FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII EURO

„Tricolorul” care nu mai voia să audă de națională a dat-o la întors: „S-a interpretat greșit. Pentru mine este o onoare”

sursă foto: FRF.ro
sursă foto: FRF.ro

Articol de - Publicat joi, 23 martie 2023 12:17 / Actualizat joi, 23 martie 2023 13:04

Alexandru Dobre (24 de ani) afirma în urmă cu un an, dezamăgit că nu a fost convocat la echipa națională, că „Nu mai sunt interesat de naționala României. Cei de acolo mă fac să mă simt invizibil”. Acum, după ce a prins lotul pentru meciurile din martie, afirmă că declarațiile de la acea vreme i-au fost interpretate greșit.

În martie 2022, când juca la Dijon, în Ligue 2, extrema dreapta Alexandru Dobre s-a declarat dezamăgit de faptul că Edi Iordănescu l-a sărit la prima lui acțiune ca selecționer:

„Din ceea ce observ la fiecare convocare, indiferent de selecționer, se pare că pe mine nu mă vede nimeni. Mă face și pe mine să mă gândesc dacă să mai accept să vin vreodată. Probabil dacă mi-aș lua cetățenia franceză sau engleză aș fi chemat mult mai repede”.

Hagi reclamă lipsa de la lot a unui alt stranier: „Spania îl declară între primii 3 din lume și nu-l convoci? E înaintea lui Kounde, domnilor!”
OBSERVAȚIE
Hagi reclamă lipsa de la lot a unui alt stranier: „Spania îl declară între primii 3 din lume și nu-l convoci? E înaintea lui Kounde, domnilor!”

Alex Dobre a dat-o la întors: „Am spus doar că nu vreau să vorbesc despre națională”

La un an distanță, Alexandru Dobre a fost selectat de Edi Iordănescu în lotul cu care România abordează primele meciuri din campania de calificare la EURO 2024. Iar discursul lui s-a schimbat radical:

„Sunt foarte onorat și fericit să fiu aici, abia aștept să încep. Vreau să arăt ceea ce pot, să ajut naționala cu calitățile mele, cu ceea ce pot face. Este un vis împlinit să fiu la prima reprezentativă, să-mi reprezint țara.

Am fost întrebat despre echipa națională (n.r. - referitor la declarațiile de anul trecut), am spus că nu vreau să vorbesc despre echipa națională și au interpretat ca și cum nu mi-aș dori să fac parte din națională.

Dimpotrivă, pentru mine este o onoare, o plăcere, oricând vin cu inima deschisă când sunt chemat pentru a reprezenta România”, a afirmat pentru FRF TV.

„Tricolorul” care nu mai voia să audă de națională a dat-o la întors: „S-a interpretat greșit. Pentru mine este o onoare”
Alexandru Dobre // sursă foto: captură FRF TV

Ce a mai declarat Alex Dobre înainte de Andorra - România

Colegii m-au primit foarte bine, la fel staff-ul. Simt o energie pozitivă, că toată lumea este dispusă să dea totul. Sper să dăm tot ce avem mai bun în aceste două meciuri.

Cel mai important pentru mine este să-mi pun calitățile în slujba echipei și să luăm cele 3 puncte.

Cum am aflat de convocare? Tocmai îmi făcusem cafeaua și am primit un mesaj pe telefon. Am văzut că este de la echipa națională, că m-au selectat, și m-am bucurat enorm. Prima dată i-am spus soției, era fix lângă mine. Iar primul telefon l-am dat familiei.

Avem șanse foarte mari la calificare, sunt naționale accesibile. Cred că dacă dăm tot ce avem mai bun și ne punem calitățile în valoare, ne putem clasa pe unul dintre primele două locuri. Este important să începem cu 6 puncte, apoi vom vedea ce putem să luăm.

Alex Dobre aparține în continuare de Dijon, dar a fost împrumutat în ianuarie la Famalicao, în prima ligă portugheză, pentru care a înscris două goluri în nouă partide.

Mai multe știri despre echipa națională: 

Cine e primul adversar al României din preliminariile Euro 2024: are 13 victorii în 27 de ani

„E prea mult! Am vrut să intervin” » Hagi, mesaj fără milă: „NU SUNT ROMÂNI! Ne rugăm de ei?! Uitați-i, nici două rânduri nu mai scrieți despre ei”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
parpalache
parpalache  •  23 Martie 2023, 16:38

Pai Dobre avea și dreptul sa se supere!Convocat de Isaila la U21 a dat și un gol in meciul din calificari cu Elveția,pentru ca„hinu Mirel”sa-l uite acasa,când a fost vorba de turneul final din Italia!

mda....
mda....  •  23 Martie 2023, 13:26

Macar a venit spre deosebire de alții...

ccc23
ccc23  •  23 Martie 2023, 13:24

Observ ca toti astia care vin de prin afara se cred mari fotbalisti si fara ei nu ar putea incepe nationala…asa si cu baiatul asta care crede ca ar avea valoare de nationala angliei sau de vicecampiona mondiala …Asa si cu marele Boloca..nici dracu nu il mai baga in seama la nationla italiei..a crezut ca daca a participat la un stagiu de pregatire cu nationala italiei..gata e de italia

Vezi toate comentariile (5)
Comentează