FOTBAL  »  NATIONALA  »  

A vrut să iasă

Articol de - Publicat vineri, 08 februarie 2008 00:00

La pauză, Chivu a cerut să fie schimbat, aşa cum îi promisese Interului, dar Piţurcă n-a fost de acord

Cristi Chivu a mers la amicalul cu Israel avînd o misiune precisă de la clubul care-l plăteşte, Inter Milano. Românul a fost accidentat o perioadă destul de lungă, a lipsit trei partide şi s-ar fi înţeles cu şefii lui să joace maximum o repriză în amicalul cu Israelul. Se simţea obosit după cele 90 de minute pe care le-a jucat duminică, la reintrarea în echipă, împotriva lui Empoli (1-0). I se sugerase să nu mai rişte vreo accidentare. Numai că planul a eşuat. Din cauza eliminării lui Ovidiu Petre, dar şi din pricina jocului prost făcut de "tricolori". Ba mai mult, în pauza partidei de la Tel Aviv, căpitanul i-ar fi cerut lui Victor Piţurcă să-l înlocuiască, numai că selecţionerul n-a fost de acord. "Nu se poate, Cristi! Cu cine mai jucăm! Sîntem în dificultate! N-am înlocuitor" Cu toate că era pornit să se ţină de cuvînt faţă de clubul care-l plăteşte, reşiţeanul a renunţat în final la ideea de a ieşi de pe teren, dîndu-şi seama că antrenorul şi echipa sînt în impas.

Cristi a reintrat în joc după pauză, numai că randamentul lui a fost unul scăzut, pe alocuri părînd chiar că el face economie la efort. Căpitanul Naţionalei a stat în teren pînă la fluierul final şi, din fericire pentru el şi pentru Inter, dar şi pentru echipa naţională, a ieşit fără vreo accidentare.

" Nu ştiu ce a vrut să facă Ovidiu Petre. A venit direct din cantonament, e de parte de familie şi de cei dragi şi ştiţi cum e! Devii nervos"
Cristi Chivu

"Nu ne îngrijorează rezultatul acestui meci, ci mai mult jocul pe care l-am prestat. Această înfrîngere e o lecţie din care trebuie să învăţăm toţi"

"Nici o înţelegere"
Ionuţ Lupescu, directorul general al FRF, a mărturisit că n-a existat vreun pact cu Inter Milano pentru ca, la Tel Aviv, Chivu să evolueze o singură repriză: "N-am făcut nici un deal de acest gen şi nici n-am cunoştinţă ca italienii să fi solicitat aşa ceva. Oricum, cînd vin la echipa naţională, jucătorii trebuie să se afle pe teren exact atît timp cît consideră selecţionerul, fiindcă reprezentativa nu stă la dispoziţia cluburilor"

Precedent cu Fl. Petre
Înaintea partidei cu Slovenia, de la Celje, de pe 2 iunie 2007, Florentin Petre a fost folosit de Piţurcă în echipa posibililor titulari la antrenamente, dar, pînă la urmă, selecţionerul a decis să-l folosească de la început pe Bănel Nicoliţă. La plimbarea dinaintea meciului, Florentin Petre a părut dezamăgit de hotărîrea tehnicianului. Totuşi, lui Piţurcă i-a ieşit mutarea, mijlocaşul stelist reuşind să marcheze un gol. La patru zile distanţă, selecţionerul a decis să-l trimită în primul "11" pe Florentin Petre, în revanşa cu Slovenia, de la Timişoara.

Lobonţ şi Moţi debarcaţi
La plecarea din Tel Aviv, Bogdan Lobonţ şi Cosmin Moţi au avut probleme cu autorităţile israeliene. Cei doi au fost debarcaţi din avionul cu care trebuiau să ajungă în cantonamentul lui Dinamo, din Antalya. Astfel, aceştia şi-au petrecut mai bine de 12 ore în aeroportul din Tel Aviv, pînă ce problemele cu viza le-au fost rezolvate. Ei au ajuns în cursul serii de ieri în Antalya.

"Superficiali"
Ionuţ Lupescu a vorbit tranşant despre eşecul de la Tel Aviv: "Mă aşteptam ca băieţii să fie puţin superficiali la nivel de adversar. Şi federaţia, şi Piţurcă au avertizat însă că Israelul nu e o formaţie de mîna a doua şi s-a dovedit că am avut dreptate. Sigur, nu e cazul să facem acum o dramă din acest eşec, dar trebuie ca selecţionerul şi jucătorii să tragă învăţămintele de rigoare după meciul de miercuri. De-aia sînt amicalele, să ne arate ce e nevoie să reglăm mai departe! Mă aşteptam la mai mult de la unii dintre jucători, dar n-aş vrea acum să rostesc nume", a punctat Lupescu, admiţînd totuşi că "Marica nu e în cea mai bună perioadă a carierei". (Justin Gafiuc)

"Ovidiu Petre, gest fatal"
Ionuţ Lupescu a amendat eliminarea lui Ovidiu Petre, survenită în minutul 23: "Nu ştiu ce a vrut să spună Piţurcă atunci cînd a zis că jucătorul va plăti scump pentru ieşirea nervoasă, dar cert e că un asemenea gest e fatal pentru echipă. Într-un amical sau la Euro! Nu-mi pot închipui ce a gîndit în momentul în care a avut acea reacţie necugetată!".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
 •  08 Februarie 2008, 22:15

e un fenomen din ce in C-E mai nasol, pana si in presa apar greseli de Oortografie... e un semnal de alarma!

 •  08 Februarie 2008, 20:05

cred si eu ca a vrut sa iasa... la ce slab a putut sa joace si cat s-a ferit de minge numai asa pot sa imi explic

 •  08 Februarie 2008, 19:06

"e de parte de familie"? poate vroiai sa spui "e departe". halal jurnalisti!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează
Close