FOTBAL  »  LIGA 4  »  REPORTAJ

Fotbal de „județ” în timp de pandemie. Primul meci de L4 s-a jucat la Brașov cu Mugurel Buga, Marian Cristescu și Marian Constantinescu

Foto: Cătălin Ionescu
Foto: Cătălin Ionescu

Articol de - Publicat duminica, 19 iulie 2020 11:35 / Actualizat duminica, 19 iulie 2020 11:37

Rămas de ani buni undeva „în umbra” fotbalului „de primă mână”, Brașovul a punctat în acest weekend la alt capitol: primul meci la nivel de amatori în România după pauza forțată de pandemia de coronavirus

CSM Corona și Colțea 1920 s-au întâlnit în play-off-ul de conjunctură prin care AJF-ul local a ales să decidă campioana județeană. Cea care va reprezenta Brașovul în barajul de promovare de la începutul lunii august. În mini-turneu au intrat primele trei clasate în momentul întreruperii competiției: Precizia Săcele, Corona Brașov și Colțea, meciurile fiind programate pe „bătrânul” Tineretului.

Corona s-a impus cu emoții mari

După testări PCR cu rezultate negative în ambele tabere, Corona „veteranilor” Marian Cristescu, Marian Constantinescu, Rareș Forika și Mugurel Buga, aflat la 42 de ani s-a impus cu 2-1 în fața puștilor de la academia de la Brașov a celor de la Celta Vigo, la capătul unui meci echilibrat. A tremurat, însă, serios pe final pentru victoria care o duce pe prima poziție.

După un început cu ocazii „timide” la fiecare poartă, semnate de Constantinescu în două rânduri, respectiv Turcu și Păduraru, Damian a deschis scorul (24), după o pasă a lui Cristescu. Avantajul s-a mărit după autogolul lui Szekely, la o centrare a lui Alupoaie (36).

Fotbal de „județ” în timp de pandemie. Primul meci de L4 s-a jucat la Brașov cu Mugurel Buga, Marian Cristescu și Marian Constantinescu

Foto: Cătălin Ionescu

Urmează alt baraj 

La reluare, Mircescu și Pricop au trecut pe lângă gol pentru Colțea, iar Cristescu ar fi putut închide meciul în două rânduri, însă tabela a rămas neschimbată. Golul lui Turcu (77) a reaprins speranțele „alb-negrilor”, care au pus presiune pe finalul meciului, inclusiv prin portarul Căucă, care a trimis pe lângă vinclu în prelungiri, din lovitură liberă. A rămas 2-1, iar clasamentul e condus de Corona (45 de puncte), Precizia (43), Colțea (40).

Campioana judeţului Braşov va juca pe 1 august cu cea a judeţului Harghita, respectiv pe 5 august cu cea a judeţului Alba. Celelalte două participante (Alba, Harghita) se vor afla faţă în faţă pe 9 august, în cadrul uneia dintre cele 14 serii ale barajului de promovare în L3.

Cu sau fără lider?

Miercuri de la 17:30, Corona ar trebui să întâlnească Precizia Săcele, iar ultimul joc al sezonului ar fi programat sâmbătă de la aceeași oră, Precizia-Colțea. Nu este clar dacă cele două partide vor mai avea loc, ținând cont că săcelenii s-au confruntat cu probleme cauzate de coronavirus. Unul dintre apropiații echipei a fost confirmat pozitiv, aducând astfel suspiciune asupra a doi jucători din lot. Conducerea ar trebui să prezinte testele PCR, cu rezultat negativ, însă nu este încă limpede dacă se va întâmpla acest lucru.

Fotbal de „județ” în timp de pandemie. Primul meci de L4 s-a jucat la Brașov cu Mugurel Buga, Marian Cristescu și Marian Constantinescu

Foto: Cătălin Ionescu

Polemica „mai jucăm sau nu?”

Pornită ca favorită la începutul sezonului, Corona a pierdut surprinzător cu Inter Cristian și Colțea, în tur, ajungând astfel sub Precizia în clasament. De la începutul pandemiei, au fost discuții, la fel ca în toată țara, despre cum să fie încheiat campionatul și să fie desemnată formația care merge la baraj. Dacă în alte zone exista o pretendentă care avea avantaj clar în clasament, sub Tâmpa ecuația a fost mai complicată și au existat două mari tabere, care s-au manifestat aproape zilnic pe grupurile de socializare din online.

Una a susținut că trebuie totul „înghețat” și că s-au tergiversate lucrurile, insistându-se pentru disputarea acestor meciuri, doar pentru că favorita certă (cel puțin „pe hârtie”) nu se află pe primul loc. Cealaltă a afirmat că trebuie trimisă în L3 o echipă care merită să rămână acolo și că oricum în afară de Corona, celelalte combatante nu-și doresc clar promovarea.

O altă controversă a fost cea a terenului de joc. Stadionul Tineretului este cea mai importantă arena a Brașovului, dar Precizia și Colțea au acuzat faptul că reprezintă un avantaj pentru Corona, care își desfășoară aici o bună parte din activitat

Se pot desfășura meciuri doar cu testare

La mijlocul săptămânii trecute, Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a decis aprobarea protocolului medical pentru reluarea competiţiilor de fotbal amator, în contextul pandemiei COVID-19. Meciurile se pot desfășura cu condiţia testării RT-PCR a echipelor (jucători, staff tehnic, medical şi de suport), precum și a arbitrilor și observatorilor de joc. Dacă o competiție se întinde pe mai mult de două săptămâni, testele trebuie repetate. Bineînțeles, se joacă fără spectatori și cu un număr foarte mic de oameni care țin de organizare, presă, pază.

Anamaria Prodan, dezvăluiri din perioada lui Gigi Becali în închisoare: „Voiau să-l distrugă! Era o pâine de mâncat și voiau să-l omoare”

CITEȘTE ȘI:

„Dom'le, mașina e nouă ...” » Ilie Năstase, poveste fabuloasă la 74 de ani: „Țiriac s-a întors la mine și a început să mă înjure!”

DINAMO // Gigi Mulțescu, scandalizat de comportamentul jucătorilor săi: „Nu aș fi acceptat să vin, dacă știam că va fi așa” + Spune că Dinamo nu mai poate face transferuri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
legendavisinie
legendavisinie  •  19 Iulie 2020, 12:41

Felicitări, și-au dorit să se respecte meritul sportiv.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează