FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

După un Campionat European de vis, a compromis două calificări ale echipei naționale: „Începuse să-și dea aere de lider prin cabină”

România U21 a ajuns până în semifinalele Campionatului European de tineret în 2019 FOTO Guliver/Gettyimages
România U21 a ajuns până în semifinalele Campionatului European de tineret în 2019 FOTO Guliver/Gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 02 aprilie 2021 11:17 / Actualizat vineri, 02 aprilie 2021 13:19

George Pușcaș, 24 de ani, a ratat penalty-ul crucial cu Norvegia în drumul spre EURO 2020, iar eliminarea stupidă contra Armeniei a compromis și preliminariile pentru Campionatul Mondial din Qatar.

În vara lui 2019, George Pușcaș a fost unul dintre oamenii de bază ai naționalei U21 la turneul final desfășurat în Italia, unde România a ajuns în semifinale. Bihoreanul a devenit și golgeterul „tricolorilor” la acel EURO, marcând patru goluri (3 din penalty). Ulterior, s-a transformat într-o figură tradițională la România A. A strâns deja 23 de selecții și 8 reușite.

Cum s-au distribuit golurile lui George Pușcaș?

MeciCompetițieNumăr goluri
Lituania (3-0)Liga Națiunilor1
Insulele Feroe (4-1)preliminarii EURO 20201
Malta (4-0)preliminarii EURO 20202
Malta (1-0)preliminarii EURO 20201
Insulele Feroe (3-0)preliminarii EURO 20201
Irlanda de Nord (1-1)Liga Națiunilor1
Belarus (5-3)amical1

Sunt, în general, goluri în victorii facile, la scor, fiind decisiv numai cu Malta, când ne-am chinuit îngrozitor să-i batem pe insulari la Ploiești, și la remiza de acasă cu Irlanda de Nord, chiar la debutul lui Rădoi pe banca reprezentativei A.

Mai presus însă de aceste repere, Pușcaș a rămas în memoria colectivă cu două episoade bulversante, care, în interval de 17 luni, au dinamitat două campanii consecutive ale „tricolorilor”.

George Pușcaș, înjurat de Cosmin Contra

În octombrie 2019, a irosit un penalty cu o greutate covârșitoare în meciul cu Norvegia de la București, în preliminariile Euro 2020. Se întâmpla la 0-0, în minutul 52, când Cosmin Contra a avut un acces de furie și l-a înjurat de pe margine pe atacant, replică surprinsă de camerele de luat vederi.

Stanciu era desemnat să execute lovitura de pedeapsă, dar Pușcaș a încălcat consemnul staff-ului și și-a asumat responsabilitatea unui moment care avea să închidă, de fapt, traseul României spre CE 2020. „Am simțit că dau gol”, își justifica George gestul la finalul jocului. Întâlnirea s-a încheiat 1-1, nordicii reușind să egaleze în prelungiri după ce Mitriță deschisese scorul.

Dacă ar fi învins, „tricolorii” s-ar fi aflat într-o poziție excelentă pentru finalul campaniei. Norvegia era scoasă deja din cărți, adunam un punct peste Suedia, care remiza acasă în același moment cu Spania, și aveam perspectiva unei partide decisive acasă cu conaționalii lui Ibrahimovici, iar o victorie ne-ar fi asigurat biletele pentru Euro. Penalty-ul irosit însă de Pușcaș a schimbat dramatic istoria.

Când a venit la lot după Euro 2019 de la tineret, urcat pe valul semifinalei din Italia, Pușcaș începuse să-și dea aere de lider prin cabină și aproape că bătea cu pumnul în masă, că el devine șeful vestiarului! La fel și amicul lui, Ionuț Radu!

Sursă GSP

Eliminarea lui George Pușcaș care favorizează dezastrul

Al doilea episod s-a ivit miercuri seara la Erevan, unde atacantul lui Reading s-a ales cu un cartonaș roșu stupid după un atac grotesc și inutil asupra lui Calisir. Avea deja un avertisment, dar intrarea lui brutală i-a atras direct eliminarea într-un moment în care „tricolorii” conduceau Armenia cu 2-1 în minutul 77!

După un Campionat European de vis, a compromis două calificări ale echipei naționale: „Începuse să-și dea aere de lider prin cabină”
George și eliminarea care a întors soarta partidei de la Erevan FOTO Reuters

Așa arată pieptul lui Calisir, după faultul lui Pușcaș:

204e indexul InStat pe care l-a înregistrat Pușcaș în Armenia, cel mai slab dintre titulari

La Pușcaș nu e vorba doar de eliminare, ci și de faptul că primul gol al armenilor pleacă de la el. Trebuia să mai facă jumătate de metru și să-l faulteze pe jucătorul advers. Dar marea problemă e cartonașul roșu. Eliminarea lui e factorul decisiv al eșecului

Daniel Pancu, la ProX

VIDEO. Valeriu Răchită: „Dacă avem psiholog la națională, înseamnă că Pușcaș e nevindecabil”

Citește și alte știri despre echipa națională:

Dennis Man și Ianis Hagi, „tocați” după meciurile României: „S-a întors de parcă se plimba cu prietena pe bulevard”

Fostul coleg al lui Mirel Rădoi, despre planurile selecționerului: „Se va retrage el, nu e nevoie să fie dat afară!” + Pușcaș, învinuit: „Ne-a îngropat!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
cornelcc
cornelcc  •  05 Aprilie 2021, 18:49
Postat de cornelcc pe 05 Aprilie 2021, 18:46

asta-i buna, facem nationala cu jucatori de la retrogradati.... . Eu il propun pe ala de culoare, il naturalizam la foc automat si-l bagam titular, pe ala, Magaoaie Gay. Doar sa avem grija sa-i stergem nasucul de "faina" inainte de joc!

P.S. sa nu uitam sa le precizam ddb-istilor ca Gay joaca la noi, sa nu ceara teste antidoping la FIFA, UEFA, FRF, GUVERNUL MONDIAL, ETC.

cornelcc
cornelcc  •  05 Aprilie 2021, 18:46
Postat de calinescu_ pe 02 Aprilie 2021, 15:55

SINGURUL VINOVAT E RADOI ...!!!! LA ORA ACTUALA NU PUTEAI FACE PRIMUL 11 FARA SORESCU FUNDAS DREAPTA SI ANTON LA INCHIDERE ....!!!!

asta-i buna, facem nationala cu jucatori de la retrogradati.... . Eu il propun pe ala de culoare, il naturalizam la foc automat si-l bagam titular, pe ala, Magaoaie Gay. Doar sa avem grija sa-i stergem nasucul de "faina" inainte de joc!

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  03 Aprilie 2021, 07:36
Postat de catalin_cj pe 02 Aprilie 2021, 16:13

*** Intradevar trebuie mijlocas la inchidere, dar de acolo pana a lua unu de la penultima clasata e cale lunga. Bordeianu in momentul asta nu trebuia sa lipseasca din nationala. Greseala lui Ra2 e ca trebuia sa aiba in lot 2 mijlocasi la inchidere nu niciunu. Sa joci cu Stanciu la inchidere e ca si cum l-ai pune pe Ronaldo portar si pe Messi fundas central.

probabil chiriches era bunde mijlocas central si asa e varza ca fundas! probabil nita- boboc burca nedelcearu(asau altul) tosca-chiriches marin- stanciu cicaldau mihaila-tanase(sau altul) erau mai aproape de cel mai bun 11!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează