FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Cuvinte de laudă pentru Enes Sali după convocarea la națională: „Cariera lui abia de acum începe”

Enes Sali
Enes Sali

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 noiembrie 2021 18:18 / Actualizat sambata, 06 noiembrie 2021 18:41

Alin Stoica (41 de ani), fost jucător important la Anderlecht, i-a transmit un mesaj lui Enes Sali (15 ani) după ce tânărul fotbalist a fost convocat pentru prima dată la echipa națională a României.

  • România – Islanda se joacă pe 11 noiembrie, de la 21:45, iar Liechtenstein – România se joacă pe 14 noiembrie, de la 19:00. Ambele meciuri sunt în direct pe ProTV și live pe GSP.ro

Debutant în naționala României la 18 ani, 3 luni și 8 zile, Alin Stoica i-a transmis un mesaj emoționant lui Sali, despre cum trebuie să facă față presiunii și cum această convocare este șansa sa de a demonstra ce poate.

„Când am fost convocat prima dată la echipa națională eram deja titular la Anderlecht, jucasem câteva meciuri și în cupele europene. Poate a fost mai ușor pentru mine. Și eu eram un copil, dar Enes e și mai tânăr. 

Erau alte vremuri, eram înconjurat de jucători care fuseseră la turneele finale din 1994 și 1996, jucători pe care îi știam și admiram de mic, unii jucaseră și cu tatăl meu. Eram coleg cu Tibi Selymes la Anderlecht. La prima convocare simți o bucurie enormă, cred că la fel va fi și pentru el. 

Vârsta nu mai este la fel de importantă în fotbalul din ziua de azi, deja la 25 de ani începi să devii bătrân. Enes Sali trebuie să profite de această șansă, poate să devină cel mai tânăr debutant din istoria naționalei. Dar acest lucru înseamnă prea puțin. Începutul are rolul lui, însă cel mai important este parcursul ulterior”, a transmis Stoica.

Alin Stoica: „Cariera lui abia acum începe”

„Cariera lui abia de acum începe. Îl sfătuiesc să nu se entuziasmeze foarte mult, să fie profesionist și să lupte anii următori pentru trofee, pentru că, la final, astea contează. Nu câți ani ai jucat, câte meciuri, ci trofeele pe care le-ai câștigat! 

E important să înceapă să joace meci de meci și, când va ajunge în străinătate, să câștige trofee, să nu rămână doar cu un eventual record de cel mai tânăr debutant. Îi doresc să muncească mult pentru a se realiza, nu doar să joace fotbal, ci să devină un campion. E mai greu, dar și mult mai frumos!”, a scris Alin Stoica, pentru frf.ro.

Alin Stoica, printre cei mai talentați fotbaliști români

Alin Stoica a fost considerat unul dintre cei mai talentați fotbaliști români. A jucat între 1996 și 2002 la Anderlecht, unde a adunat peste 100 de meciuri. A strâns însă doar 13 prezențe în naționala României, iar cariera sa a luat-o la vale destul de repede, când nu împlinise nici 30 de ani.

Cuvinte de laudă pentru Enes Sali după convocarea la națională: „Cariera lui abia de acum începe”
Alin Stoica

Palmares Alin Stoica:

  • Steaua: titlu în 1995-1996, Cupa României în 1995-1996
  • Anderlecht: titlu în 1999-2000, 2000-2001, Cupa Ligii Belgiei 2000-2001, Supercupa 2000, 2001
  • Club Brugge: titlu 2002-2003, Cupa Ligii Belgiei 2003-2004, Supercupa 2003, 2004

De ce l-a convocat Rădoi pe Enes Sali: să nu ni-l ia Canada

În spatele deciziei lui Rădoi, ar putea sta planul Federației Române de Fotbal de a nu-l pierde pe Enes Sali în detrimentul Turciei sau Canadei. Planul ar fi ca Sali să prindă cel puțin un minut în finalul partidei cu Liechtenstein. Dacă va debuta pentru naționala mare a României, Enes Sali va fi blocat sub „tricolor”: nu va putea juca pentru altă națională.

„Este un jucător de mare perspectivă. Un talent cum în ultimii ani în România nu a mai apărut. De la Hagi nu a mai apărut un jucător cu asemenea calități la vârsta lui. A reuşit să se impună şi în Liga 1, adică să vină la vârsta lui şi să facă diferența. Acesta a fost lucrul care a contat foarte mult pentru noi. 

Este un jucător de viitor şi este important pentru el și pentru moralul lui să îl aducem la echipa naţională. A fost decizia noastră, noi am gândit să îl aducem. Nu a venit nimeni din Federaţie să spună «Luaţi-l pe Sali!». 

Este şi această treabă... De ce să nu iei un jucător şi să te trezeşti că peste doi ani îl pierzi că nu l-ai luat la echipa naționala în această perioadă? Poate se duce să joace pentru altă ţară”, a spus Dică la TV Telekom Sport.

VIDEO Ce spune Enes Sali despre convocarea la naționala României: „Ceva șocant pentru mine”

Citește alte știri despre echipa națională:

S-a aflat brigada de arbitri de la România - Islanda » „Tricolorii” au bilanț pozitiv cu „centralul”

Gabi Tamaș, propunere surprinzătoare pentru postul de selecționer: „V-am închis gura!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
853246084756615
Marcel Popa  •  06 Noiembrie 2021, 20:42

Atata il umflati pe copilul asta si el joaca la Farul Costanta.Deocamdata joaca si atat ,liga 1 este foarte slaba.Laude si iar laude.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează