INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ANDORRA - ROMÂNIA 0-2

VIDEO + FOTO Imagini halucinante cu bătaia românilor din Andorra! „Gogoașă”, rivalul lui Adrian Mititelu, implicat » Pumni și picioare într-o persoană căzută

Andorra - România, debutul în grupa preliminară pentru EURO 2024, se joacă ACUM. În minutul 11 al partidei, o bătaie generală a izbucnit într-un sector al fanilor „tricolori”, cel ocupat de facțiunea „Uniți sub tricolor”. +29   FOTO
Andorra - România, debutul în grupa preliminară pentru EURO 2024, se joacă ACUM. În minutul 11 al partidei, o bătaie generală a izbucnit într-un sector al fanilor „tricolori”, cel ocupat de facțiunea „Uniți sub tricolor”.

Articol de - Publicat duminica, 26 martie 2023 00:34 / Actualizat duminica, 26 martie 2023 00:39

România a învins Andorra, scor 2-0, la debutul în preliminariile EURO 2024. În minutul 11 al partidei, o bătaie generală a izbucnit într-un sector al fanilor „tricolori”, cel ocupat de facțiunea „Uniți sub tricolor”. 

  • Reporterul GSP Eduard Apostol și fotoreporterul Cristi Preda sunt în Andorra și transmit cele mai importante informații
  • În celelalte dueluri ale grupei I s-au jucat: Belarus - Elveția 0-5 și  Israel - Kosovo 1-1
  • Următorul meci al tricolorilor e România - Belarus, pe 28 martie de la ora 21:45, live pe GSP.ro și televizat de Prima TV. Tot atunci se mai joacă și Kosovo - Andorra (21:45) & Elveția - Israel (21:45)

UPDATE 00:30 / Liderul Peluzei Sud 1997, implicat în scandal

Au apărut noi imagini, de-a dreptul șocante, cu bătaie din zona ultrașilor români. O persoană, căzută la pământ, primește pumni și picioare în cap. 

FOTO: Capturi @Orange Sport
FOTO: Capturi @Orange Sport
FOTO: Capturi @Orange Sport
FOTO: Capturi @Orange Sport
+25 FOTO

Printre cei implicați s-a numărat și Andrei Preda, zis „Gogoașă”, liderul Peluzei Sud 1997, informează Orange Sport.

VIDEO. Bătaie la Andorra - România, în sectorul grupării „Uniți sub tricolor”

Românii au dominat atmosfera din primul minut al disputei cu Andorra, aproximativ 2.000 de susținători „tricolori”. Ultrașii din gruparea „Uniți sub tricolor” au „aprins” debutul cu un show pirotehnic, apoi au fost protagoniștii unui moment reprobabil. 

În minutul 11, jocul a trecut în plan secund. O bătaie generală a izbucnit în sectorul galeriei venite din România. A fost nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru a calma lucrurile. 

Mai multe persoane au fost reținute și scoase din sector, lucru remarcat de reporterul GSP prezent în incinta arenei.

FOTO: Capturi @Orange Sport
FOTO: Capturi @Orange Sport
FOTO: Capturi @Orange Sport
+25 FOTO

Ceilalți români prezenți în tribune au taxat imediat conflictul, scandând: „Rușine să vă fie!”. Un cor de fluierături a acoperit strigătele din peluza cu probleme.

„Uniți sub tricolor”, mereu în centrul problemelor

Grupul „Uniți Sub Tricolor”, format din ultrașii care încurajează organizat echipa națională a României, a fost implicat în mai multe incidente de-a lungul anilor.

FRF a primit mai multe amenzi din cauza comportamentului xenofob, al țortelor și al scandărilor grupării.

„Uniți sub tricolor” a provocat haos și la ultimul meci oficial al „tricolorilor”, pe 26 septembrie 2022, la victoria 4-1 cu Bosnia. Atunci s-au luat la bătaie cu suporterii adverși.

Echipele de start din Andorra - România: 

ANDORRA: Alvarez – C.Rubio, Llovera, Alvedra, San Nicolas – A. Martinez, Rebes, Vales, Cervos – M. Viera, Rosas
Rezerve: Gomes, Pires, De Pablos, Vieira, Pujol, R. Fernandez, I. Fernandez, Vales, Guillen, M.Garcia, Bernat, Rubio
Selecționer: Koldo Alvarez 

ROMÂNIA. Radu – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Sorescu –  R. Marin, Olaru, Stanciu – Moruțan, Alibec, Man
Rezerve: Niță, H. Moldovan. Manea, Nedelcearu, Băluță. Cicâldău, Opruț, M.Marin, Fl. Tănase, Al. Dobre, Oct. Popescu
Selecționer: Edward Iordănescu 

Citește și alte știri despre Andorra - România: 

Singurul „tricolor” care a socializat cu fanii înainte de Andorra - România
ANDORRA - ROMÂNIA
Singurul „tricolor” care a socializat cu fanii înainte de Andorra - România
Edi Iordănescu a activat planul B! Explicații pentru surpriza din echipa de start în Andorra - România
ANDORRA - ROMÂNIA
Edi Iordănescu a activat planul B! Explicații pentru surpriza din echipa de start în Andorra - România

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (123)
radumatei
radumatei  •  27 Martie 2023, 11:07
Postat de fcuniversitatea1948 pe 26 Martie 2023, 16:13

nu ma astept sa intelegi. fenomenul nu e despre unul ca tine care rupe pe seminte la televizor si care probabil n-a calcat in viata lui pe stadion.

Băbăeatule, o mai arzi mult cu „fenomenul” și cu lozinci bombastice gen „e ceva ce voi n-o să înțelegeți niciodată”? Unii care comentează pe-aici poate n-au dat în viața lor pe stadion, dar alții știm cum stă treaba, avem în spate deplasări și „incidente”. Nu e nimic aparte sau magic cu „fenomenul” ăsta, sînt doar niște puști care caută senzații tari pe stadion așa cum alții le caută prin alte locuri. Dincolo de asta, totul depinde de calitatea umană: poți avea un grup format din oameni de bun simț sau poți avea niște bețivi frustrați și fără creier care vin pe stadion să defuleze. O țară întreagă, și cei din afară și cei care au trăit „fenomenul”, văd și știu că majoritatea ultrașilor români fac parte din a doua categorie. Tu și alți câțiva încercați, fără argumente și fără succes, să ne convingeți că nu-i așa.

Dartx2
Dartx2  •  27 Martie 2023, 07:48
Postat de fcuniversitatea1948 pe 26 Martie 2023, 16:13

nu ma astept sa intelegi. fenomenul nu e despre unul ca tine care rupe pe seminte la televizor si care probabil n-a calcat in viata lui pe stadion.

Vezi ca te cheama gogoasa la o ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dododudau
dododudau  •  26 Martie 2023, 23:07
Postat de A.Nonim pe 26 Martie 2023, 01:22

Vine meciul cu Bielorusia. Credeti ca-i veti auzi strigand ceva impotriva bielorusilor? Impotriva Rusiei? :)) Astia sunt prelungirea partidului prorus al lui Simion. Fac si ei cat pot de mult rau Romaniei, doar-doar ne-om alege cu suspendari de la UEFA, ca sa nu ramana nationala lui Putin singura.

Te cam repeti bai papagale, pana la urma asta este un site de sport, fa politica in alta parte. Apropo, ti-ai facut booster-ul?

Vezi toate comentariile (123)
Comentează