FOTBAL  »  NATIONALA  »  FOTBALIȘTI

Cei 6 jucători propuși de Cosmin Contra la echipa națională de seniori: „Pot face pasul fără probleme” » Patru sunt de la FCSB!

Echipa națională U21 a României // foto: Imago
Echipa națională U21 a României // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 aprilie 2021 12:30 / Actualizat vineri, 02 aprilie 2021 12:32

Cosmin Contra (45 de ani), selecționer al echipei naționale a României între 2017 și 2019, spune că mai mulți fotbaliști de la reprezentativa de tineret pot face pasul la echipa de seniori.

Reprezentativa U21 a României a părăsit Campionatul European U21 din faza grupelor, dar prestația elevilor lui Adrian Mutu a fost promițătoare. Tinerii „tricolori” au ieșit neînvinși dintr-o grupă cu Țările de Jos, Germania și Ungaria, iar Cosmin Contra vede cel puțin 6 fotbaliști din lot capabili să facă pasul la echipa națională de seniori.  

Cosmin Contra: „Pașcanu a fost liderul apărării”

Întrebat La Look Sport ce jucători ar chema la echipa națională mare dacă ar fi selecționer în prezent, „Guriță” a spus: 

„Din punctul meu de vedere, sunt jucători la echipa de tineret care pot face pasul fără probleme la echipa mare. Vlad, în poartă, care a crescut foarte mult în ultimul an, atât la echipa de club cât și la acest turneu final la care a fost foarte sigur. Apoi Ciobanu, un jucător cerebral, care mie mi-a plăcut și când eram în România. Olaru, primul meci l-a făcut foarte bun, apoi chiar dacă în celelalte nu a jucat la nivelul la care ar putea să o facă, este un jucător bun. 

Moruțan, în orice moment poate face pasul la echipa națională, pentru că joacă foarte bine la echipa lui de club. Pe Haruț pe viitor îl văd un astfel de jucător, Pașcanu m-a surprins plăcut, a fost liderul apărării, a avut intervenții foarte bune și a fost foarte sigur pe parcursul turneului final. Sunt jucători, dar depinde de necesitățile pe care le are echipa națională. Actualul selecționer trebuie să facă această analiză”.

VIDEO. Florin Bratu, despre „tricolorii” lui Mutu: „Au calitate. Jos pălăria pentru ei!”

Citește mai multe știri despre echipa națională:

După un Campionat European de vis, a compromis două calificări ale echipei naționale: „Începuse să-și dea aere de lider prin cabină”

E Chiricheș căpitanul greșit al naționalei? Fost component al staff-ului: „E un fel de lasă-mă să te las. Căpitanul trebuie să fie mai câinos. Pe Hagi, colegii îl știau de frică!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
ray51
ray51  •  07 Aprilie 2021, 21:07

Gurita, lasa gura! Nu ai dreptul sa vorbesti ca selectioner.

catalin.palcu
catalin.palcu  •  07 Aprilie 2021, 10:07
Postat de mattteo pe 02 Aprilie 2021, 15:13

Ce aparatori seriosi ma?? A avut si el 2 meciuri mai nereusite si il critici?? Cand a fost cel mai bun de pe teren cu aparatorii de la CFR Cluj cum a fost?? Seniori, nu aparatori de tineret, jucatori care la seniori au batut pe Lazio, Rennes, Celtic au foat egalii Sevillei, alde Burca si Vinicius aia. Ia indicele InStat si vezi ca Morutan a fost cel mai un cu CFR. https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/fcsb-liga-1-olimpiu-morutan-instat-627025.html#adauga-comentariu

Se poate privi si din celalalt unghi problema. Tu zici ca a avut vreo 2 meciuri mai nereusite si ne dai contraexemplu meciul FCSB-CFR. Eu poate vin si zic ca Morutan a avut un singur meci cu adevarat f bun si acuma sa ii cantam osanale pe vecie? Cand o juca mai tot timpul ca in meciul cu CFR, da ! Atunci ne scoatem palaria.

gago747
gago747  •  02 Aprilie 2021, 20:25
Postat de dobrin pe 02 Aprilie 2021, 18:56

Si Contra tot Zero, sau ne-a calificat Contra pe undeva si nu mai tin eu minte?

Da, cu o tonă de noroc porcesc, ne-a calificat la barajul pentru Euro din Liga Națiunilor. Nu că ar fi fost ceva pe care l-a plănuit în amănunțime, că nu e capabil de așa ceva Contra, dar orișicît ...

Vezi toate comentariile (22)
Comentează