FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

A ieșit în față după demisia lui Contra! „Eu n-am vrut să-l luăm pe Ionuț Radu la națională”

Articol de GSP - Publicat joi, 21 noiembrie 2019 15:23

Cosmin Contra a surprins pe toată lumea cu neconvocarea portarului Ionuț Radu (22 de ani) pentru „dubla” cu Suedia (0-2) și Spania (0-5). Leontin Toader (55 de ani), antrenorul cu portarii de la prima reprezentativă, susține că decizia de a nu-l chema pe goalkeeperul celor de la Genoa i-a aparținut lui în totalitate.

„Este foarte bine că îmi dați posibilitatea să vă explic ce s-a întâmplat, deoarece au apărut în presă informații total eronate despre neconvocarea lui Radu. Acest portar este un băiat cu mult bun simț și nu a deranjat pe nimeni la echipa națională. Nici vorbă să se certe cu Cosmin Contra. 

Eu am fost cel care am gândit că nu este bine să îl aducem acum la lot pe Radu, deoarece i-am vrut binele. Ce să facă el la lot pentru ultimele două partide? El oricum nu juca dacă venea, deoarece se știa clar că titular este Ciprian Tătărușanu. În momentul în care noi îl convocasem la lot pe Ionuț Radu, la meciurile cu Malta și Norvegia, Geona și-a schimbat antrenorul. 

A fost un mare dezavantaj pentru Radu. Acum am considerat că este bine să îi las posibilitatea să stea cât mai mult sub atenția lui Thiago Motta, deoarece era și este în avantajul lui Ionuț. Am vrut să îi las o perioadă mai lungă de acomodare cu noul lui antrenor. Am zis că așa are posibilitatea să se impună și mai bine ca titular și să îi demonstreze lui Motta ce poate. Cosmin a avut ultimul cuvânt, dar a fost total de acord cu selecția celor trei portari propuși de mine”, a spus Toader pentru Prosport. 

A ieșit în față după demisia lui Contra! „Eu n-am vrut să-l luăm pe Ionuț Radu la națională”

Leontin Toader

„Viitorul României stă în Ionuț Radu”

Leo Toader consideră că Ionuț Radu va deveni în viitor titular în poarta naționalei și va fi om de bază pentru „tricolori”. 

„Oricum eu sunt sigur că viitorul naționalei României stă în Ionuț Radu, deoarece lui Tătărușanu o să îi fie din ce în ce mai greu să apere titular la lot, dacă nu joacă titular la echipa lui de club. El știe foarte bine că postura de la Lyon îl dezavantajează foarte rău. 

Consider că viitorul naționalei României stă în Ionuț Radu, dar și Silviu Lung Jr. a început să apere din ce în ce mai bine și este foarte apreciat în Turcia. Am fost acolo și l-am urmărit pe Silvică”, a adăugat Leo Toader. 

Ciprian Tătărușanu, Silviu Lung Jr. și Florin Niță au fost portarii convocați de Contra pentru „dubla” cu Suedia și Spania. 

Gazeta Sporturilor a scris pe 13 noiembrie că selecționerul Cosmin Contra l-a mințit pe Ionuț Radu când i-a spus că-l va titulariza cu Malta, în iunie, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. De aici a pornit conflictul dintre cei doi, iar Contra a decis să se răzbune și nu l-a mai convocat ulterior. (Detalii AICI)

12 meciuri,toate ca titular, a juca Ionuț Radu pentru Genoa în acest sezon din Serie A

Vezi și:

SELECȚIONER ROMÂNIA // VIDEO EXCLUSIV Mirel Rădoi sfătuit să rămână la tineret: „Îl cunosc și nu va accepta. România are nevoie de Dan Petrescu”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (9)
10106001515381893
Silviu Margarit  •  21 Noiembrie 2019, 23:41

Dar antrenorul Croației, nu tot de la arabi a venit? Și i-a dus in finală. Aș propune și eu un nume: Devis Mangia. A antrenat naționala de tineret a Italiei, știe să lucreze cu tineri, cunoaște campionatul nostru și mentalitatea jucătorilor. Și cel mai important, nu e influențat de impresarii care se bagă peste antrenori la națională.

764468963651742
Ilie Golombioschi  •  21 Noiembrie 2019, 22:44

La echipa nationala trebuie sa joace jucatorii cei mai in forma in ultima etapa dinaintea convocatii, strict din campionatul intern si sub 28 de ani la inceputul campaniei de calificare

ciprianh
ciprianh  •  21 Noiembrie 2019, 20:03

Asta e abureala de grădiniță. De ce nu a explicat Contra exact cum e în articolul de sus atunci când sa făcut selecția? De ce a ieșit secundul acum? Probabil am fi înțeles toți daca daca știam de la început.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează