FOTBAL  »  LIGA 4  »  ASR BRAȘOV - COLȚEA 2-1

GALERIE FOTO Brașovul a respirat din nou fotbal! ASR-ul a câștigat duelul de tradiție cu Colțea, scor 2-1

FOTO: Bogdan Bălaș +19   FOTO
FOTO: Bogdan Bălaș

Articol de , - Publicat sambata, 21 octombrie 2017 15:21

Brașovul duce lipsă de fotbal, trăind probabil cea mai acută criză din istorie la acest capitol. Pentru prima dată în 100 de ani, orașul de la poalele Tâmpei nu are o echipă în eșaloanele naționale, mulțumindu-se astfel sâmbătă de sâmbătă cu jocuri din "Județeană".

Liga Suporterilor Stegari, adică fanii falimentarei FC Brașov, și-au făcut echipă și vor ca această perioadă fără fotbal de Liga I să fie una cât mai scurtă. AS SR-ul creat de ei a plecat "ca din pușcă", 9 victorii și un singur egal în primele 10 etape, iar sâmbătă a disputat primul derby local din scurta sa istorie.

Adversar, Colțea 1920, un nume mare în istoria ceva mai veche a fotbalului brașovean: înfiinată în 1920, campioană în 1928 și dispărută în anii '30, a fost reînființată în 2015 ca academie și cu scopul de a crește tineri jucători, iar în prezent dispută primul sezon de Liga a 4-a, după două campionate în "Onoare".

Partida a adus în tribunele de pe "Tineretului" cam 1.000 de spectatori, foarte mulți pentru acest nivel, niciodată mediatizat ca în prezent, însă parcă puțin, deocamdată, pentru ceea ce se dorește pe termen lung, pe modelul Ploiești, Timișoara sau Cluj.

Lovitura de începere a dat-o cel mai mare "stegar" din istorie, Nicolae Pescaru. În prima repriză, cei de pe teren au arătat respect pentru acesta și pentru atmosferă și au oferit un fotbal bun. Doi dintre cei care au îmbrăcat tricoul lui FC Brașov în ultimele sezoane de existență, Horia Popa și Vagner, au deschis seria uriașelor ocazii de gol ale gazdelor, urmați de Vîrlan, Cocan și Damian, ultimii doi la câteva secunde distanță.

"Alb-negrii" au profitat de prima lor mare șansă, iar Lita (și el fost "stegar") a marcat din centrarea lui Țicalo, apropiindu-se astfel de prima gigant pentru acest nivel – 1.000 de lei de om, pe care ar fi primit-o pentru a treia victorie consecutivă.
AS SR-ul a continuat să puncteze la capitolul ratări, Vîrlan a lovit bara din lovitură liberă, Dumitraș a urmărit și a reluat în plasă, însă golul a fost anulat pentru offside.

Vedeta Horia Popa a înscris într-un final, cu puțin timp înainte de pauză.
După reluare, jocul nu a mai arătat la fel, cele două echipe au început să semene cu celelalte combatante din campionat, "galben-negrii" încercând totuși poarta prin șuturi din afara careului, marca Dumitraș și Damian.

Mutat din banda dreaptă în cea stângă, jucătorul meciului, Alexandru Vagner, a luat însă o acțiune pe cont porpiu și a finalizat superb, interior în vinclul colțului lung al porții lui Căucă, aducând a zecea victorie pentru lider, scor 2-1.

Pentru AS SR urmează un alt duel care va genera tensiuni, etapa viitoare deplasându-se la ACS Steagu Roșu, formație considerată "dușman" de către fani, care nu uită să scandeze în acest sens, la fiecare partidă, "Suntem noi, Steagu' suntem noi!".

"Un joc echilibrat și un spectacol agreabil pentru oamenii care au venit la stadion. Echilibrul s-a păstrat pentru că noi nu am reușit să fructificăm multitudinea de ocazii din prima repriză, iar legea nescrisă a fotbalului s-a aplicat, noi am ratat, ei au marcat. Felicit adversarul pentru fair-play, pentru felul în care au abordat jocul, iar pe ai mei îi felicit doar pentru rezultat" Petre Lucian, antrenor AS SR Brașov

"Nu e o problemă că am pierdut. Suntem bucuroși că am făcut o bună propaganda fotbalului. Cred că a fost meciul cu cei mai mulți spectator din Liga a 4-a. Am jucat cum am putut, cât am putut. Ce trebuie să rămână este faptul că brașovenii au revenit în număr ceva mai mare pe «Tineretului». Avem obiective diferite, noi am terminat meciul cu 5 juniori pe teren, dintre care 2 de 17 ani, din propria pepinieră" Ciprian Jurubescu, președinte Colțea 1920 Brașov

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează