FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ISLANDA 0-0

Bourceanu surprinde: „Am arătat foarte bine cu Islanda. Nu foarte multe echipe din lume fac asta”

Alexandru Bourceanu (#5) // foto: Imago Images +42   FOTO
Alexandru Bourceanu (#5) // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 noiembrie 2021 10:56 / Actualizat vineri, 12 noiembrie 2021 11:25

Alexandru Bourceanu (36 de ani), fost mijlocaș cu 26 de meciuri pentru echipa națională a României, a lăudat jocul „tricolorilor” din meciul cu Islanda, încheiat la egalitate, 0-0. El consideră că ratarea barajului ar lăsa semne adânci pentru fotbaliștii naționalei.

  • Duminică se joacă Liechtenstein - România (ora 19:00) și Macedonia de Nord - Islanda, în ultima etapă a preliminariilor Campionatului Mondial.
  • Acum suntem pe locul 3, la un punct în spatele Macedoniei de Nord, ocupanta locului secund.
  • Macedonia de Nord merge la baraj dacă o bate pe Islanda, iar România poate prinde barajul doar dacă Macedonia face egal sau pierde acasă cu islandezii, iar noi câștigăm în Liechtenstein.

Cu Islanda, dominarea României a fost una sterilă. „Tricolorii” au avut mingea mai mult decât adversarii, au pasat mai mult și au ajuns în situații de finalizare în mai multe rânduri, dar ultima execuție nu a fost în vreun moment inspirată. 

Cornel Dinu, fără milă după remiza cu Islanda: „Circ declanșat de Hocus Pocus Stoichițoius, Burlanul, vulcanizatorul și Merel!” + „Alibec aduce a bucătar”
ROMÂNIA - ISLANDA 0-0
Cornel Dinu, fără milă după remiza cu Islanda: „Circ declanșat de Hocus Pocus Stoichițoius, Burlanul, vulcanizatorul și Merel!” + „Alibec aduce a bucătar”

Alexandru Bourceanu, despre România - Islanda 0-0: „Am arătat că știm să atacăm”

Deși actuali jucători precum Nicolae Stanciu și Ianis Hagi s-au declarat dezamăgiți de prestația lor, fostul internațional Alexandru Bourceanu a lăudat jocul echipei naționale a României. 

„Am arătat foarte bine, am avut multe ocazii, ei s-au apărat în majoritatea timpului în propriul careu. Ce am arătat bine în Germania e că știm să ne apărăm, ce am arătat bine aici e că știm să atacăm. Ținând cont că avem o națională tânără, sunt motive de speranță pe viitor. 

Sigur, e trist că nu am reușit să câștigăm și să ajungem la baraj, dar per total România a avut foarte multe ocazii, poate mai multe decât în orice alt meci. Iar ocaziile adversarilor au venit în special din faze fixe și celebrele aruncări de la margine. 

Noi am avut două acțiuni în zona centrală, pase succesive dintr-o singură atingere, apoi am ajuns să șutăm la poartă. Nu foarte multe echipe din lume fac asta. Vorbim de pasa lui Ianis pentru Alibec. Din păcate, nu a ajuns să șuteze la poartă. Cel mai probabil vom câștiga în Liechtenstein”, a spus Bourceanu la Pro X.

Bourceanu consideră că ratarea calificării va cântări mult pentru jucători și selecționer: „Sunt convins că dezamăgirea pentru jucător și antrenor e mai mare decât pentru oricine altceva. Jucătorii vor fi impactați în tot restul carierei, mai ales dacă nu vor reuși să meargă la turnee finale. Altfel aceste emoții negative vor rămâne în spate”. 

Conform statisticilor furnizate de Sofascore, „tricolorii” au expediat 23 de șuturi spre poarta adversă, 7 dintre acestea fiind cadrate. Adversarii au șutat de 8 ori, o singură dată pe spațiul porții lui Florin Niță. Pe deasupra, România a avut mingea în 63% din timp și a pasat precis mult mai mult, de 464 de ori, față de 221 în dreptul adversarei.

VIDEO » Dumitru Dragomir, radical după România - Islanda: „Suntem la pământ!”

Mai multe știri despre România - Islanda: 

„Pe el l-aș aduce selecționer. Fac pariu pe cât vreți că ne califică!” » Cine este antrenorul văzut drept înlocuitorul perfect pentru Mirel Rădoi

Ianis Hagi, nervos la interviuri: „Când pierzi o calificare, crezi că dezamăgirea e mică?!”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (14)
126274606358117
Tony Bryder  •  12 Noiembrie 2021, 15:16

Am pierdut calificarea la domiciliu in fata Islandei si Bourceanu spune ça am jucat bine ???

marianteus
marianteus  •  12 Noiembrie 2021, 14:00

La cate turnee finale a participat Bourceanu ca sa ne intereseze parerea lui? Ii bagati in seama pe toti fostii nefotbalisti, membrii ai generatiilor "nici un turneu final", iar in cazul lui Bourceanu, pe toti "macelarii", din care sarea mingea mai rau ca din coltul mesei. Hai sa fim seriosi. Cand Islanda a incurcat Armenia si Macedonia ne-a convenit, acum ca ne-a incurcat pe noi nu ne mai convine. Ba mai mult, asteptam sa o mai incurce inca odata pe Macedonia :))) Iar noi nu am fost in stare sa batem Armenia la ei acasa, in timp ce Macedonia le-a dat "manita". E clar ca macedonenii merita mai mult sa mearga la baraj (si cu Germania s-au prezentat mai onorabil decat noi). Acceptati ca inca nu avem un lot care sa merite calificarea si gata

1616362188580443
Dan Dumitrescu  •  12 Noiembrie 2021, 13:15

Asemenea aprecieri sunt pure fictiuni nascute pe seama unor prietenii sau legaturi intre fosti. Bourceana este paralel cu problema dar fiind bagat in seama de madame Ioana la cel mai obscur post sportiv, proX, s-a gandit sa-l mai pasuiasca pe Radoi. Inutil. Radoi = Esec, asta e calificativul. Habar nu are de tactica si strategie in fotbal dar se plimba nervos nevoie mare pe marginea terenului. Ar trebui sa preia o echipa de prin esaloanele inferioare si sa vada cum se poate promova, daca te tin puterile, nu sa-ti bati joc de prima reprezentativa cu complicitatea FRF. Inca o generatie de ratati.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează