FOTBAL  »  NATIONALA  »  LOT

Anghel Iordănescu intervine în „cazul Ianis Hagi”: „Gică și-a luat avânt!”

Lui Gică Hagi (foto) nu i-a picat bine omiterea lui Ianis // foto: Imago Images
Lui Gică Hagi (foto) nu i-a picat bine omiterea lui Ianis // foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 22 martie 2023 18:52 / Actualizat miercuri, 22 martie 2023 20:30

Anghel Iordănescu (72 de ani), fost selecționer și tatăl actualului antrenor al naționalei, Edward, a comentat cazul neconvocării lui Ianis Hagi pentru meciurile tricolorilor din această lună, decizie care l-a înfuriat pe tatăl fotbalistului, Gică Hagi.

Revenit de curând după o accidentare care l-a ținut departe de teren mai bine de un an, Ianis Hagi nu a fost convocat de Edi Iordănescu pentru meciurile naționalei din această lună, cu Andorra (25 martie) și Belarus (28 martie).

„După ce am anunțat lotul lărgit, primul pe care l-am sunat a fost Ianis Hagi. I-am transmis că din punctul nostru de vedere încă nu este la capacitate maximă, în toată puterea pentru a veni să ajute echipa națională”, a explicat Iordănescu după ce a fost apostrofat de Gică Hagi.

Andrei Ivan, umilit de Edi la națională? Cum ar fi aflat că nu e în lot la ultima convocare: „Niciodată nu s-a întâmplat așa ceva”
ROMÂNIA
Andrei Ivan, umilit de Edi la națională? Cum ar fi aflat că nu e în lot la ultima convocare: „Niciodată nu s-a întâmplat așa ceva”

Anghel Iordănescu intervine în scandalul omiterii lui Ianis Hagi: „Gică și-a luat avânt!”

Ultimul care s-a pronunțat asupra situației este Anghel Iordănescu, tatăl actualului selecționer.

„Cred că s-a creat o tensiune de care echipa națională nu avea nevoie înaintea debutului în această campanie.

Din respect pentru Gică Hagi, că e prietenul meu, și cu dragoste pentru Ianis, pe care îl admir și îl consider un jucător foarte valoros, și din iubire de tată, de selecționer, n-am să comentez”, a spus inițial fostul selecționer, la „Fotbal Club”, pe DigiSport.

Iordănescu a adăugat ulterior:

„Mai are nevoie Ianis Hagi de încredere, să apară pe o listă preliminară? În momentul de față este o certitudine. Nu pentru echipa națională, ci pentru fotbalul nostru. Gică Hagi și-a luat avânt, dar eu cred că staff-ul tehnic al echipei naționale a analizat fiecare jucător în parte.

Gică Hagi are dreptul să vorbească, l-am înțeles ca părinte. Dar să nu uite că a fost selecționer și a trecut prin situații de genul ăsta. Putea să aibă o discuție cu Ianis Hagi și să-l întrebe: «Ai fost sunat, ai discutat? Dacă da, de cine?»

Gică Hagi știe foarte bine că atât eu, cât și selecționerul actual îl apreciem foarte mult. Și cu asta am încheiat”.

Anghel Iordănescu: „I-am reproșat asta lui Edi”

Anghel Iordănescu a dezvăluit și o discuție personală pe care a purtat-o cu fiul său, cu privire la lista stranierilor convocați preliminar:

„I-am reproșat lui Edi că face această listă suplimentară, pe care trebuie să o dai, cu o sumedenie de jucători, deși știe și el că pe posturile respective are jucători din țară mai buni. Atunci ce rost are să facă asta? A venit cu explicația lui, de care n-am fost convins.

Același lucru îl făceam și eu, dar puneam numai jucătorii despre care credeam cu adevărat că au o șansă.

Mi-a spus că același lucru l-au făcut și cei dinaintea lui, Mirel Rădoi și Cosmin Contra, la sugestia FRF”.

Mai multe știri despre echipa națională: 

GAURĂ în națională! Postul care-i dă fiori lui Edi Iordănescu înainte de startul campaniei pentru Euro 2024

Fostul selecționer are o opinie prăpăstioasă înainte de meciul cu Andorra: „Grupa e grea, trebuie să ne temem de absolut orice adversar”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
dobrin
dobrin  •  22 Martie 2023, 20:56

Cum bine zice manelistul: Cand ai tata de valoare / te respecta orisicare :)))))

Mondo
Mondo  •  22 Martie 2023, 20:46

Hagi, si Sosoaca ce mai produc atita mizerie in media cu declaratii bombastice. Daca in 5 ani nu a inteles ca Ianis nu este decit un jucator mediocru, iar el Gica doar unul care a distrus generatii intregi de juniori o sa fie greu sa-si tina gura inchisa.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează