FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - BELARUS

Adrian Porumboiu, tranșant înainte de România - Belarus: „Ăia, săracii, sunt «împachetați»”

Adrian Porumboiu (72 de ani), fost arbitru, a prefațat meciul naționalei României contra selecționatei Belarusului, din preliminariile Campionatului European din Germania, din 2024.
Adrian Porumboiu (72 de ani), fost arbitru, a prefațat meciul naționalei României contra selecționatei Belarusului, din preliminariile Campionatului European din Germania, din 2024.

Articol de - Publicat marti, 28 martie 2023 10:16 / Actualizat marti, 28 martie 2023 10:52

Adrian Porumboiu (72 de ani), fost arbitru, a prefațat meciul naționalei României contra selecționatei Belarusului, din preliminariile Campionatului European din Germania, din 2024. 

  • România - Belarus se joacă marți, 28 martie, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV. 

Fostul patron al celor de la FC Vaslui crede că elevii lui Edward Iordănescu (44 de ani) vor avea o misiune ușoară împotriva bielorușilor, având în vedere și faptul că UEFA ia în considerare să excludă naționala Belarusului din actuala campanie de calificare, ca urmare a implicării acestei țări în războiul declanșat de Rusia în Ucraina. 

Fierbe naționala » Edi Iordănescu e presat din toate direcțiile
ROMÂNIA - BELARUS
Fierbe naționala » Edi Iordănescu e presat din toate direcțiile

Adrrian Porumboiu, înainte de România - Belarus: „Ăia, săracii, sunt «împachetați»”

„Ăia, săracii, sunt «împachetați». Ce să mai… Așteaptă și sancțiunile care nu au nicio legătură… Să-i sancționezi pentru că au un conducător care nu știu ce face… Sportul e sport. Sunt împotriva… La fel și cu Rusia, că e stat terorist. Lasă-i să joace fotbal. 

De parcă jucătorii sunt teroriști. Jucătorii își văd de treaba lor, au cariere, au familii și ei acasă. De ce să le îngrădești un drept pe care îl au? Nu sunt de acord cu treaba asta. De ce să excluzi echipa? Încurcă cu ceva fotbalul deciziile politice într-o țară sau alta? 

Sportul trebuie să meargă mai departe. Eu nu cred că vreun fotbalist e terorist sau că umblă cu bombe pe sub chiloți și, vezi Doamne, nu trebuie să joace. E o meserie! Sportul trebuie lăsat în pace. E o părere. 

N-am eu treabă cu politica sau cu războiul. Cu războiul, am o treabă, pentru că mor prea mulți oameni și n-ar trebui să moară. Oamenii cu cap ar trebui să se așeze la masă și să discute treburi acolo”, a declarat Adrian Porumboiu, potrivit Antena Sport. 

România - Belarus, echipe probabile: 

ROMÂNIA: I. Radu - Rațiu, Nedelcearu, Burcă, Opruț - N. Stanciu, M. Marin, R. Marin - Man, Alibec, Sorescu
Rezerve: Fl. Niță, H. Moldovan, Cr. Manea, R. Drăgușin, T. Băluță, Cicâldău, D. Olaru, Moruțan, Oct. Popescu, Al. Dobre, Fl. Tănase, L. Munteanu
Absenți: Chiricheș, Camora, G. Pușcaș, V. Mihăilă, I. Hagi (indisponibili)
Selecționer: Edward Iordănescu

BELARUS: Kudravets - Poliakov, Volkov, Iuzepciuk, Malkevich, Selyava - Kovalev, Iablonski, Ebong, Grechikho - Khvashchinskiy
Rezerve: Plotnikov, Makavchik, Stepanov, Bykov, Khadarkevich, Klimovici, Bakhar, Morozov, Bocherov, G. Șevchenko, Șvetsov, Kaplenko
Selecționer: Georgi Kondratjev

VIDEO. Edi Iordănescu și Denis Alibec au discutat timp de minute bune în timpul antrenamentului premergător duelului cu Belarus

Citește și: 

I se urcă în cap lui Edi Iordănescu! » Gestul la care au recurs cei 3 jucători este fără precedent: „Cu Puiu sau cu Pițurcă n-ar fi îndrăznit nimeni”

UEFA a deschis procedură disciplinară împotriva României! De ce suntem acuzați și ce riscăm

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
inshallah
inshallah  •  28 Martie 2023, 20:56

Respect, Porumboiu!

cirus11
cirus11  •  28 Martie 2023, 11:19

Si cu toate astea belarusii astia si-au facut calcule de calificare si au menajat jumatate de echipa cu Elvetia special pt noi.

magic4ever
magic4ever  •  28 Martie 2023, 11:04

Sper sa nu fie asta echipa Romaniei diseara...Staciu este total iesit din foma si nu are ritm,Marius Marin nu are ce cauta in primul 11 pentru ca Baluta are 3 clase peste el....Ratiu nu a aratat nimic cu Andorra,Manea este mult mai in forma...si Morutan a fost singurul care a dat pase mai bune si il trecem rezerva?!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează