FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

RESPINȘI! Burleanu a rămas oficial fără rivali la alegeri » Șeful FRF mai are o singură miză la scrutin

Răzvan Burleanu se îndreaptă către al treilea său mandat la șefia FRF // foto: Imago Images
Răzvan Burleanu se îndreaptă către al treilea său mandat la șefia FRF // foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 30 martie 2022 12:27 / Actualizat miercuri, 30 martie 2022 14:30

Răzvan Burleanu, aflat la șefia FRF din 2014, este singura persoană a cărei candidatură pentru funcția de președinte al Federației a fost aprobată. Dosarele depuse de Sorin Răducanu, ex-fotbalist la Dinamo și Sportul, și Gabriel Șeitan, scriitor, au fost respinse! 

Răzvan Burleanu nu va avea rival la alegerile pentru președinția FRF, programate pe 12 aprilie. Marți seara, frf.ro a anunțat că două dintre cele 3 dosare de candidatură pentru funcția de președinte al Federației au fost respinse de către Comisia de verificare a dosarelor de candidatură pentru funcțiile de conducere ale Federației Române de Fotbal.

Torje a decis să părăsească România: „Îmi iau familia și ne mutăm în Spania. Statul îți dă 50 de milioane, când coșciugul costă 40!”
DINAMO
Torje a decis să părăsească România: „Îmi iau familia și ne mutăm în Spania. Statul îți dă 50 de milioane, când coșciugul costă 40!”

Răzvan Burleanu n-are rival la alegerile pentru șefia FRF! Șeitan și Răducanu au fost respinși 

În vreme ce dosarul lui Burleanu a primit undă verde, cele al fostului fotbalist Sorin Răducanu și al lui Gabriel Barbu Șeitan, ex-arbitru și scriitor, au primit aviz negativ din partea Comisiei de validare a dosarelor de candidatură. 

Motivul pentru care cele două dosare au fost respinse este faptul că cei doi candidați nu au prezentat 5 adeziuni, numărul necesar pentru a intra în cursă. Răducanu a avut sprijinul unui singur club, Progresul București.

Din Comisia de verificare fac parte Daniel Marin Cernat, președintele Comisiei de Disciplină din cadrul FRF, Paul Ciucur, avocat care l-a reprezentat pe Răzvan Burleanu, și Eduard Ursu, expert juridic. Componența acesteia a fost stabilită în cadrul ședinței Comitetului Executiv de pe 22 februarie.

Sorin Răducanu și va Gabriel Șeitan vor contesta decizia Comisiei de verificare a dosarelor 

Cei doi candidați respinși au dreptul de a depune contestații în termen de 24 de ore de la momentul publicării deciziilor pe site-ul oficial al FRF. Așadar, până în această seară, la ora 21:50. Ambii sunt deciși să o facă. 

Sorin Răducanu (59 de ani) a transmis pentru GSP.ro că „pe site-ul FRF există, în acest moment, două variante ale Statutului: cel din 2011 și cel din 2014. De ce sunt două? Conform celui din 2011, aveam nevoie de o singură propunere, dar ei m-au judecat pe Statutul din 2014. Voi face contestație!”

Gabriel Șeitan (64 de ani), fost arbitru de Liga 3 între 1980 și 1993, economist de meserie și în prezent observator de arbitri în Ligile 4 și 5, acuză că nu a primit adeziunile necesare din cauza unor presupuse amenințări ale actualei conduceri a FRF: 

„Nu am avut nicio adeziune, dar cum să le primesc? Unii mi-au promis că-mi dau, dar apoi s-au răzgândit, le e frică. Mi s-a spus că sunt amenințați să nu dea adeziuni nimănui, că dacă vor da adeziuni împotriva lui Burleanu nu vor mai primi finanțare, vor avea probleme

Nu înțeleg de ce lui Burleanu îi e frică de contracandidați, va câștiga oricum. Cum să ne verifice dosarele o comisie din care fac parte oameni care sunt plătiți de Federație? E ca un SRL. Bineînțeles, voi depune contestație, chiar dacă știu că nu am nicio șansă să câștig”. 

3 cărțidespre fotbal a scris Gabriel Șeitan: „Dan Petrescu - Un campion de legendă”, „Hagi magicianul” și „Vis italian”

Dacă cei doi nu vor avea succes cu contestațiile, Răzvan Burleanu va rămâne cu o singură miză la alegerile de luna viitoare: obținerea a 100% dintre voturi.

VIDEO » Sorin Răducanu, despre alegerile la șefia FRF: „Cât de nemernici pot fi, au dus «mafiotismul» la extrem! Nu au cum să mă biruie”

Mai multe știri din fotbalul românesc: 

Lobonț, băgat în ședință după umilințele de la U20: „El vorbește de probleme de mentalitate, dar nu e în regulă!”

Dumitru Dragomir cere „curățenie” la națională: „Nu vreau să le fac rău, dar să își ia viteză!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
ray51
ray51  •  02 Aprilie 2022, 10:00

Edi trebuie sa ne demonstreze ca este selectionerul echipei nationale si nu un mercenar in fotbal. Sa ma explic: cat timp vedem selectionati fotbalisti de care se izbeste mingea ca de gard, fotbalisti care paseaza la cel mai nonliber coleg, fotbalisti care participa la o faza doar ca spectatori, atunci nu am nici o speranta. Nu mai vorbesc ca a cunoaste imnul este o onoare si ca a fi selectionat este maximul pe care trebuie sa si-l doreasca un fotbalist. Daca e in stare sa valorizeze aceste criterii, altfel nu-l iau. Golaneala e buna pe Dorobanti.

csaba
csaba  •  31 Martie 2022, 13:58

Din păcate ne întoarcem la epoca comunistă și nu numai la fotbal în mai toate, un singur candidat și ales cu 99,9% ca totuși să nu fie unanimitate, așa e în sport și la toate, apoi ne mirăm unde suntem și se pare că așa va fi tot înainte!!!

380912830348081
Gogu Steriade  •  31 Martie 2022, 10:05

Dezbină și condu', cam pe același criteriu funcționează și infecta noastră societate. Dacă mai merge și un șantaj, cu atât mai bine.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează