FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD

Cine este surpriza pregătită de Edi Iordănescu pentru amicalele din această lună » Soție franțuzoaică, are dublă cetățenie si e pasionat de golf

Articol de - Publicat miercuri, 20 martie 2024 18:33 / Actualizat miercuri, 20 martie 2024 20:56

Selecționerul Edward Iordănescu vrea să-i ofere șansa debutului unui fundaș pregătit să fie titularul primei reprezentative în viitorul apropiat ♦ Bogdan Racovițan, 23 de ani, campion în Polonia cu Rakow, e titular incontestabil în Ekstraklasa și luptă pentru un nou trofeu. ♦ Gazeta Sporturilor vă creionează imaginea omului din afara gazonului.

Selecționerul Edward Iordănescu l-a convocat pe Bogdan Racovițan, 23 de ani, în lotul tricolorilor pentru amicalele cu Irlanda de Nord (vineri, ora 21:45, Arena Națională) și cu Columbia (luni, ora 21:30, Madrid).

Pierdere pentru Edi Iordănescu: a părăsit cantonamentul României și intră la operație + Convocare de urgență la lot
ABSENȚE
Pierdere pentru Edi Iordănescu: a părăsit cantonamentul României și intră la operație + Convocare de urgență la lot

La prima vedere, specialiștii au spus că este o surpriză, dar, în realitate, decizia antrenorului are acoperire totală. Racovițan nu este doar una dintre opțiunile lotului lărgit pentru Euro 2024, dar și una dintre variantele de viitor ale primului „11” al primei reprezentative. Selecționerul are încredere în capacitățile apărătorului de 1,87 metri înălțime, cu un fizic impunător.

Campion în Polonia cu Raków Częstochowa, românul născut la Dijon, în Franța, a ajuns în urmă cu doi ani în Ekstraklasa, iar FC Botoșani a încasat 600.000 de euro pentru transfer.

3trofee a strâns Racovițan cu Rakow

Șapte din opt meciuri în 2024 le-a bifat integral

Spre deosebire de Radu Drăgușin, de exemplu, alături de care ar putea face pereche în viitorul apropiat, Racovițan este titular la Rakow, locul 3 în Polonia, la 4 puncte de liderul Jagiellonia.

Bogdan încă n-a debutat la prima reprezentativă, dar este în circuitul naționalei, a fost convocat deja de Edward Iordănescu în lotul lărgit, în octombrie și noiembrie 2023, a fost chemat din nou acum, ar putea prinde primele minute în amicalele cu Irlanda de Nord și cu Columbia, conform Prosport. Este pregătit, are 8 meciuri jucate în 2024, în șapte a fost integralist.

Nu pot să zic că e greu printre străini, în Polonia. Vorbesc limba engleză, mă înțeleg bine cu toată lumea, e o atmosferă bună. Este o plăcere pentru mine să vin zilnic și să joc fotbal. Știu că am o șansă imensă, comparativ cu alți oameni care au job-uri normale. Așa că nu vreau și nu am de ce să mă plâng
Bogdan Racovițan, fundaș Rakow, într-un interviu pentru GSP.ro în ianuarie 2024

5 idei despre cine este Bogdan Racovițan: l-a refuzat pe Gigi Becali, a învățat ce sunt răbdarea și calmul în Polonia

+28 FOTO

Gazeta Sporturilor a încercat să afle mai multe despre fundașul care își face loc în echipa României, adunând informații de la apropiații fotbalistului. Iată cinci idei despre Bogdan Racovițan:

- Este un stoper pe care și l-a dorit și Gigi Becali la FCSB în ianuarie 2022. Doar că fotbalistul a dorit să evolueze în străinătate, a preferat varianta de a merge în Polonia, un campionat-trambulină către ligile puternice din vestul Europei, iar Botoșaniul a semnat actele de transfer cu Rakow pentru 600.000 de euro.

- În afara terenului este recomandat ca un tânăr liniștit. S-a căsătorit vara trecută. „Soția sa este franțuzoaică, Lou-Anna, au o relație stabilă, sunt de nedespărțit, când au timp liber și programul le permite, merg fie la Dijon, acasă, la familii, mai ales de sărbători, apoi în vacanțe. De Revelion au fost la New York, voiau să vadă metropola”, au spus apropiații jucătorului.

- Este pasionat de golf și de baschet. „Golful îl relaxează și-i oferă și repere în perspectiva meseriei sale, fotbalul, baschetul e doar hobby. Tocmai de aceea a dorit să vadă live, în America, un meci din NBA”, au mărturisit prietenii fotbalistului. Pasiunea pentru golf a deprins-o în Polonia, are un teren nu departe de Czestochowa.

- Încearcă să învețe limba poloneză, pentru a comunica mai ușor cu cei din echipă, de la club, cu fanii. „Chiar dacă acum pot să mă descurc și înțeleg puțin, mai am de învățat”, a mărturisit Racovițan pentru GSP în urmă cu două luni.

- Crescut la Dijon, în orașul natal, mutat apoi la Botoșani, a realizat că trebuie să fie muncitor și răbdător, în Polonia. „Cel mai mult în ultimii doi ani am învățat ce înseamnă răbdarea și calmul. Sezonul trecut pentru mine a fost unul destul de greu. Nu a fost așa cum mi-am dorit. A fost greu pentru că nu jucam tot timpul. Concluzia mea este că totul se întâmplă pentru un motiv. Când treci peste momentele grele, devii mai puternic”, a reacționat Bogdan.

39de meciuri, un gol și 3 assist-uri a adunat Racovițan pentru Rakow în această stagiune

VIDEO Edi Iordănescu recunoaște » Problemă majoră la echipa națională: „Mărturisesc că aveam alte așteptări!”

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Gică Popescu îi servește o lecție lui Radu Drăgușin: „Ar trebui să fie și mai motivat”

EXCLUSIV Presiuni din Superliga asupra lui Șumudică: încearcă să îi obțină semnătura + Turcii au schimbat foaia la Gaziantep

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
magic4ever
magic4ever  •  21 Martie 2024, 12:00

Fundas bun,bine ca nu a venit la FCSB sa isi distruga cariera...in 2-3 ani o sa joace titular la nationala alaturi de Dragusin

teleleu_ionel
teleleu_ionel  •  20 Martie 2024, 20:58

Asta e ala care-si da autogoluri in serie? Oricum, asta si Nedelcearu or sa care sticlele cu apa si bagajele.

1945sv0509
1945sv0509  •  20 Martie 2024, 19:23

Poate veni si Messi(a), echipa se va construi pornind de la cel ce rupe banca de rezerve la o echipa de mijlocul clasamentultu spaniol.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează