FOTBAL  »  LIGA 4  »  PLAY-OFF

Revoltă în Liga 4, după ce Steaua a fost declarată campioană » Acuze serioase: „Noi am primit protocolul pe 14 iulie! Nu știm nici cât era taxa de înscriere”

Revoltă în Liga 4, după ce Steaua a fost declarată campioană
Revoltă în Liga 4, după ce Steaua a fost declarată campioană

Articol de - Publicat miercuri, 15 iulie 2020 15:16 / Actualizat miercuri, 15 iulie 2020 16:50

AMFB a decis astăzi anularea play-off-ului din Liga 4 și a trimis-o pe CSA Steaua direct la barajul pentru promovarea în Liga 3. 

Decizia de astăzi a Comitetului Executiv AMFB de a îngheța campionatul după 18 runde, de a anula play-off-ul și de a o declara pe CSA Steaua campioană a sezonului 2019/2020 a stârnit multe reacții adverse. Nu doar rivalii de la Rapid au reacționat, dar și alt club care ar fi trebuit să fie implicat în play-off, Progresul 2005. Președintele acestora, Andrei Rusu, a explicat motivele nemulțumirii pentru GSP.ro. 

Progresul acuză AMFB

„Noi am primit abia pe 14 iulie acel protocol medical. Am pus și noi niște întrebări, ce înseamnă proprie răspundere, pentru că e ușor să faci un protocol și să nu explici nimic, apoi să fii amendat de DSP pentru cine știe ce chichițe nerespectate din protocol. Apoi, am întrebat ce se întâmplă în cazul în care ni se îmbolnăvește un jucător de Covid-19 și pierdem primul meci, având în vedere că play-off-ul s-ar fi jucat în 6 zile. Am trimis și mail către AMFB cu aceste întrebări. Am vorbit cu președintele Lumînare și la telefon, dar nu ni s-au putut da răspunsuri. Este o mare debandadă și dezorganizare la AMFB. Noi am fi vrut să jucăm, dar suntem o echipă de amatori, jucătorii nu stau în cantonament, merg la muncă și se pot ivi cazuri de COVID-19. Cine plătește pentru asta și cum s-ar desfășura lucrurile în continuare, nu am fost lămuriți. 

Până acum, nu ni s-a spus nici care ar fi taxa de participare la play-off (n.r. anul trecut a fost 6.000 de lei) și nici în ce condiții vom juca. Nu e normal să ni se dea protocolul pe 14 iulie și pe 15 iulie să fim obligați să luăm o decizie, fără să ni se explice anumite lucruri. Ni s-a spus că o să vină să filmeze Digi, dar nu am fost informați nici asupra drepturilor TV. În aceste condiții, noi nu putem să participăm într-un play-off total dezorganizat”, a declarat Andrei Rusu pentru GSP.ro. 

Bucharest United susține ideea Progresului

În același mod a reacționat și președintele de la Bucharest United, Dan Marin, care a spus că: „Și noi suntem într-o situație asemănătoare cu Progesul. Nu mi s-a explicat ce se întâmplă dacă apare un caz de COVID-19. Noi facem o testare, suntem 25 în staff. Ne costă circa 7.000 de lei. Apoi vine și taxa de participare, care încă nu a fost anunțată, dar sigur e mai mare de 1.000 de euro. Vom cheltui în jur de 12.000 de lei, o sumă importantă pentru noi. Nu ni s-a spus ce se întâmplă dacă la noi sau la o adversară apare un caz de COVID-19. Se poate termina play-off-ul, având în vedere că se va juca din 3 in 3 zile. 

Cei de la AMFB nu au putut da un răspuns clar. Nu știu dacă e vina lor, pentru că protocolul care e pentru echipe de Liga 1, nu pentru amatori, a venit foarte târziu. Oricum, lucrurile au fost organizate prea din scurt și nu puteam intra în acest play-off fără niște garanții. Noi am fi vrut să jucăm, eram pretătiți, dar nu avem nicio siguranță că acest play-off s-ar fi putut duce la bun sfârșit”, a spus Dan Marin pentru GSP.ro. 

Clasamentul din Liga 4 înainte de întrerupere:


 

ECHIPĂPUNCTE
1. CSA Steaua54
2. FC Rapid 192347
3. ACS Bucharest United46
4. Progresul București40
5. AFC Asalt40

Citește și alte știri despre Liga 4: 

EXCLUSIV Rapid iese la atac, după ce AMFB a declarat-o pe CSA Steaua campioană: „Te duce cu gândul la alte chestii! Vom contesta decizia”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
mario78a
mario78a  •  16 Iulie 2020, 06:13
Postat de Dumitru Florin pe 15 Iulie 2020, 20:25

AMFB a devenit membra a vreunui cult religios? S-a apucat sa imparta pomeni?? Sau cei de acolo s-au speriat de epoletii aluia de a ajuns lt-col la apelul de seara??? Cum sa inchei o competitie pentru ca o echipa, doua nu se prezinta sau nu are drept de joc? 0-3 si gata, celelalte joaca!!! Pomenile nu vor face niciodata din "chestia" aia din L4 o adevarata si, mai ales, reala STEAUA BUCURESTI. Numele respectiv apartine unei singure grupari fotbalistice, indiferent de cine se afla/ se va afla la conducere!!!

Mai studiază regulamentul , vezi că ești în eroare. Steaua e una singura și joaca în Ghencea , restul sunt păreri personale.

catalynn
catalynn  •  16 Iulie 2020, 05:33

Se știa de o luna care este protocolul agreat de FRF și Guvern. De atunci se știa ca el nu avea cum sa fie respectat la amatori DAR Luminare la finele lui Iunie a spus ca încă mai așteaptă pana pe 15 Iulie ca poate, poate, poate, situația se îmbunătățește la un nivel la care sa se poata face un protocol mai accesibil pt amatori. Și ghici ce!? Nu doar ca nu au scăzut ba chiar au crescut numărul infectarilor, Guvernul și Președinția deja iau in calcul o noua stare de urgentă, prin urmare numai un *** își imagina ca MTS va permite o relaxare când ei nu știu cum sa închidă și L1 cât mai repede! FRF nu a făcut un protocol nou ieri, ci practic a spus: bă băieți, astea sunt condițiile care ni s-au impus și noua, dacă chiar credeți ca le puteți respecta, jucati! Luminare e orice, numai prietenul Stelei NU! Asta cred ca o știe absolut oricine a urmărit cât de cât ce se petrece la AMFB. Când el insusi declara asta practic se termina orice discuție: "Poate domnul Burca să facă ce vrea, o sa discutăm, ei au fost ultimii care au răspuns ieri. Așa cum FRF a decis, noi nu am putut lua altă decizie. Era vorba de șapte puncte și, în plus, în meciul direct a fost 4-0 pentru Steaua. E normal ca cineva să fie supărat. Nu s-a așteptat nimeni să vină pandemia, decizia a fost luată în unanimitate de către Comitetul Executiv al AMF B și este cea mai bună decizie în momentul de față. Am sperat până în ultima clipă să intervină măsuri de relaxare și să nu fim obligați să respectăm acest protoco

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dtdr
dtdr  •  15 Iulie 2020, 23:05

Steluta asta mica ca si cea mare au acces in divizii superioare numai cu mila si pomana, apoi au avut grija generalii si comunistii de ei. Se pare ca la noi si azi comunisti-s la putere !

Vezi toate comentariile (16)
Comentează