FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII CM 2022

EXCLUSIV Alexandru Creţu debordează de optimism: „Putem să ne batem cu Germania!”

Alexandru Crețu a debutat la echipa națională în remiza cu Irlanda de Nord, 1-1, meci disputat pe 4 septembrie 2020 // FOTO Cristi Preda
Alexandru Crețu a debutat la echipa națională în remiza cu Irlanda de Nord, 1-1, meci disputat pe 4 septembrie 2020 // FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 20 martie 2021 12:21 / Actualizat sambata, 20 martie 2021 13:54

Vineri după-amiază, Alexandru Crețu (28 de ani) a ajuns primul în cantonamentul naționalei de la Mogoșoaia și mizează pe un început bun de campanie pentru Mondiale: „Avem mulți colegi în formă".

  • În luna martie, România va înfrunta Macedonia de Nord (25 martie), Germania (28 martie) și Armenia (31 martie), în preliminariile de calificare la Cupa Mondială din 2022; 
  • România face parte din Grupa J în preliminariile CM 2022, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein.

Cum în Slovenia campionatul a fost întrerupt, pentru protejarea terenurilor pe care se vor disputa, de săptămâna viitoare, partidele din grupele Campionatului European U21, Alexandru Crețu, de la Maribor, a ajuns ieri primul în cantonamentul naționalei de la Mogoșoaia.

El revine astfel printre „tricolori" după ce în noiembrie a lipsit de la amicalul cu Belarus și cele două partide din finalul campaniei de Liga Națiunilor, cu Norvegia și Irlanda de Nord, din cauză că a avut Covid-19. Gazeta l-a prins pe aeroportul din Viena, cu puțin timp înainte de decolarea spre București.

- Salut, Alex, ce faci?
- Sunt pe drum spre țară, ajung în câteva ore în cantonamentul de la Mogoșoaia. M-am gândit să vin mai repede, să intru în atmosferă, dacă la noi, în Slovenia, tot nu se joacă în acest weekend.

- O să fii primul la cantonamnet.
- Nu e nicio problemă, o să am timp să fac și o mișcare, dacă tot am fost pe drumuri jumătate din ziua de vineri.

Crețu: „Suntem într-un moment bun"

- Rămânia începe o altă campanie, de această dată pentru Mondiale, într-o grupă deloc simplă, cu Germania, Islanda, Macedonia de Nord.
- Da și crede-mă că am emoții! Nu neapărat pentru meciurile care urmează, care sunt extrem de dificile, cât pentru faptul că revin la națională. Abia aștept să mă revăd cu băieții de la lot. Și sper ca de această dată să fie o campanie bună.

- Lumea e cam sceptică după ultimele rezultate, ce șanse crezi că avem să prindem măcar locul doi?
- Eu zic că nu trebuie să pornim așa, cu gândul că «Gata, nu sunt șanse!». Ce a fost ține de trecut, acum e altceva. OK, ne-a eliminat Islanda, în acel baraj, însă acum avem ocazia revanșei, în două partide, tur-retur. Da, va trebui să luptăm din greu pentru locul doi, dar nu e deloc imposibil. Trebuie s-o luăm meci cu meci. Eu sunt și vreau să rămân optimist!

- Bine, dar pe ce te bazezi?
- În primul rând pe faptul că am observat și eu, ca și voi, cei din presă, că în ultima vreme cam toți din străinătate joacă la echipele de club. Si o fac constant tot mai bine. Uite că dau semne bune și cei doi colegi de la Parma, Mihăilă și Man. Avem 4 jucători care joacă în Serie A. Apoi e Stanciu, care e într-o formă excelentă, M-am uitat la returul Slaviei cu Rangers. Ce gol a dat, iar! Bate tot mai bine loviturile libere. Sper că a oprit câteva și pentru națională! Maxim e și el sus, la fel și Ianis Hagi și Bicfalvi. Și nu doar ei. Așa că eu zic că suntem într-un moment bun, pe care trebuie să-l fructificăm.

Alexandru Crețu: „Putem să ne batem și cu Germania"

- Cum e să te gândești că peste doar câteva zile ai putea juca împotriva Germaniei?
- E un vis, să joci cu una dintre cele mai mari forțe ale lumii. Dar stai, că până acolo e meciul cu Macedonia de Nord, surpriza de la Euro. Nu-i știu, dar e clar că dacă s-au calificat înseamnă că sunt puternici. Nu mai există echipe mici, toți aleargă, toți au jucători de calitate, de prin campionate puternice. Trebuie să fim atenți, concentrați, gata să luptăm în fiecare joc. Cum spuneam, meci cu meci...

- Nu ți-e teamă ca visul cu Germania să nu se transforme în coșmar?
- Nu mi-e frică de nimeni. OK, au jucători foarte buni, de talie mondială, dar și noi avem valoare. Dacă te iei după cote, după ce fac, e evident că au prima șansă. Însă fotbalul nu se joacă pe cote. Putem să ne batem cu ei, trebuie să o facem! E un moment important al naționalei, dar trebuie să jucăm fără teamă.

- E posibil ca Mirel să nu poată fi pe bancă, la primele două partide.
- Am văzut ce s-a întâmplat și îmi pare rău. Am trecut și eu prin asta, iar eu am avut o formă mai grea, cu simptome. Însă la primul test, la 7 zile după ce fusesem găsit pozitiv, am ieșit negativ. Poate că și el, având o formă mai ușoară, să își revină mai repede și măcar cu Germania să poată fi alături. Dacă nu, asta e, cu atât mai mult trebuie să jucăm și pentru el. E timpul să întrerupem seria asta neagră, că lipsim de cam mulți ani de la Mondiale! 

Eu nu am nevoie să mă vaccinez deocamdată. La ultimul test făcut la club, mi-a ieșit că am încă anticorpi în organism, după ce am fost depistat cu coronavirus în noiembrie. Sper să fim toți bine, asta e cel mai important la început de campanie 
- Alexandru Crețu, internațional român 

4 meciuriare Alexandru Crețu la echipa națională, toate în mandatul lui Mirel Rădoi

VIDEO Cum participă selecționerul Rădoi la antrenamentele naționalei. Răzvan Burleanu: „Mirel poate să și intervină dacă este cazul”

Citește mai multe știri despre naționala României: 

„El trebuie să preia frâiele naționalei!” » Sabău face un anunț de cotitură pentru naționala lui Rădoi

Bătăi de cap pentru staff-ul naționalei! Ce problemă e la lot înainte de primul meci + cum se simt secunzii după ce Rădoi a avut încă un test pozitiv

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
bodrin
bodrin  •  21 Martie 2021, 11:14

Bineînțeles că ne putem bate (și) cu Germania, dar vom putea evita knock out-ul?

leu.mr
leu.mr  •  20 Martie 2021, 16:25

Sigur ca ne putem bate cu Germania...problema este daca putem sa-i si batem

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close