FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII CM

Grupa României de calificare la Cupa Mondială, analizată cu prudență de unul dintre „tricolorii” de bază: „Nu trebuie să ne amăgim”

Alex Maxim a înscris în Austria - România 2-3
Alex Maxim a înscris în Austria - România 2-3

Articol de GSP - Publicat luni, 28 decembrie 2020 16:04 / Actualizat luni, 28 decembrie 2020 16:22

Alexandru Maxim (30 de ani), mijlocașul lui Gaziantep, a analizat grupa de calificare pentru Cupa Mondială din 2022 în care reprezentativa României a fost selectată.

Maxim o vede pe Germania, campioana mondială din 2014, drept favorita grupei, dar spune că obiectivul „tricolorilor” rămâne calificarea la turneul final din Qatar, care va avea loc în 2022.

Alex Maxim: „Obiectivul nostru este calificarea”

„Grupa este una dificilă, e clar că Germania este favorită, nu trebuie să ne amăgim, să spunem că suntem favoriți. Nici ei nu au fost la un nivel foarte bun în ultima perioadă, dar mai este destul timp până vor începe calificările. Îmi doresc ca toți jucătorii să fie sănătoși, să evolueze la echipele de club și să fie într-o formă foarte bună, pentru că lucrul acesta va ajuta echipa națională. 

Îmi doresc să ne calificăm, indiferent de cum se va întâmpla asta. Ăsta este obiectivul nostru. Nu putem pleca la un nou drum cu gândul că nu avem nicio șansă”, a declarat Maxim, la emisiunea „Liga DigiSport”.

Cum arată preliminariile pentru CM 2022

Cele 55 de formații din Europa se vor lupta pentru 13 locuri rezervate naționalelor de pe Bătrânului Continent. Ele au fost împărțite în 10 grupe, 5 de câte 5 (A-E) și 5 de câte 6 (F-J). 

Cele 10 câștigătoare ale seriilor se califică direct la turneul final. Ocupantele locurilor doi plus cel mai bine clasate două formații în faza grupelor Ligii Națiunilor 2020 (cu excepția celor deja calificate din aceste preliminarii clasice) vor disputa un play-off în două trepte, 6 semifinale și 3 finale (câte un singur meci, gazda urmând să fie trasă la sorți), pentru ultimele 3 locuri.

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Jocurile de culise de la echipa națională au fost demascate: „Cei de la Steaua aveau alt tratament! E cel mai mare regret”

Ce va alege Dennis Man între Euro U21 și preliminariile pentru Campionatul Mondial cu naționala mare + ce s-a întâmplat cu Irlanda de Nord

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează