FOTBAL  »  NATIONALA  »  INSULELE FEROE - ROMÂNIA 0-3

Anghel Iordănescu le mulțumește jucătorilor și lui Victor Pițurcă și recunoaște: "Am trăit periculos"

Iordănescu i-a mulțumit lui Budescu, salvatorul României aseară // Foto: Raed Krishan (Torshavn)
Iordănescu i-a mulțumit lui Budescu, salvatorul României aseară // Foto: Raed Krishan (Torshavn)

Articol de - Publicat luni, 12 octombrie 2015 00:00

"Tata Puiu" n-a dorit să spună dacă va rămîne selecționer și la Euro. "Lăsați-mă să mă bucur alături de băieți!"

- Domnule Iordănescu, ați avut emoții?
- Încă o dată, îmi pare rău de ce s-a întîmplat la București, la 1-1 cu Finlanda. Azi, băieții au jucat foarte bine din punct de vedere tactic, meritam calificarea.

- Totuși, am prelungit suspansul pînă la ultima partidă.
- Puteam să cîștigăm și în Ungaria! Dacă am fi cîștigat și meciul cu Grecia, pe care l-am dominat... Nu cred că meciul cu Finlanda, și insist, a fost o prestație foarte bună. Un joc de atac, agresiv. 10-12 ocazii pe care le-am avut și nu le-am finalizat. Doar așa am ajuns să trăim periculos.

- Cea mai grea campanie de calificare?
- Nu cred că se poate pune astfel problema. Eu zic că au fost momente grele și altădată. Le-am depășit și atunci, le-am depășit și acum. Pînă la urmă, s-a dovedit a fi o grupă extrem de echilibrată. Fotbalul românesc avea nevoie de această calificare. Trebuie să aducă multe schimbări.

"Să nu îl uităm pe Pițurcă!"

- Rămîneți și la turneul final?
- (zîmbește) E momentul să mă bucur și eu de această calificare, și eu, și jucătorii.

- Cum se împart meritele calificării?
- Personal, cred că trebuie să transferați felicitările băieților pentru tot ceea ce au făcut în aceste calificări, dar și în această seară. Nu aș vrea să îi uităm pe Victor Pițurcă, staff-ul tehnic și pe toţi cei din anturajul echipei naționale.

- Budescu ne-a ajutat mult cu această dublă!
- Îl felicit pentru gol și prestație, dar eu mă întorc și spun că trebuie să le mulțumim tuturor. Totuși, trebuia să tranșăm calificarea încă din București.

"E o zi importantă nu pentru fotbal, ci pentru sportul românesc. Iordănescu va rămîne la cîrma echipei naționale"
Răzvan Burleanu, președinte FRF

"Ne-a fost teamă fiindcă am ajuns să depindem de ultimul meci, lucru pe care, categoric, nu ni l-am dorit. Cred că bucuria e mai mare totuși. S-au acumulat mai multă emoție și intensitate"
Răzvan Burleanu, președinte FRF

"Știam că avem calitate și eram siguri că ne vom califica. Orice rezultat am fi avut cu Finlanda, știam că va trebui să venim aici să jucăm fotbal, nu să ne facem vacanța. Vom vedea la vară cum vom arăta la Euro"
Mihai Pintilii, mijlocaș România

"La golul doi al lui Budescu, eu am văzut mingea afară. Nu mi-a venit să cred că a marcat un așa gol! Cel mai important lucru e că ne-am calificat după o lungă perioadă de timp la un turneu final"
Mihai Pintilii, mijlocaș România

"Am obținut exact victoria de care aveam nevoie. Sîntem foarte fericiți pentru rezultat. Suporterii ne-au cam dezamăgit. Trebuia să fie lîngă noi tot timpul, aveam nevoie de suportul lor necondiționat"
Bogdan Stancu, atacant România

"E foarte important că ne-am calificat. De cînd eram copil visam să ajung să joc la un turneu final. Am avut un an excelent, mai întîi grupele Ligii și acum calificare la Euro. Sînt foarte fericit!"
Alexandru Mățel, fundaș România

"Am demonstrat că sîntem o echipă bună, nu doar acum, ci în toată campania. Dedicăm această calificare familiilor, celor care au crezut în noi și celor care n-au crezut. Toți cei care au dat cu pietre în noi acum să aibă și ei o noapte albă, cum am avut și noi!"
Gabi Torje, mijlocaş România

"Le mulțumim tuturor, lui nea Piți, care are o contribuție la această calificare, actualului staff tehnic. Am dat dovadă de caracter, indiferent cît de greu ne-a fost"
Alex Maxim, mijlocaş România

"După meciul cu Finlanda ne-am temut puțin, dar important e că am trecut peste acel moment și ne-am calificat"
Dragoș Grigore, fundaș România

"Bucuria este nemărginită. A existat presiune după Finlanda, însă o echipă se vede cînd rezistă și trece peste aceste momente"
Răzvan Raț, căpitan România

"Vom încerca să aducem și alți fotbaliști în afară de aceștia pînă la Campionatul European. E nevoie de un mănunchi de jucători noi la «națională»"
Anghel Iordănescu, selecționer România

4 turnee finalepoate bifa Iordănescu dacă va antrena și la Euro: tot el a fost selecționer la CM 1994, CE 1996 și CM 1998

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
gica.paunescu
gica.paunescu  •  12 Octombrie 2015, 16:08

La turneul final al CE trebuie selectionati in lotul Romaniei cei mai in forma echipieri, care sa joace cat mai bine cu putinta. Selectia nu trebuie facuta acordand un fel de bonus celor care-au calificat ( sa zicem ! ) echipa la CE. De-ceea este fotbalul un sport colectiv, cat unii jucatori sa poate fi inlocuiti cu altii, iar obiectivul sa fie realizat ( sa speram ca acesta-i depasirea fazei grupelor, prezenta in optimi ). Echipierilor sugerati de Cornaciu ar trebui sa li se-acorde o sansa, cu amendamentul mentionat de mine la-nceputul postarii. Reusita va fi sau nu a echipei, trebuie sa-ncepem sa judecam asa; cand revad imagini filmate cu Romania anilor '94-'98, imi dau seama ca a avut oarece dreptate Hagi, atunci cand a zis unor ziaristi, inainte de CM'98, cum ca ,, ne veti face statuie'' ( Stelica, din poarta, o comisese , tocmai le aratase ,, dorsalul'' spectatorilor care-l cam huiduisera un intreg meci amical, nu-s' cu cine ! ). S-auzim de optimi, bine ?

ucluj2011
ucluj2011  •  12 Octombrie 2015, 12:57

Budescu are sclipiri de geniu precum Dobrin sau Hagi (nu că vreau să îl compar cu cei doi) , uitați-va ce execuții extraordinare are , în marea majoritate a meciurilor cu toate că nu alearga aproape deloc are cel puțin o pasă de gol sau un gol. Budescu este un MARE jucător. Iordănescu NU este antrenor , este un incompetent senil , un om cu vederi și idei comuniste învechite și limbaj de lemn. Numai niște steliști baș&&i pot critica un fotbalist precum Budescu.

864670430247166
Cornaciu Raul  •  12 Octombrie 2015, 12:31

@steaua1986forever Ai dreptate ce zici de Stancu si de Torje, dar adevarul e ca nationala cam sta in Torje. La ultimele meciuri exceptand cel cu Feroe care sunt niste amatori, e singurul jucator care mai centreaza, mai dribleaza. De ex in locul lui Andone as renunta la nationala, omul a facut faza de gol cu Finalnda si nu il bagi.Chipciu, Popa praf in fiecare meci, Sanmartean la meciul cu Finalnda a aratat ca stie fotbal are calitati, dar nu ajuta echipa, franeaza mult jocul, Rat e trecut, Chiriches face f multe greseli si e mai grav ca se intampla cu niste echipe care nu ataca. Papp pe faza ofensiv, ma refer la dublat, centrari e aproape 0 si pe faza defesiva lent, a fost depasit de multe ori la meciul cu Finlanda, Grigore vine de la arabi... Keseru rateaza din toate pozitiile...ar trebui incercati Stanciu, Bumba, Alibec, Enache, Gaman, Steliano Filip, poate chiar Bus din liga a doua engleza...dar daca se vede c anu merge incerci sa schimbi ceva

Vezi toate comentariile (17)
Comentează