FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANDORRA - ROMÂNIA 0-2

Cum a reacționat Nicolae Stanciu după criticile primite de naționala României: „2-0, 3-0 sau 5-0, importantă e doar victoria” + De ce îi acuză pe jucătorii din Andorra

Stanciu este unul dintre puținii tricolori activi care au evoluat la Euro 2016, alături de Denis Alibec și Vlad Chiricheș (accidentat în prezent) // FOTO: Cristi Preda +24   FOTO
Stanciu este unul dintre puținii tricolori activi care au evoluat la Euro 2016, alături de Denis Alibec și Vlad Chiricheș (accidentat în prezent) // FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 26 martie 2023 09:07 / Actualizat duminica, 26 martie 2023 15:44

După Andorra - România 0-2, Nicolae Stanciu (29 de ani), decarul și căpitanul naționalei, și-a asumat critica, inclusiv cea venită de la selecționerul Edi Iordănescu, vizavi de faptul că România n-a mai marcat în superioritate numerică, vreme de jumătate de oră.

  • Reporterul Eduard Apostol și fotoreporterul Cristi Preda sunt trimișii speciali ai Gazetei în Andorra, de unde transmit cele mai importante informații pentru cititorii Gazetei.
  • Următorul meci al „tricolorilor” e marți, cu Belarus, tot de la ora 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Prima TV.

Nicolae Stanciu, fotbalistul român al anului trecut, își ia în serios rolul de lider al naționalei. Este foarte hotărât să ducă România la Euro 2024, este la al 7-lea an la prima reprezentativă, decarul tricolorilor vorbește coerent de realitatea la echipa pe care o conduce. 

Ardeleanul este unul dintre cei mai apreciați fotbaliști în rândul suporterilor naționalei. Înainte de meci, a vorbit foarte coerent și la obiect, evidențiind faptul că simte cea mai unită echipă de când este la prima reprezentativă, după partida cu Andorra (2-0) a scos în evidență și lucrurile pozitive, și negative în startul campaniei.

Imagini halucinante cu bătaia românilor din Andorra! „Gogoașă”, rivalul lui Adrian Mititelu, implicat » Pumni și picioare într-o persoană căzută
Andorra - România 0-2
Imagini halucinante cu bătaia românilor din Andorra! „Gogoașă”, rivalul lui Adrian Mititelu, implicat » Pumni și picioare într-o persoană căzută

VIDEO Concluziile lui Nicolae Stanciu după Andorra - România

„Scopul nostru a fost să luăm cele 3 puncte. Într-o campanie de calificări nu te mai gândești dacă bați 3-0, 5-0 sau mai știe eu ce, importantă e victoria. Suntem bine, am luat cele 3 puncte și ne concentrăm pentru meciul cu Belarus.

Știam de la analiză că andorranii vor juca și sunt agresivi. Și Denis (n.r. - Alibec) a fost tras de câteva ori, împins, când mingea era prin altă parte. La fel și la Denis Man, dar am zis să nu reacționăm. Și arbitrul nu avea multe meciuri internaționale (n.r. - 3, până sâmbătă seară), nu știam cum va reacționa, însă totul a fost OK.

Nu s-a resimțit nimic, nici terenul, nici altitudinea, poate am fost puțin timorați primele 10-15 minute. Am început sus meciul, am vrut să marcăm repede, numai că nu este ușor contra unui adversar care se apără în 9 oameni în 30-40 de metri. 

Cred că dacă marcam și mai repede, putea să fie mai mare scorul. Bine că am avut răbdare, golul a venit când trebuia, nu cred că s-a pus problema învingătoarei. Și Mister ne-a transmis lucrul acesta, să atacăm, să marcăm. Dacă o altă echipă ne-ar fi surprins pe noi în zece oameni și să fim debusolați, nu ne-ar fi lăsat să respirăm. O să analizăm, o să ascultăm ce zice antrenorul, dacă vom mai juca în superioritate numerică, vom ataca mai mult pentru a marca", a declarat Nicolae Stanciu.

Eu mă bucur că a fost multă lume la stadion, ne-am fi simțit ca și cum am fi jucat în România. Trebuie să nu mai facem promisiuni, să demonstrăm pe teren că putem obține calificarea. 

- Nicolae Stanciu

11goluri în 56 de selecții la prima reprezentativă a adunat Stanciu din martie 2016 încoace

2selecții a bifat ardeleanul la Euro 2016, cu Franța (1-2) și cu Albania (0-1), decarul tricolorilor și la acel turneu final

Programul României în preliminariile EURO

  • 25 martie 2023: Belarus – Elveția 0-5, Andorra – ROMÂNIA 0-2 Israel – Kosovo 1-1
  • 28 martie 2023: ROMÂNIA – Belarus, Kosovo – Andorra, Elveția – Israel (21:45)
  • 16 iunie 2023: Kosovo – ROMÂNIA, Belarus – Israel, Andorra – Elveția (21:45)
  • 19 iunie 2023: Elveția – ROMÂNIA, Belarus – Kosovo, Israel – Andorra (21:45)
  • 9 septembrie 2023: Andorra – Belarus (19:00), ROMÂNIA – Israel, Kosovo – Elveția (21:45)
  • 12 septembrie 2023: ROMÂNIA – Kosovo, Israel – Belarus, Elveția – Andorra (21:45)
  • 12 octombrie 2023: Belarus – ROMÂNIA, Andorra – Kosovo, Israel – Elveția (21:45)
  • 15 octombrie 2023: Elveția – Belarus (19:00), ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel (21:45)
  • 18 noiembrie 2023: Belarus – Andorra (19:00), Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo (21:45)
  • 21 noiembrie 2023: ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21:45)

    Primele două clasate se califică direct la turneul final din Germania. Alte trei locuri sunt stabilite prin intermediul play-off-ului din Liga Națiunilor.

Clasamentul din Grupa României

Citește și: 

Discurs vehement la adresa ultrașilor care s-au bătut în tribune la meciul Andorra - România: „Niște animale! Niște derbedei! Trebuie excluși de pe stadioane”

Adrian Mutu a lăudat 3 „tricolori”: „Ei au fost cei mai buni jucători de la noi”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
catta81k1
catta81k1  •  26 Martie 2023, 14:10

Domnule "Nicusor", Victoria conteaza cand bati echipe de calibru, Germania Franta, si mai nou ptr noi echipele de calibru sunt Macedonia, Montenegru, Kosovo, Israel,...noi vorbim de calificare dar ne plangem ca ne dau peste picioare cei de la Andorra. Daca ati juca ceva fotbal, nu va prindeau aia sa va dea peste picioare....dar na...Victoria conteaza...poate ne bucuram la un egal cu Belarus...si facem calcule...cum Oare ajungem la Euro....comisia tehnica si politicul au distrus nationala...si o distrug incepand de la juniori...din pacate lasa ca merge si asa...

naxxar
naxxar  •  26 Martie 2023, 13:47

Nicușoare, contează și golaverajul. Contează să arăți că știi și poți să joci, nu că te mulțumește ciupeala de puncte. Normal, asta DACĂ știi și poți. Te-au dresat bine tovarășii chinezi, să te culci liniștit pe "las-o, Xi, că merge-așa".

eumarius70
eumarius70  •  26 Martie 2023, 13:29

Nea Nicu, chiar in aceste meciuri de....fara mare miza, in care poti pierde mai mult decit poti cistiga, ei bine in aceste partide te poti desfasura, iti poti etala eventualele calitati, un 0-2 e putin diferit de un 0-4, vorba olandezului...un gulden in plus nu e niciodata unul in minus, iar acea gindire ca nu conteaza scorul ci doar victoria, DA, e corecta, dar doar in meciurile cu EGALII tai, crezi tu NICOLAIE ca noi vom fi suparati pe voi daca in meciul cu Elvetia o sa fie doar 1-0 pentru noi?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează