FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD

ANALIZĂ GSP 15 „tricolori” au dispărut din lotul României de la ultimul meci cu Irlanda de Nord » Cum s-a schimbat naționala în decurs de trei ani

15 „tricolori” au dispărut din lotul României de la ultimul meci cu Irlanda de Nord / Sursă foto: Getty +14   FOTO
15 „tricolori” au dispărut din lotul României de la ultimul meci cu Irlanda de Nord / Sursă foto: Getty

Articol de - Publicat joi, 21 martie 2024 17:18 / Actualizat joi, 21 martie 2024 17:37

Naționala României a trecut printr-o serie consistentă de schimbări de la ultimul meci disputat împotriva Irlandei de Nord, în toamna lui 2020. Atunci, „tricolorii” lui Mirel Rădoi remizau la Belfast, 1-1, într-un meci din ultima etapă a Ligii Națiunilor care le-a asigurat urna a doua la preliminariile CM 2022.

Prima reprezentativă demarează pregătirile serioase pentru EURO 2024 cu un amical împotriva Irlandei de Nord, o selecționată care nu se numără printre cele calificate la turneul final din Germania. Vineri, pe Arena Națională, Edi Iordănescu va putea trasa, așadar, primele concluzii despre nivelul la care se află România în perspectiva Europeanului.

Ianis Hagi, interviu în Marca: „Sunt un jucător mai bun de când joc în La Liga. Cred că în viitorul apropiat voi arăta tuturor cine sunt”
ROMÂNIA
Ianis Hagi, interviu în Marca: „Sunt un jucător mai bun de când joc în La Liga. Cred că în viitorul apropiat voi arăta tuturor cine sunt”

„Trenul e deja în mers”

Edi va avea la dispoziție, în principiu, majoritatea fotbaliștilor pe care s-a bazat și în preliminariile de anul trecut, selecționerul fiind recunoscut pentru faptul că încearcă să creeze un climat de stabilitate și continuitate în lot.

Cum însuși selecționerul a declarat că „trenul e deja în mers”, probabilitatea apariției unor schimbări drastice în lot e una redusă.

15 „tricolori” au dispărut din lotul României de la ultimul meci cu Irlanda de Nord

Cât de mult s-a schimbat naționala față de precedenta întâlnire cu selecționata britanică? O simplă scanare a lotului cu care Rădoi s-a prezentat în noiembrie 2020 la Belfast scoate în evidență câteva nume care au pierdut definitiv contactul cu naționala, care azi nu mai sunt nici măcar pe lista de așteptare.

Există, însă, și fotbaliști care se aflau și atunci în lot și care peste ani au devenit pietrele de temelie ale echipei care a obținut din nou o calificare după opt ani de „secetă” agonizantă.

+10 FOTO

Iată primul „11” utilizat pe 18 noiembrie 2020 pe Windsor Park: Tătărușanu - Nedelcearu, I. Cristea, Toșca - V. Crețu, R. Marin, Nistor, Camora - D. Man, Alibec, Fl. Tănase.

Pe parcurs au mai intrat Alex Maxim, Mogoș, Bicfalvi - autorul golului - Alex Băluță și Cristi Ganea, în timp ce Albu, Bălgrădean, Lazar, Cristi Manea, Mitrea, Pușcaș și Țîru au rămas rezerve neutilizate.

Dintre cei enumerați, nu mai puțin de 15 fotbaliști au dispărut complet de pe radarul primei reprezentative. Tătărușanu și Toșca s-au retras din națională, în timp ce Iulian Cristea, Valentin Crețu, Nistor, Camora, Maxim, Bicfalvi, Alexandru Băluță, Cristi Ganea, Albu, Bălgrădean, Lazar, Mitrea și Țîru nu sunt variante luate în calcul de Edi.

Au rămas câțiva dintre liderii actualei generații

Mai sunt și astăzi în lot 7 dintre cei care au alcătuit lotul pentru Belfast din noiembrie 2020. Numele lor: Răzvan Marin, Dennis Man, Alibec, Florin Tănase, Mogoș, Cristi Manea și Pușcaș. Nedelcearu trebuia să figureze și el în lot, dar s-a accidentat și nu va evolua vineri seara împotriva nord-irlandezilor.

În partida tur cu Irlanda de Nord din Nations League, disputată pe 4 septembrie 2020 și încheiată tot 1-1, se mai aflau în lot fotbaliști precum Vlad Chiricheș, Ciprian Deac, Sergiu Hanca, Dragoș Grigore, Gabi Iancu, Florin Ștefan sau Sergiu Buș. Fără excepție, nici ei nu mai repezintă astăzi soluții pentru Iordănescu.

