FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Alin Stoica îi ironizează pe „tricolori”: „Au prins curaj după ce le-a cântat Adi de la Vâlcea că au valoare”

Manelistul Adi de la Vâlcea a cântat la petrecerea organizată de FRF după calificarea „tricolorilor” la Euro 2024 +12   FOTO
Manelistul Adi de la Vâlcea a cântat la petrecerea organizată de FRF după calificarea „tricolorilor” la Euro 2024

Articol de - Publicat miercuri, 06 decembrie 2023 09:00 / Actualizat miercuri, 06 decembrie 2023 10:02

Fostul fotbalist Alin Stoica (43 de ani), bun cunoscător al fotbalului belgian, a lansat o ironie pe seama optimismului manifestat în România după ce "tricolorii" au fost repartizați în grupa Belgiei la Euro 2024.

„Probabil că fotbaliștii naționalei României au prins curaj și cred că pot învinge Belgia după ce le-a cântat Adi de la Vâlcea că au valoare, la sărbătoarea de după calificare.

E bine că lumea e optimistă în România, dar realitatea e alta. Adevărul se va vedea pe teren”, a comentat într-o notă ironică Alin Stoica, pentru GSP.ro.

  • România a picat în grupa E la EURO 2024, cu Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B (semifinalele sunt Bosnia și Herțegovina – Ucraina, Israel – Islanda).
  • Grupa accesibilă avantajează România, care poate ajunge și de pe locul 3 în faza „optimilor”.
  • La Euro, în fazele eliminatorii se califică nu doar primele două clasate din grupă, ci și 4 dintre cele mai bune locuri 3!
  • 17 iunie, Munchen, ora 16:00: România - Câștigătoare play-off B (cel mai probabil, finala va fi Ucraina - Israel, cu Ucraina favorită).
  • 22 iunie, Koln, 22:00: Belgia - România.
  • 26 iunie, Frankfurt, 19:00: Slovacia - România.

VIDEO Petrecerea în care „tricolorii” au sărbătorit calificarea României la EURO 2024

Alin Stoica se referă la faptul că, după meciul contra elvețienilor, Hagi & compania au dat startul petrecerii. Mai întâi au sărbătorit pe gazon, unde Ionuț Radu a fost „maestru de ceremonii”, apoi s-au mutat într-un restaurant exclusivist de pe Calea Floreasca.

Acolo, „tricolorii” s-au descătușat. Pe muzica lui Adi de la Vâlcea, un manelist adesea prezent în anturajul fotbaliștilor, Nicolae Stanciu, Denis Alibec, Răzvan Marin și ceilalți au dansat și cântat.

Alin Stoica, 13 selecții la naționala României, s-a lansat la Steaua și s-a consacrat în fotbalul belgian, unde a cucerit 14 trofee cu Anderlecht și cu FC Brugge.

Fiul lui Tudorel Stoica nu acordă mari șanse naționalei României în fața reprezentativei Belgiei, considerată cel mai accesibil cap de serie.

„Repet ce am declarat și pentru postul belgian de televiziune RTBF. În primul rând, Belgia nu trebuie să se gândească să treacă de această grupă cu România, Slovacia și, probabil, Ucraina. Belgia trebuie să se gândească să câștige trofeul, la ce valoare are naționala ei și la ce generație are.

Când am fost întrebat despre naționala României, le-am spus belgienilor că nu trebuie să-și facă probleme, pentru că, din păcate pentru fotbalul românesc, majoritatea jucătorilor evoluează la echipe din ligi inferioare sau cei care joacă în campionate puternice, cum ar fi Italia sau Spania, se bat la retrogradare, deocamdată. Unii nici măcar nu joacă”, a precizat Alin Stoica.

Alin Stoica îi ironizează pe „tricolori”: „Au prins curaj după ce le-a cântat Adi de la Vâlcea că au valoare”
Alin Stoica

Alin Stoica: „Pentru Belgia va fi greu până va marca primul gol cu România”

Fostul internațional a adăugat: „Pentru Belgia va fi greu până va marca primul gol cu România. Trebuie să fie atentă doar la norocul echipei României. Atât. Spun asta pentru că naționala României s-a calificat cu mult noroc la Euro 2024.

Să fim realiști. România nu a jucat un fotbal spectaculos, nu și-a dominat adversarii, și am avut noroc cu războiul din Israel. Altfel, nu știm ce se întâmpla la meciul decisiv cu Israel”.

+41 FOTO

Mai sunt șapte luni până la Euro și depinde în ce stare vor ajunge jucătorii la turneul final, dacă vor juca la echipele lor de club. Depinde ce vor face acolo, pentru că nu vor avea un moral foarte bun dacă vor retrograda. Mă refer la cei din campionatele importante. Cam toate sunt jos: Genoa, Empoli, Alaves. Rațiu nu joacă la Rayo Vallecano. Nu are rost să mai zic altceva 
- Alin Stoica, fost internațional

Alin Stoica: „Belgienii joacă pentru trofee, ai noștri să nu retrogradeze”

Fostul campion al Belgiei explică de ce îi vede pe "Diavolii roșii" mari favoriți în fața „tricolorilor”.

„Dacă așa se crede în România, că Belgia este un adversar accesibil, e bine. Să ne uităm însă la ce echipe joacă belgienii și unde joacă ai noștri. 

Belgienii joacă în Champions League, Europa League, se bat pentru trofee. Ei joacă să câștige, în timp ce ai noștri joacă să nu retrogradeze sau câștigă un meci din cinci. Cam asta este diferența. 

Anghel Iordănescu îi transmite un mesaj clar lui Ianis Hagi: „Dacă nu joci la club, stai acasă! Nu poți să fii la Euro în condițiile astea”
ROMÂNIA
Anghel Iordănescu îi transmite un mesaj clar lui Ianis Hagi: „Dacă nu joci la club, stai acasă! Nu poți să fii la Euro în condițiile astea”

Nu putem spune de acum că putem bate Belgia sau Slovacia. Totuși, naționala României are cea mai scăzută cotă de la Euro. Nu e normal să începem să ne comparăm cu Belgia”, a mai spus Alin Stoica.

Alin Stoica: „Lukaku poate face rău oricărei apărări, nu numai apărării României”

Fostul „tricolor” avertizează că Romelu Lukaku este principalul pericol din naționala Belgiei: „Lukaku este cel mai prolific golgheter din istoria naționalei Belgiei și poate face rău oricărei apărări, nu numai apărării României.

E bine că ne facem speranțe gândindu-ne că Radu Drăgușin l-a anihilat pe Lukaku în meciul Genoa - AS Roma. Dar știți cum e, speranța moare ultima. 

Noi uităm însă de Slovacia, uităm de Ucraina sau cine se va califica. Din câte înțeleg, România vrea primul loc, să bată Belgia. E bună mentalitatea asta, îmi place. Totuși, haideți să rămânem cu picioarele pe pământ”, a concluzionat Alin Stoica.

Fotbalul românesc avea nevoie de această calificare la un turneu final. Și Belgia, și România, și Slovacia consideră că este o grupă accesibilă. E foarte bine. Adevărul se va vedea pe teren
- Alin Stoica, fost internațional

Naționala Belgiei valorează 440 de milioane de euro

Belgia, cea mai valoroasă echipă din grupa României de la Euro 2024, a câștigat fără probleme grupa F de preliminarii, terminând ca și noi, neînvinsă, dar nu mai are forța extraordinară de la ultimele competiții europene și mondiale. A schimbat selecționerul și are unele dubii în privința recuperării a doi titulari de drept, Courtois și De Bruyne.

Cotată pe Transfermarkt.de la 440 de milioane de euro, trupa "Diavolilor roșii" mai păstrează însă câteva piese grele, care constituie osatura echipei.

Numai că doi dintre oamenii de bază se confruntă cu accidentări grave. Este vorba de Thibaut Courtois, portarul lui Real Madrid, care a suferit în august o ruptură la ligamentele încrucișate. Dar și despre Kevin De Bruyne, „creierul” naționalei, afectat de o leziune musculară complicată.

Sunt convins că De Bruyne își va reveni până la Euro, pentru că știu cu cine lucrează. Un specialist, care a lucrat și la Real Madrid, la care m-am tratat și eu când am avut hernia de disc 
- Alin Stoica, fost internațional

72,18 milioane de euroeste valoarea de piață a naționalei României, cea mai mică dintre toate cele 24 de echipe calificate la Euro 2024

VIDEO. Alin Stoica: „Nu trebuia să plec niciodată de la Anderlecht! Am plecat din cauza lui Giovanni Becali”

Citește și alte articole:

Unica șansă a lui Alexandru Mitriță să prindă în ultima clipă lotul naționalei de Euro! Un oficial FRF important spune: „Să demonstreze asta!"

Edi Iordănescu s-a întors în România după tragerea la sorți și a rostit 3 cuvinte pe aeroport

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (40)
ccristian0
ccristian0  •  07 Decembrie 2023, 09:40

Alin Stoica are dreptate in multe din cele spuse. Doar o intrebare am si eu: Cine este Alin Stoica? El a fost un jucator insignifiant, ajuns la nationala doar dataorita tatalui sau, pe el nu prea l-a recomandat valoarea.

Budrix69
Budrix69  •  07 Decembrie 2023, 09:04

***...vrea si asta atentie....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

chromophobia
chromophobia  •  07 Decembrie 2023, 09:00

Ne mai stresati mult cu ratatul ăsta? Suporterii romani nici macar nu sunt f. optimisti ca vom face mare lucru la EURO, sunt constienti ca suntem departe dar ce pot face? Sa sustina nationala, prin munca si rezulate acumuleaza experienta si incredere. Ce vorbeste Alin Stoica ăsta, te doare capul: daca a spus vreun roman ca Belgia e bine ca ne-a iesit in cale, a spus-o f. bine, Franta, Portugalia si Anglia sunt detasat mai bune decat Belgia, asta nu inseamna ca speram la 3 puncte, ci la un punct. Slovacia e mai buna decat Romania numai daca ne uitam unde joaca fotbalistii ei. Ucraina, favorita sa vina din Liga Natiunilor, la fel. Dar speram in grupul nationalei, moralul bun si sa profitam de faptul ca se califica si 4 echipe de pe locul 3. Daca batem o echipa la 2 goluri si pierdem celelalte 2 meciuri la un gol, ne calificam. Sa nu uitam ca Portugalia s-a calificat de pe locul 3 cand a castigat EURO 2016.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează