FOTBAL  »  NATIONALA  »  PROPUNERE

EXCLUSIV Dezvăluire șocantă a fostului talent din fotbalul românesc: „Mi-au cerut 2.000 de euro pentru convocarea la națională”

Lui Alexandru Gheorghiță i-ar fi fost ceruți bani pentru convocarea la naționalele de juniori
Lui Alexandru Gheorghiță i-ar fi fost ceruți bani pentru convocarea la naționalele de juniori

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 august 2021 14:44 / Actualizat sambata, 07 august 2021 14:58

Alexandru Gheorghiță (27 de ani), fost fundaș central crescut de Rapid, retras din fotbal la 23 de ani de la Dinamo din Liga 4, a fost invitatul emisiunii GSP Live, în cadrul căreia a povestit episoade șocante din carieră.

Pe vremea când era un tânăr fotbalist de mare perspectivă, Gheorghiță a intrat în anturajul loturilor de juniori de la echipele naționale ale României. Acolo, susține el, i s-a cerut o sumă importantă, de 2.000 de euro, pentru a fi convocat.

2.000 de euro pentru convocarea la echipa națională

Alexandru a povestit totul la GSP Live. Inițial, a ezitat: „Sincer, nu aș vrea... a trecut”. 

Ulterior, a cedat, la insistențele moderatorului Costin Ștucan: „Erau sume enorme pentru mine, 1.500-2.000 de euro. Mecanismul era așa: ajungeai la lot alături de mai mulți fundași centrali din toată țara, iar acolo se tria nu după valoare, ci după bănuți. Fiind acolo, mi s-a spus că sunt probleme cu banii, la echipă. Nu mi-au zis direct să le dau, ci voalat, dau sau nu pot să joc. Era vorba de 1.500-2.000 de euro”.

Întrebat dacă antrenorul i-a cerut suma respectivă, Gheorghiță a spus: „Oarecum da. Dar e veche treaba, cred că nici nu se mai ocupă cu așa ceva”.

Pedepsit de Rapid

Un alt episod incredibil. Când se afla la echipa a doua de la Rapid, Gheorghiță a fost tratat într-un mod umilitor, susține el, pentru că refuza să semneze un nou contract cu alb-vișiniii și a fost la probe în Italia.

„Am încercat de atâtea ori să plec la probe. Legea spunea că e interzis să pleci fără acordul clubului. La un moment dat, Rapid mi-a dat voie să plec doar dacă semnez contractul. Nu am semnat, dar am plecat oricum, cu bilet de avion spre Roma, iar de acolo am fost luat cu mașina și dus la Citta di Castello, un orășel mic unde s-au susținut probe de mercato. 

Acolo am fost urmărit de echipe precum Udinese, Cesena, Siena. Am fost văzut de scouterul lui AC Milan. Cumva Rapid a aflat că am fost acolo. Atunci eram la echipa a doua. Ei erau cazați la Pro Rapid, partea cu hotel, cu masă la prânz. Eu eram cazat în partea cealaltă, la prânz mâncam langoși și gogoși într-o stație, apoi mă întorceam la bază, unde era foarte frig, apă rece

Stăteam singur, totul pentru că îmi doream să merg undeva mai bine pentru mine. Până la urmă s-au liniștit apele, am fost luat la echipa de seniori unde am întâlnit oameni foarte profesioniști”, a povestit el.

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DIN FOTBALUL INTERN:

Caz șocant la școala de fotbal lansată de fiul lui Iordănescu și doi prieteni: un aranjor de meciuri, antrenor la copii. Mamă: „Am fost iubiți. Are conturi la pariuri pe numele meu”

Uitat de Steaua! Numele imens din istoria clubului, ignorat: „Nu mi-au dat un telefon!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
212615283607296
Ioan Rata  •  08 August 2021, 16:56
Postat de valentindragobete pe 07 August 2021, 18:04

N-am auzit prosteo, dar de ce ar fi trebuit sa aud ?! Si asta e ( a fost ) alt " talent" al fotbalului românesc ?

Cred ca esti purtator jkjist de vesta,prosteo!!!

212615283607296
Ioan Rata  •  08 August 2021, 16:53

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

penultimul
penultimul  •  08 August 2021, 10:36
Postat de cornelcc pe 07 August 2021, 19:25

Da, Stucan!

Se poate imagina - 1500 sa intre pe teren o repriza - 2000 titular si sta pina la sfârșit..

Vezi toate comentariile (27)
Comentează