INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TOTTENHAM

EXCLUSIV Gică Popescu îi servește o lecție lui Radu Drăgușin: „Ar trebui să fie și mai motivat”

Gică Popescu și Radu Drăgușin
Gică Popescu și Radu Drăgușin

Articol de - Publicat luni, 18 martie 2024 16:57 / Actualizat luni, 18 martie 2024 22:38

Gică Popescu, legendarul fundaș al României, a extras un detaliu pozitiv după valul de critici de care Radu Drăgușin a avut parte după primul meci ca titular și integralist în tricoul lui Tottenham.

Radu Drăgușin, 22 de ani, a fost transferul începutului de 2024 în fotbalul românesc. De fapt, al ultimilor ani, având în vedere că mutarea a implicat 25 de milioane de euro prin sosirea fundașului de la Genoa la Tottenham. La care se adaugă alte 5 milioane de euro din bonusuri.

Reacție contondentă a clubului Farul Constanța, după ce Rapid s-a lansat în transferul verii » Gică Popescu: „Ar trebui să fie mai atenți!”
FARUL
Reacție contondentă a clubului Farul Constanța, după ce Rapid s-a lansat în transferul verii » Gică Popescu: „Ar trebui să fie mai atenți!”

Internaționalul român n-a rupt gura metropolei însă, până acum. De-abia în weekend a bifat prima prezență ca titular la Spurs, a fost chiar integralist în eșecul cu Fulham (0-3). Dar a urmat un val de critici după prima apariție importantă a fotbalistului.

Gică Popescu, despre Radu Drăgușin: „Trebuie să se impună, să demonstreze, are potențial mare”

Gică Popescu, 56 de ani, actualul președinte al Farului, a fost fotbalistul londonezilor în perioada 1994-1995. Imediat după turneul final din America al Generației de Aur, Mondialul naționalei, din urmă cu trei decenii.

Liderul apărării naționalei, "Baciul" a îmbrăcat tricoul lui Spurs în 23 de partide în prima ligă din Albion, marcând de trei ori. Olteanul a mai bifat alte cinci meciuri în competițiile interne pentru englezi.

Popescu a fost transferat de Spurs de la PSV Eindhoven pentru 3 milioane de dolari, o sumă foarte mare pentru acea perioadă. Gică a fost "jupân" la Londra, într-o echipă unde mai erau Ilie Dumitrescu, norvegianul Thorstvedt, englezii Sheringham, Sol Campbell, Barmby, Anderton și neamțul Klinsmann. De la Londra, Gică a plecat direct la Barcelona! Unde a fost și căpitanul echipei.

"Este bine că a debutat ca titular la Tottenham, sperăm că o să prindă cât mai multe minute până la turneul final. Sperăm să joace, cum sperăm să joace toți ce vor îmbrăca tricoul naționalei.

Din păcate, a fost un rezultat negativ pentru Spurs. În viață se mai întâmplă și astfel de episoade, nu toate sunt extraordinare, nu toate sunt minunate. Un astfel de meci, precum cel din weekend, ar trebui să-l motiveze mai mult, să-l întărească pe acest copil.

Consider că Drăgușin are potențial mare, dar trebuie să se impună, să demonstreze că trebuie să joace indiferent de concurență", a explicat Gică Popescu pentru Gazeta Sporturilor.

5meciuri a adunat Drăgușin la Tottenham în Premier League: a jucat pe final cu Man United, Brentford și Everton, apoi 41 de minute cu Aston Villa și integralist cu Fulham

Un alt discurs în urmă cu două luni: „Mi se pare că ne uităm prea mult la Drăgușin”

În luna ianuarie, Gică Popescu a fost întrebat despre debutul internaționalului român, în remiza cu Manchester United, scor 2-2, moment în care a răbufnit.

115selecții a adunat Gică Popescu la echipa națională, al cărei căpitan a fost o perioadă, marcând și 16 goluri

"Mi se pare că ne uităm prea mult la Drăgușin. Mi se pare prea mult. Toată ziua bună ziua, mă sună toată lumea: ’Ai văzut ce a făcut Drăgușin?’. Lăsați-l să se adapteze. Nu a greșit (n.red. la meciul cu United), e bine să vorbim de bine", a declarat la acel moment Gică Popescu, la Fotbal Club la DigiSport.

13selecții are Drăgușin la echipa națională a României

VIDEO. Robbie Fowler, despre Radu Drăgușin și parcursul lui din Premier League

Citește și alte știri:

Giovanni, variantă incredibilă: „Se va desființa, urmează o nebunie curată”

Un fotbalist din Franța, suspendat 30 de ani după un gest golănesc » Ionel Ganea a procedat asemănător în 2007

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
dudulici
dudulici  •  19 Martie 2024, 03:15
Postat de Van_Basten pe 18 Martie 2024, 21:09

E plin de lectii olteanul. Singura materie pe care nu o poate preda este "Cum sa nu ajungi la puscarie".

Mai e o materie la care e doctor:"Cum sa faci sa pierzi toti banii castigati intr-o viata de mare fotbalist,prin investitii de capul tau sec si tovarasii cu banditi de te-au bagat si in puscarie,de *** ce esti?!"

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Normal
Normal  •  18 Martie 2024, 21:19

Gica Popescu da sfaturi la altii dar el a sfarsit fiind penibil la Dinamo !

Van_Basten
Van_Basten  •  18 Martie 2024, 21:09

E plin de lectii olteanul. Singura materie pe care nu o poate preda este "Cum sa nu ajungi la puscarie".

Vezi toate comentariile (3)
Comentează