
Postat de pirucul pe 19 Mai 2020, 08:23

va e frica sa nu va fu ta iara una ca si rapid sau carmen?

Ca sa intelegi mai bine este vorba de Piturca, nu de Talpan

iung811
iung811  •  19 Mai 2020, 12:13
Postat de iri_ pe 19 Mai 2020, 01:12

Unde e ba nesimtirea? Ia explica tu te rog? Adica in liga 3 s-a putut, guvernata de FRF, s-a inghetat campionatul si echipele detasate in frunte au fost promovate automat, aici nu se poate ca e AFMB la putere? Ba, unii dintre voi nici nu va auziti cand deschideti gura, si mai vorbesti si de prostia si mintea altora. Ala macar a realizat ceva in viata lui, cu bete in roate din toate partile, dar a castigat ceva procese impotriva unui puscarias si al echipei lui. TU ce ai realizat ma in viata ta de-i faci nesimititi si prosti pe altii muuult mai buni decat tine?

Daca nu intelegi limba romana nu avem ce discuta. In primul rand eu am scris, nu am vorbit. In al doilea rand chiar nu vreau sa fiu comparat cu un barbugiu si un trisor. Asa ati fost invatati de cand ati venit din URSS cu Ana Pauker de mana, sa furati si sa luati totul de-a gata.

Vezi toate comentariile (55)
Comentează