Lotul României pentru amicalele cu Irlanda de Nord și Columbia

  • PORTARI: Horațiu MOLDOVAN (Atletico Madrid | Spania, 9/0), Florin NIȚĂ (Gaziantep | Turcia, 19/0), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 1/0), Marian AIOANI (FC Rapid 1923, 0/0);
  • FUNDAȘI: Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 15/1), Cristian MANEA (CFR Cluj, 24/2), Vasile MOGOȘ (CFR Cluj, 4/0), Andrei BURCĂ (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 25/1), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 13/0), Adrian RUS (Pafos | Cipru, 19/1), Ionuț NEDELCEARU (Palermo | Italia, 25/2), Bogdan RACOVIȚAN (Raków | Polonia, 0/0), Raul Opruț (Hermannstadt), Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 14/0);
  • MIJLOCAȘI: Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 66/14), Marius MARIN (Pisa | Italia, 15/0), Alexandru CICÂLDĂU (Konyaspor | Turcia, 35/4), Răzvan MARIN (Empoli | Italia, 52/3), Olimpiu MORUȚAN (Ankaragucu | Turcia, 14/1), Darius OLARU (FCSB, 15/0), Adrian ȘUT (FCSB, 0/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 20/6), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 17/4), Ianis HAGI (Deportivo Alaves | Spania, 31/4), Denis DRĂGUȘ (Gaziantep | Turcia, 8/2), Florinel COMAN (FCSB, 12/1);
  • ATACANȚI: George PUȘCAȘ (Bari | Italia, 40/11), Denis ALIBEC (Muaither | Qatar, 36/5), Florin TĂNASE (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 17/2).

VIDEO Edi Iordănescu, întrebat în conferință despre situația contractuală: „Nu e o prioritate în acest moment”

Citește și alte știri despre naționala României:

Cine este surpriza pregătită de Edi Iordănescu pentru amicalele din această lună » Soție franțuzoaică, are dublă cetățenie si e pasionat de golf

VIDEO Edi Iordănescu, întrebat frontal despre Mitriță: „Trenul e în mers”

EXCLUSIV I-a făcut echipa lui Edi Iordănescu » „11” superofensiv: „E un trio puternic la mijloc”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
S0s0
S0s0  •  22 Martie 2024, 10:20
Postat de Hcm27 pe 21 Martie 2024, 18:57

Și acum crezi ca arata mai bine?E aceeași Marie cu alta pălărie.Vorba lui Ilie Moromete:"de unde vreți, ba, sa va dau, dacă atâta e!"

E evident și mult mai bine. Cu care dintre fundașii centrali actuali se compară Cristea, cu Drăgușin sau cu Burcă? Și Racovițan, Rus sau Nedelcearu sunt sensibil peste el. Despre Crețu n-are rost să vorbim, Manea sau Rațiu sau Sorescu sunt din altă galaxie, pe lângă băiatul ăsta rătăcit în fotbal.,, care nici la Steaua nu avea ce să caute vreodată, dacă exista pe bancă un antrenor. Tănase e recomandat de ce anume, de o carieră jucată nicăieri? Parcă Drăguș, Mihăilă sau chiar Coman sunt o țârișică peste el, nu? Și cine mai rămâne, minunatul Nistor, pe al cărui post ar fi cam Răzvan Marin. Ce comparăm, 4 sezoane în Serie A, plus altele în Belgia și Olanda, cu 6 minute la Evian și în rest înotat prin Liga 1?

monika.
monika.  •  21 Martie 2024, 23:02

Cica, “ trenul e in mers”, dar nu stim exact cum stam cu locomotiva. Nu s-a facut nimic serios in fotbal ( si nu numai), de ani de zile, frf, liga, cluburi-conduse ani de zile de inculpati penal, chiar condamnati, fara nicio expertiza, cu gandul la aranjamente si furat. Ce sa mai zicem de antrenori? Cand nu organizezi nimic, nu faci selectii pe valoare, asta e rezultatul, un dezastru. Vezi fotbalul german, francez, etc, la noi se joaca altceva, nu seamana deloc. Mai mult, a ajuns o aventura sa mergi pe stadion, esti in pericol.

ultrasStiinta
ultrasStiinta  •  21 Martie 2024, 19:01
Postat de S0s0 pe 21 Martie 2024, 17:54

Crețu, Cristea, Nistor și Tănase în primul 11, incredibil cât de slab arăta echipa!

Nationala lui pilă prăjit…. Fiul lui tata l-a selecționat pe fiul lui tata…..jenant!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează