FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ISLANDA 0-0

3 concluzii după România - Islanda 0-0: jucătorul de care avem nevoie urgentă

FOTO: Alexandra Fechete +42   FOTO
FOTO: Alexandra Fechete

Articol de - Publicat joi, 11 noiembrie 2021 23:37 / Actualizat vineri, 12 noiembrie 2021 01:18

România avea nevoie de victorie cu Islanda pentru a fi la mâna ei în cursa pentru barajul pentru Campionatul Mondial din 2022. Dar a reușit doar un egal, 0-0.

  • Duminică se joacă Liechtenstein - România (ora 19:00) și Macedonia de Nord - Islanda, în ultima etapă a preliminariilor Campionatului Mondial.
  • Acum, suntem pe locul 3, la un punct în spatele Macedoniei de Nord, ocupanta locului secund.
  • Macedonia de Nord merge la baraj dacă o bate pe Islanda
  • România poate prinde barajul doar dacă Macedonia face egal sau pierde acasă cu islandezii, iar noi câștigăm în Liechtenstein

Deși pornea cu prima șansă, iar Islanda nu mai spera la un loc de baraj, România a avut o prestație dezamăgitoare în „Ghencea”, iar șansele de a merge la Mondialul din Qatar sunt tot mai mici.

Unde e barajul, Mirele?! Am comis-o cu Islanda și nu mai suntem la mâna noastră! Cum terminăm pe 2
ROMÂNIA - ISLANDA 0-0
Unde e barajul, Mirele?! Am comis-o cu Islanda și nu mai suntem la mâna noastră! Cum terminăm pe 2

GSP.ro îți prezintă 3 concluzii după România – Islanda:

1. Nu avem vârf

Cu Denis Alibec pe post de atacant, ajutat de Ianis Hagi și Florin Tănase, România nu a contat în atac. Vârful lui CFR Cluj a ieșit în evidență doar cu o acțiune personală, pe care nu a putut s-o finalizeze.

Nici intrarea lui Andrei Ivan, „Jucătorul lunii octombrie” în ancheta GSP, nu a schimbat fața atacului României. „Tricolorii” au presat lent, previzibil și fără intensitate, astfel că fundașii islandezi nu s-au simțit în pericol.

România a arătat că are nevoie urgentă de un vârf de atac clasic, care să pună presiune pe fundașii adverși și să creeze pericol.

6 șuturipe poartă a avut România. Islanda nu a avut niciunul

Nici Pușcaș, intrat pe teren în minutul 86, nu a adus vreun plus. 

2. Numele grele au dormit

Niciunul dintre numele importante ale României nu s-a văzut în această seară. Într-un meci în care era nevoie de inspirația unui jucător, niciunul dintre „tricolorii” cu pretenții nu a ieșit la rampă.

Hagi, Stanciu, Moruțan, Cicâldău, Maxim, Tănase ori Răzvan Marin erau jucătorii de la care fanii așteptau o sclipire sau un moment în care să facă diferența. Dar toți au jucat sub așteptări.

Apăsați de încărcătura meciului, toți au avut o prestație ștearsă, s-au precipitat de multe ori în fața porții și nu au reușit să schimbe jocul.

Doar Ianis a avut o tresărire, în minutul 85. A șutat frumos de la 20 de metri, dar mingea a lovit bara. Prea puțin pentru un loc la Mondialul din Qatar.

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
+38 FOTO

3. Mirel Rădoi, lipsit de inspirație și de curaj

Dorit în continuare de conducerea FRF pe banca naționalei, Mirel Rădoi s-a blocat din nou într-un meci decisiv. Din nou contra Islandei, la fel ca în barajul pentru EURO 2020.

Selecționerul a surprins și a mizat pe un prim „11” fără Andrei Ivan, cel mai în formă jucător din Liga 1, dar nu a avut succes. Nici la schimbări Rădoi nu a fost mai inspirat. Niciunul dintre cei veniți de pe bancă nu a adus niciun plus.

În plus, selecționerul a decis să riște mult prea târziu. A forțat cu un al doilea vârf, Pușcaș, abia în minutul 86, când l-a scos pe Cicâldău și a schimbat tactica. Mutarea a fost tardivă, România nu a mai avut timp să forțeze atacul.

3 concluzii după România - Islanda 0-0: jucătorul de care avem nevoie urgentă
Cifrele meciului, via sofascore.ro

VIDEO Urmărește GSP LIVE: toate reacțiile după România – Islanda 0-0

Citește și: 

Cum prindem locul de baraj pentru CM 2022 » România e la mâna Islandei înainte de ultima etapă

România - Islanda, comentat de Ovidiu Ioanițoaia, Cristian Geambașu și Dan Udrea

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (63)
rumunek
rumunek  •  12 Noiembrie 2021, 16:07
Postat de Istvan Demeny pe 12 Noiembrie 2021, 12:12

MEREL a intrat in panica si a schimbat pe STANCIU,care a mai sutat la poarta cu MORUTAN,care nu e fotbalist!ALIBEC si IVAN slab atacanti,ratangii, trebuia sa joace cu KESERU si cu PUSCAS din primul minut!

Cred că greșești cu Moruțan, introducerea lui și a lui Maxim pe final, când islandezii erau masați în fața porții și trebuiau fotbaliști cu dribling, a fost bună. Acum e clar că Moruțan a jucat slab, temător, de ce nu știu. Dar e mai fotbalist decât alții și joacă la o echipă importantă într-un campionat peste cel al nostru. Și eu cred că Pușcaș era o soluție mai repede, Alibec nu mai putea de prin prima repriză. Stanciu poate că trebuia lăsat, doar că nu a tras mult la poartă, iar nu știu de ce. Ianis a dat o dată și e erou național, nici nu mai contează că nu a dat o centrare bună nici cu stângul nici cu dreptul. Un șut e prea puțin ca să scoți adversarul din careu mai sus, iar Marin și Cicâldău au un singur țel, să ducă mingea la Ianis.

rumunek
rumunek  •  12 Noiembrie 2021, 16:00

Știu că e ușor să dai sfaturi după meci, dar acum se pot trage niște concluzii. Prima ar fi că în prima repriză a fost mai mult loc în terenul Islandei, dovadă acțiunea lui Alibec, care s-a înecat în careu, după ce a alergat 40 de metri. Acolo cred că Ivan mergea până la capăt, pentru că e mai bine fizic comparativ cu Alibec. Dacă tot trebuia să jucăm cu Toșca fundaș stânga, cred că Bancu mijlocaș, care să vină cu centrări bune, era o soluție mai bună decât Tănase. El nu e mijlocaș stânga, iar singurele încercări de centrare au fost ale lui Toșca și nu merită comentate. Și atunci mergea un duet Ivan - Alibec, cu Tănase pentru repriza a doua, mai ales că nu e 100% fizic nici el. Din minutul 70 islandezii au stat ca la Oituz, aici era nevoie de alte soluții, nu centrări. Poate Pușcaș mai repede, poate Tănase proaspăt al doilea vârf, așa centrări pe Alibec și Ivan erau degeaba, chiar dacă erau bune. Doar că am impresia că se face echipa exclusiv după InStat, ceea ce nu e bine. Trebuie să ai un pic de fler, să prevezi desfășurarea meciului, sa faci niște scenarii, in funcție de cum merge jocul, scorul. Așa, pare că o faci ca să ai scuze in cifre, dacă nu iese bine. Dar pentru asta e nevoie de un antrenor, nu de un statistician sau metodist, cum era Apolzan, actualul director al școlii de antrenori, sau de unul ca mine, care vede după meci cum trebuia jucat.

259914374474553
Istvan Demeny  •  12 Noiembrie 2021, 12:29

Cred ca cu Piturca,antrenor versat, castigam cu Islanda,Radoi e un antrenor naiv fara experienta!

Vezi toate comentariile (63)
Comentează