FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

ANALIZĂ » Procentaj îngrijorător: ce s-a întâmplat cu puștii lui Rădoi după victoriile cu Portugalia și Bosnia din preliminarii

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de , , - Publicat miercuri, 19 septembrie 2018 10:19

Din cei 18 jucători care au jucat în victoriile remarcabile cu Portugalia, 2-1, şi Bosnia, 2-0, la U21, sub 40% au fost titulari în etapa de campionat din weekend. 

Se spune că "atunci când eşti tânăr poţi mişca munţii din loc şi poţi avea lumea la picioare", dar în privinţa fotbaliştilor nu prea e valabilă această expresie.

Argumentul cel mai bun e ceea ce s-a întâmplat în etapa din weekend-ul trecut cu jucătorii care au bifat măcar un minut într-unul din cele două meciuri cu Portugalia şi Bosnia, în care România U21 a făcut un pas uriaş spre calificarea la Euro 2019.

Mai puţin de jumătate dintre aceşti fotbalişti folosiţi de Mirel Rădoi au jucat ca titulari şi pentru echipele lor de club la revenirea de la naţională. Mai precis, numai 7 s-au aflat în garnitura de start, iar integralişti au fost şi mai puţini, numai 3.

Craiova i-a ocrotit pe Bancu şi Cicâldău...

Situaţia e una care ar putea să-i ofere un alibi puternic inclusiv lui Florinel Coman, pentru ceea ce s-a întâmplat duminică, la Cluj, când a fost criticat violent de Becali.

El a fost folosit de Rădoi în ambele meciuri la tineret, iar doi jucători de la Craiova aflaţi cam în situaţia lui, Bancu şi Cicâldău, titulari în ambele dispute ale primelor reprezentative, au fost menajaţi de Mangia. N-au început ca titulari la Mediaş şi au apărut pe teren abia după pauză.

... FCSB l-a folosit pe Coman, apoi l-a distrus

În schimb, Coman a fost titular. A dat gol, apoi s-a plâns că are crampe şi Dică l-a înlocuit în minutul 70.

După meci, Becali l-a desfiinţat şi chiar denigrat în public. De fapt, Coman a fost la fel ca toţi ceilalţi fotbalişti tineri, mai degrabă obosiţi după acţiunea de la naţionala U21.

2
 e numărul jucătorilor care au evoluat la U21 şi au marcat în etapa din weekend: Ianis Hagi şi Florinel Coman

100%: doar Ianis, Oaidă şi Nedelcearu

Dintre cei 18 fotbalişti folosiţi de Rădoi, numai trei au jucat în weekend pe parcursul întregului meci la echipa de club: Oaidă, Ianis Hagi și Nedelcearu. Performanţa e mare pentru fiecare dintre ei:

- Oaidă a fost integralist la Botoşani într-un meci jucat sâmbătă, la Călăraşi, 2-3, la doar 4 zile de la jocul cu Bosnia, de la Ovidiu
- Ianis Hagi a jucat, spre deosebire de Oaidă, ca titular în ambele meciuri ale României U21, iar luni, tatăl său l-a ţinut pe teren tot meciul cu Hermannstadt
- Nedelcearu a avut un drum lung până la echipa de club, dar sâmbătă a jucat tot meciul Ural - ŢSKA Moscova 0-3

23 de zile până la meciul cu Ţara Galilor

La jumătatea lunii octombrie, România U21 va susţine ultimele meciuri în grupa preliminară. Ambele dispute sunt programate pe teren propriu: prima este împotriva Ţării Galilor, pe 12 octombrie, partidă care va avea loc la Cluj, pe arena CFR-ului.

În a doua, adversara "tricolorilor mici" va fi Liechtenstein, pe 16 octombrie, iar stadionul anunţat de FRF e cel de la Voluntari. Cu 4 puncte în cele două confruntări, România are asigurată prezenţa la turneul final, care se va desfăşura între 16 şi 30 iunie 2019, în Italia.

Vezi și: Eroul naționalei U21 explică ce i-a dat putere să apere penalty-ul decisiv: "M-am uitat pe fețele coechipierilor mei și am văzut dezamăgirea"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  19 Septembrie 2018, 14:35

e s chestie de fizic, si de psihic. daca respectivii au ramas cu capul in nori dupa doua rezultate pozitive, mai bine sa fie folositi mai putin. ce e cu adevarat curios e ca la un articol banal care in sfarsit relateaza ceva despre fotbal (felicitari !) a fost nevoie de jumate de redactie ca sa-l faca. pe bune ? 3 insi ati lucrat la articolul asta ?

observator_federal
observator_federal  •  19 Septembrie 2018, 13:01

Eu aș zice să nu luăm ”la pachet” meciurile cu Portugalia și Bosnia... Ar trebui evidențiat ca decisiv și mult mai dificil meciul din Portugalia și, în consecință, să subliniem evoluțiile (și contribuțiile) celor care au realizat performanța din acel meci - mai alesc că acolo nici nu a bătut vîntul ca la Ovidiu...

magic4ever
magic4ever  •  19 Septembrie 2018, 12:48

Dar ce mare performanta au facut pustii nationale U21? Au castigat campionatul european sau cupa mondiala U21 de ar trebui sa fie titulari la echipele de club???Au castigat 2 meciuri din grupa si sunt aproape de calificare, dar asta nu inseamna ca au realizat vreo mare performanta si trebuie sa le ridicam statui acum...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează