FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

VIDEO Mutu, discurs emoționant în avionul naționalei U21: „Sunt trist că nu o să vă mai antrenez”

Adrian Mutu, 42 de ani, selecționerul României U21, le-a mulțumit în avionul de întoarcere „tricolorilor” mici pentru parcursul de la Campionatul European de tineret.
Adrian Mutu, 42 de ani, selecționerul României U21, le-a mulțumit în avionul de întoarcere „tricolorilor” mici pentru parcursul de la Campionatul European de tineret.

Articol de GSP - Publicat marti, 06 aprilie 2021 17:06 / Actualizat marti, 06 aprilie 2021 17:54

Adrian Mutu, 42 de ani, selecționerul României U21, le-a mulțumit în avionul de întoarcere „tricolorilor” mici pentru parcursul de la Campionatul European de tineret.

  • România a remizat cu Germania, scor 0-0 în ultima etapă a grupelor de le Euro U21. În acest scenariu, „tricolorii” ar fi avut nevoie ca Olanda să nu învingă Ungaria, însă batavii s-au impus cu un categoric 6-1. 
  • Cu o victorie contra nemților, la orice scor, naționala U21 s-ar fi calificat în sferturi. 
  • În final, Olanda, Germania și România au încheiat grupa A cu 5 puncte, iar departajarea s-a făcut după un clasament în 3. Golaverajul inferior i-a trimis acasă pe elevii lui Mutu.

Discursul „Briliantului” a fost publicat astăzi de către Federația Română de Fotbal. Mutu și-a exprimat regretul cu privire la jucătorii pe care nu-i va mai putea antrena la naționala mică de-acum înainte. La următorul turneu final european U21 suntem calificați direct, ca țară gazdă. Din lotul prezent în Ungaria vor mai putea evolua doar Radu Drăgușin, Octavian Popescu și George Cîmpanu. Ceilalți nu vor mai fi eligibili din cauza vârstei.

Adrian Mutu, elogiu pentru jucătorii săi: „Ați schimbat mentalitatea unei națiuni!”

Sunt trist, dar nu din cauza rezultatului, ci pentru că nu o să vă mai antrenez. În afară de calitatea fotbalistică pe care o aveți, aveți o calitate umană care m-a uimit. Nu mă așteptam. Dar sunt bucuros pentru că mai avem o acțiune, turneul preolimpic, și trebuie să fiți concentrați. Chiar dacă eu nu o să fiu selecționer, ci Mirel, e același lucru. Voi aveți șansa să vă arătați valoarea și să prindeți Olimpiada. 

Ceea ce vreau să vă spun este că, atunci când v-am spus că sunt mândru de voi, nu am făcut-o la mișto. Și vă spun din suflet, chiar sunt mândru. M-aș bucura să vă am pe viitor, să vă pot antrena în fiecare zi, pentru că sunteți senzaționali. Înainte de a încheia cu felicitările astea, vreau să le spun băieților care n-au jucat că îmi pare rău. Nu sunt perfect, alegerile mele nu sunt întotdeauna așa cum poate toată lumea ar vrea, dar nimic nu e în viață așa cum ai vrea. Îmi cer scuze pentru asta. Știu ce simțiți! Am fost ca voi.

Staff-ul medical, toată delegația și staff-ul meu, ei fac 80% din muncă, eu sunt 20 la sută. Chiar îmi pare rău să îmi iau la revedere de la voi. Bine, mai am câțiva aici, gen Marcel, Radu, Tavi și așa mai departe, care vor fi cu noi pe viitor. Restul o să faceți pasul către echipa mare. Vă spun că ce am reușit noi în zece zile a fost să schimbăm o mentalitate. Ați reușit să schimbați mentalitatea unei națiuni. 

Nu ați fost învinși și nu o să fiți niciodată învinși! Nu numai în rezultate, dar ați văzut, nu o să fiți învinși în atitudine niciodată! Încă o dată, sunt mândru că v-am antrenat!”, a fost discursul emoționant al lui Mutu.

Vivi Răchită, dezamăgit de Olimpiu Moruțan: „Nu o să fie niciodată un lider!”

Citește mai multe știri despre naționala U21:

Cei 6 jucători propuși de Cosmin Contra la echipa națională de seniori: „Pot face pasul fără probleme” » Patru sunt de la FCSB!

Doar trei „tricolori” rămân și la Euro 2023 » Pe cine se va baza Adrian Mutu la următorul turneu final

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (20)
155242644916485
Smarandoiu Stefan  •  07 Aprilie 2021, 21:47

Prafuri, marca Mutu!

di.canio
di.canio  •  07 Aprilie 2021, 17:49

“ numai freze și mingi aveți in cap “ La caterinca, discursuri , manele și grătare dominați Europa!

di.canio
di.canio  •  07 Aprilie 2021, 17:31

Câte prostii poți debita după câteva *** ……

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează