FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SUEDIA

8 zile până la România - Suedia // Selecționerul Suediei pune deja placa rasismului din România: „În mod normal nu înjur”

Articol de - Publicat joi, 07 noiembrie 2019 09:51

Janne Andersson, selecționerul Suediei, a prezentat lotul de 25 de jucători pentru meciul cu România, decisiv pentru calificarea la EURO 2020.  

  • România - Suedia se joacă pe 15 noiembrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională și va fi transmis pe Pro TV și liveTEXT pe GSP.ro. 

După ce norvegienii au vorbit foarte mult de rasism la meciul de luna trecută, contestând regulamentul UEFA, care a permis FRF să invite 30.000 de copii pe Național Arena la o partidă care ar fi trebuit să se joace cu porțile închise, suedezii reiau acest subiect chiar înaintea reunirii. 

Miercuri, la conferința în care selecționerul Janne Andersson a prezentat grupul de 25 de jucători pentru partida din 15 noiembrie, jurnaliștii scandinavi l-au întrebat dacă va discuta cu fotbaliștii săi despre rasismul din România. 

„Arbitrii decid dacă o partidă poate fi suspendată sau nu” 

„Sigur că vom vorbi, îi vom informa pe băieți încă de luni, când ne vom întâlni, și vom analiza cu ei toate posibilitățile. Dar am încredere că arbitrii vor lua cea mai bună hotărâre. Ei decid dacă o partidă poate fi suspendată sau nu într-un asemenea caz”, a declarat antrenorul nordic. 

Andersson a atras atenția: „E ceva foarte urât. Uitați-vă ce s-a întâmplat week-end-ul trecut cu Balotelli! Oameni de acest gen vin pe stadioane să vadă meciuri de fotbal și se poartă astfel...”.  

S-a enervat și a spus: „E al naibii de bine când se oprește jocul. În mod normal nu înjur, dar o fac când aud de rasism”. 

În lotul galben-albaștrilor, sunt trei fotbaliști de culoare: Robin Quaison (origini ghaneze), Alexander Isak (Eritreea) și Ken Sema (rădăcini congoleze). 

Trei debutanți. Cel mai tânăr e și cel mai în formă 

Suedezii au chemat 25 de jucători, dintre care trei sunt debutanți: fundașul Gagliolo (29 de ani, Parma), mijlocașul Svanberg (20, Bologna) și aripa dreaptă Kulusevski (19, împrumutat de Atalanta la Parma). Cel mai tânăr este și cel mai în formă. Kulusevski e deja important la echipa sa: titular în toate cele 11 etape din Serie A, având două goluri și cinci pase decisive. 

„Gagliolo m-a anunțat chiar în timpul antrenamentului că suntem amândoi convocați. Nu l-am crezut, am fost convins că glumește. În vestiar, am văzut că era adevărat”, a povestit Dejan. „De mic visam să joc pentru echipa națională. Merit să fiu acolo”. 

LOTUL SUEDIEI 

Portari: R. Olsen (Cagliari), Nordfeldt (Swansea), Johnsson (FC Copenhaga); 
Fundași: Granqvist (Helsingborgs), Lustig (Gent), Lindelöf (Man. United), Helander (Rangers), Bengtsson (FC Copenhaga), Jansson (Brentford), Danielson (Djurgården), Gagliolo (Parma); 
Mijlocași: S. Larsson (AIK), Ekdal (Sampdoria), Forsberg (RB Leipzig), G. Svensson (Seattle Sounders), K. Olsson (Krasnodar), Sema (Udinese), Tankovici (Hammarby), Svanberg (Bologna), Kulusevski (Parma); 
Atacanți: Berg (Krasnodar), Quaison (Mainz), Isaac (Real Sociedad), Guidetti (Alaves), S. Andersson (Union Berlin).

VEZI ȘI:

8 zile până la România - Suedia // Thomas Ravelli este convins: „Suedia va obține remiza la București”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
10156726653198737
Andrei Daniel Manolache  •  07 Noiembrie 2019, 11:11

Care rasism?! Terenul nostru a fost suspendat din cauza tortelor si a momentului de reculegere nerespectat. De ce se amesteca ce s-a intamplat la noi cu ce s-a intamplat in Bulgaria sau ce se intampla in Italia? Nu are nicio treaba, nu a facut nimeni nimic rasist la meciul cu Spania sau in general.

danny_l
danny_l  •  07 Noiembrie 2019, 12:15

Dacă îi batem, după aia pot vorbi ce vor,ei vor să pună presiune dar noi trebuie să din deștepți,șefii de galerie să indentifice pe aceia care vor incerca iarăși să ne facă de râs și să-i excludă, altfel putem avea o surpriză neplăcută,stewarzii să-și facă corect treaba că nimeni să nu intre iarăși pe teren,și nu în ultimul rând jucătorii trebuie să-și dea viața pe teren, dacă-i batem avem o șansă

urdea2021
urdea2021  •  07 Noiembrie 2019, 11:09

A doua zi dupa incredibila calificare a Sportului Studentesc in returul cu Brondby din Cupa Uefa, Cornel Nistorescu publica un editorial intitulat “Decontul prostiei” in care povestea toate mizeriile facute de Brondby in meciul tur: castigasera cu 3-0, ultimul gol marcat dintr-un offside kilometric, arbitrul meciului fiind un oarecare arbitru luxemburghez care acordase jucatorilor de la Sportul sapte cartonase galbene, dintre care unul singur pentru fault. Presa daneza decreta neta superioritate a lui Brondby, convinsi ca nimic nu-i poate opri din drumul spre castigarea trofeului, cu atat mai putin o echipa romaneasca aflata in acel moment la periferia clasamentului national. Nistorescu povestea cu mare satisfactie, dupa returul de la Bucuresti, Schmeichel si capitanul echipei, Lars Olsen s-au batut in vestiar ca in filmele western, invinuindu-se reciproc pentru eliminarea suferita. Suedezii zilelor noastre demonstreaza aceeasi lipsa de fairplay, vor profita de cea mai mica scuza pentru a se retrage de pe teren. Acest comportament sfidator ar trebui sa-i ambitioneze la maxim pe tricolori. Pacat ca nu avem un Banel Nicolita care sa execute un eventual penalty, ca o ironie contra mult trimbitatului rasism invocat de nordici. In mod normal, selectionerul Suediei nu injura dar…injura; ***, falsi sportivi!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close