FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Mesajul lui Adrian Mutu înainte de plecarea la Campionatul European de tineret: „Nu vă stă nimeni în față, credeți-mă!”

Adrian Mutu (42 de ani)
Adrian Mutu (42 de ani)

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 martie 2021 08:51 / Actualizat duminica, 21 martie 2021 09:15

Înainte de plecarea în Ungaria, unde România U21 va participa la Campionatul European de tineret, selecționerul Adrian Mutu (42 de ani) a avut un mesaj motivațional pentru jucătorii reprezentativei naționale.

România va participa la al doilea Campionat European de tineret consecutiv, după cel din 2019, iar echipa națională se va duela cu Țările de Jos, Ungaria și Germania pentru a se califica din nou în semifinalele turneului. Pentru a-i motiva suplimentar, Adrian Mutu a avut un mesaj de luptă pentru „tricolorii mici”.

Adrian Mutu: „A merge la EURO nu înseamnă a merge în vacanță”

„Știu că veniți din momente diferite, unii sunteți euforici, dați goluri la echipele de club, alții, mai puțin, nu aveți victorii sau nu prea jucați. De aceea, toate lucrurile acestea, pozitive și negative, trebuie lăsate la această poartă, nu contează. Under 21 e altceva, Campionatul European e unic, îți dă multă responsabilitate și importanță. Veți vedea peste ani ce se va întâmpla dacă vom avea rezultatele pe care ni le dorim. Valoarea voastră ca jucători de fotbal nu stă în perioada de formă actuală, stă în constanță și trofee. Când cineva te măsoară cine ești se uita la statistică și la trofee. Dacă nu le ai, ești doar un jucător care joacă fotbal. Așa cum am mai zis, încrederea mea în voi este dincolo de cer, foarte mare, de aceea vă cer foarte mult. 

Cu cât aveți mai multe rezultate, cu atât pretențiile cresc și trebuie să muncești mai mult. Lăsați totul deoparte, concentrați-vă pentru că a ieși din grupe e un obiectiv intermediar la cel principal. A merge la EURO nu înseamnă a merge în vacanță și a ne simți împliniți că suntem acolo. Gândiți-vă, înainte de meciul cu Danemarca, tensiunea cu care ați jucat, ambiția… La Euro toate meciurile sunt așa. Primul, cu Țările de Jos, și până în finală, toate meciurile sunt așa. Atitudinea voastră trebuie să fie din ce în ce mai bună, concentrarea să fie din ce în ce mai mare, pe măsură. Voi sunteți buni, dar și ei sunt buni. 

Nu mai jucăm cu Malta sau Finlanda, întâlnim echipe ca noi, iar eu știu că sunteți în stare să arătați că sunteți cei mai buni. E un moment unic pentru voi, veți vedea ce importanță vă va da acest turneu final ca fotbaliști, pe viitor. Concentrați-vă, adunați-vă! Suntem România, dar echipa o formăm noi prin modul în care vă concentrați și sunteți atenți. Și nu uitați că sunteți cei mai buni! Am jucat cu Danemarca, o echipă foarte bună, și a stat cu fundul în poartă 90 de minute, n-a ieșit de acolo. Nu vă stă nimeni în față, credeți-mă! Mai aveți puțin până veți juca la turneul final. Lăsați tot, uitați de echipele de club, aici sunteți la echipa națională a României, e altceva, e mult peste!”, a fost mesajul lui Adrian Mutu.

Programul României la Campionatul European U21:

  • 24 martie 2021: ROMÂNIA - Țările de Jos
  • 27 martie 2021: Ungaria - ROMÂNIA 
  • 30 martie 2021: Germania - ROMÂNIA

Lotul României U21 pentru Campionatul European

  • PORTARI: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Mihai Eșanu (Dinamo București);
  • FUNDAȘI: Ștefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Denis Haruț (FCSB), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Denis Ciobotariu (CFR Cluj), Radu Drăgușin (Juventus/Italia), Raul Opruț (AFC Hermannstadt), Radu Boboc (FC Viitorul);
  • MIJLOCAȘI: Marius Marin (AC Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Răzvan Oaidă (FCSB), Cătălin Itu (CFR Cluj), Darius Olaru (FCSB), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Olimpiu Moruțan (FCSB), Octavian Popescu (FCSB), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Alexandru Mățan (Columbus Crew/SUA);
  • ATACANȚI: George Ganea (FC Viitorul), Adrian Petre (UTA).

Citește și alte știri despre echipa națională:

El e „tricolorul” care amenință Germania: „Ar trebui să se teamă de noi!”

Un fotbalist străin din lotul Craiovei vrea la naționala României: „E a doua mea casă. De ce nu?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
vasiledumi
vasiledumi  •  21 Martie 2021, 19:08
Postat de remarque pe 21 Martie 2021, 10:14

cum nu e vacanta? Pai pe vremea cand juca selectionerul, dupa un 0-5 sau ceva de genul, a fost mare chef la Belgrad. Si cel mai tare a rupt masa chiar Mutu. E bine ca intre timp s-a maturizat. Mutu putea fi un mare jucator daca avea ceva si in cap. A jucat din talent si acum le cere altora seriozitate. Macar sa fi fost consecvent

Foarte frumos discursul și se vede ca Mutu e alt om acum .Toți fotbaliști vorbesc frumos de el deci cred ca asta spune tot . In ceea ce privește ce spui tu, mi se pare ca după meci a fost la o petrecere și nu cred ca poate fi judecat un fotbalist după ce face după un meci . Numai unul fără creier ca tine, poate !

edy089
edy089  •  21 Martie 2021, 10:58
Postat de dakesis pe 21 Martie 2021, 09:51

Iarasi luam startul intr-o-o cursa in care ne-am fixat o linie de finish mult prea aproape. Ceilalti alearga 5000 de metri, noi ne comoortam de parca am alerga la 400. Sa explic? Pentru nicio alta reprezentativa, cu siguranta nu pentru cele puternice, nu conteaxa atat de mult rezultatele de la U21 asa cum conteaza pt noi. Ce conteaza pt ei este sa creasca jucatori care sa faca pasul firesc si cat mai lin la nationala mare, unde sunt singurele rezultate care conteaza. Ai nostri se comporta de parca cariera lor s-ar termina dupa vara asta, cand e apogeul. Ceilalti cresc frumis si bine, pas cu pas. Adversarii englezi din victoria asupra carora am facut un monument al maretilor realizari jiaca etapa de etapa in PL. Vezi Abraham, ca sa dau doar un exemplu. Astia peste 3-4 ani o sa fie de baza in nationala mare. Ai nostrice au facut dupa turneul trecut, dupa ce au fost ridicati in slavi? Joaca prin serie B in Italia sau Segunda Division. Deci mai usor cu heirupismul asta. Atata vreme cat rezultatele de laU21 nu se translateaza la nationala mare, cateva jocuri bune sunt frectie la picior de lemn. Ne păcălim singuri.

Total de acord, discursurile astea motivationale pun presiune foarte mare pe ei si o sa clacheze. Sunt jucatori de 20 ani, trebuie lasati sa greseasca ca orice "copii", nu sa fie deprimati si cazuti psihic pentru ca au iesit din grupe la CE U21 mare branza. Dar asa suntem noi romanii toti urlam, toti vrem rezultate ACUM, nimeni nu are rabdare.

remarque
remarque  •  21 Martie 2021, 10:14

cum nu e vacanta? Pai pe vremea cand juca selectionerul, dupa un 0-5 sau ceva de genul, a fost mare chef la Belgrad. Si cel mai tare a rupt masa chiar Mutu. E bine ca intre timp s-a maturizat. Mutu putea fi un mare jucator daca avea ceva si in cap. A jucat din talent si acum le cere altora seriozitate. Macar sa fi fost consecvent

Vezi toate comentariile (7)
Comentează