FOTBAL  »  LIGA 4  »  MARCĂ

Un nou caz FCSB - Steaua? O campioană europeană obligă un club din România să-și schimbe numele

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 noiembrie 2017 12:10

Clubul Benfica Lisabona a căutat mai multe multe cluburi din lume care poartă numele Benfica și a identificat o formție din Liga a 4-a,  Benfica Ileanda.

Formația a fost înființată în 2009, dar oficialii echipei au fost înștiințați de o casă de avocatură, "Ratza & Ratza", că încalcă drepturile de proprietate intelectuală.

Portughezii au semnalat că marca Benfica este protejată de lege și că este folosită ilegal, echipa din Liga a 4-a fiind nevoită să își schimbe numele, potrivit Sportul Sălăjean.

"Nu credeam vreodată că vom deranja marea Benfica şi că vom fi contactaţi de reprezentanţii clubului din Portugalia! Am tot făcut cercetări în ce priveşte casa de avocatură din capitală, cu atât mai mult cu cât denumirea ei este una mai interesantă. Ne-am dat seama însă că e vorba despre o treabă serioasă. Am fost şi pe la AJF, iar dânşii râd de această situaţie.

Nu avem siglă, nu avem drapel și nici articole de vânzare cu sigla sau cu numele. Noi nu facem marketing cu numele de Benfica. Nu ne putem conforma la cerinţele dânşilor de 10 zile, pentru că suntem angrenaţi deja într-o competiţie. La notificarea pe care ne-a trimis-o, i-am înştiinţat că suntem de acord cu toate solicitările lor şi vom renunţa la numele de Benfica, dar nu putem dintr-o dată, tocmai pentru că suntem angrenaţi într-o competiţie", a declarat Cornel Lar, primaul comunei Ileanda, pentru sursa citată.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
haideusicfr
haideusicfr  •  02 Noiembrie 2017, 07:26
Postat de radoo93 pe 01 Noiembrie 2017, 21:56

Cand am citit titlul, am crezut ca e vorba de mandria campionatului, Juventus Bucuresti.

Exact ,Juventus.Prima data cand am auzit de acest nume am crezut ca e vorba de Juventus.... lipsa de imaginatie ,de cultura ,bun simt ,onoare ,demnitate. Priveste cati Romario ,joaca la noi....

killertits
killertits  •  01 Noiembrie 2017, 22:29

Mai era una cu nova generacao nustiu cum, au jucat aia de la CSA cu ei prin nustiu ce cupa, alooo...domnilor de la Rata si Rata, luati masuri ce dracu.

radoo93
radoo93  •  01 Noiembrie 2017, 21:56

Cand am citit titlul, am crezut ca e vorba de mandria campionatului, Juventus Bucuresti.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează