FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAȚIONALA

Anghel Iordănescu susține strategia fiului său la națională: „A venit timpul unei schimbări” » Cum a comentat criticile lui Șumudică referitoare la selecție

Anghel Iordănescu, când era selecționerul primei rperezentative, la turneul final al Campionatului European din 2016, din Franța.
FOTO: GETTY IMAGES
Anghel Iordănescu, când era selecționerul primei rperezentative, la turneul final al Campionatului European din 2016, din Franța. FOTO: GETTY IMAGES

Articol de - Publicat miercuri, 21 septembrie 2022 11:54 / Actualizat miercuri, 21 septembrie 2022 16:24

Anghel Iordănescu (72 de ani), fost selecționer al echipei naționale și tatăl actualului selecționer, Edi Iordănescu, a comentat afirmațiile făcute de antrenorul Marius Șumudică, în care critică selecția făcută pentru cele două partide pe care „tricolorii” le vor disputa în septembrie.

  • Meciul Finlanda - România este programat vineri, 23 septembrie, de la ora 21:45, în direct pe Antena 1 și liveTEXT pe GSP.ro. Partida România -Bosnia Herțegovina, luni, 26 septembrie, de la ora 21:45, în direct pe Prima TV și liveTEXT pe GSP.ro.

Anghel Iordănescu: „Cred că a venit timpul unei schimbări”

Anghel Iordănescu a spus că preferă să nu comenteze despre situația echipei naționale, prin prisma faptului că la cârma primei reprezentative se află fiul său, Edi Iordănescu. De asemenea, „Tata Puiu” a mai punctat că suporterii echipei naționale trebuie să înțeleagă că este nevoie de o schimbare a jucătorilor.

„N-aș vrea să comentez despre echipa națională. Orice aș spune voi fi judecat că îi iau apărarea lui Edi. Personal, cred că trebuie să înțelegem că a venit timpul unei schimbări”, a declarat Anghel Iordănescu pentru Digi Sport. 

Anghel Iordănescu: „Am avut jucători care veneau la lot pentru că voiau doar să mai schimbe aerul de la echipa de club”

Fostul selecționer a mai precizat că, atunci când el conducea prima reprezentativă, existau anumiți jucători care veneau la echipa națională numai pentru a schimba aerul de la echipa de club, dar și că jucătorii de atunci plângeau la marginea terenului în momentul în care erau schimbați, spre deosebire de cei de acum, care abia așteaptă asta. 

„Am auzit ce a spus Șumudică. N-aș vrea să dau nume de jucători și de modul în care se pregăteau unii la națională. S-a făcut afirmația că x și y nu vor să mai vină la națională. Am avut jucători care veneau la lot pentru că voiau doar să mai schimbe aerul de la echipa de club. Pe vremea mea, dacă dădeam afară un jucător pentru un motiv anume, plângea la margine. Astăzi abia așteaptă să-l scoți”, a mai spus Anghel Iordănescu.

Final în „telenovela” Dan Petrescu » Patronul Nelu Varga a făcut anunțul: „Doar ce am vorbit la telefon”
CFR CLUJ
Final în „telenovela” Dan Petrescu » Patronul Nelu Varga a făcut anunțul: „Doar ce am vorbit la telefon”

Anghel Iordănescu: „Cred că de la început, federația trebuia să ia în calcul un mandat de 4 ani”

Anghel Iordănescu a mai zis și că cei care conduc Federația Română de Fotbal ar fi trebuit să ia în calcul, încă de la început, oferirea unui contract valabil pe 4 ani, pentru ca antrenorul să aibă timp să-și impună filozofia. 

Federația trebuia să ia în calcul un mandat de 4 ani. Inclusiv cu cei cu care s-a tratat în prima discuție, trebuia să îi asigure pe fiecare în parte de cei 4 ani de mandat. Să pregătească, să aducă jucători. A fost Contra, a fost Rădoi, antrenori buni și am avut aceleași performanțe.
Am luat-o de la capăt mereu, dar niciodată nu ne-am pus întrebarea dacă fotbalul românesc are jucători de la care noi să așteptăm performanță. Trebuie să-i dai șansa unui selecționer să pregătească o campanie întreagă
- Anghel Iordănescu

Marius Șumudică nu înțelege selecția făcută de Edi Iordănescu: „Eu nu înțeleg”

Marius Șumudică (51 de ani), antrenorul formației saudite Al Raed, a declarat că nu înțelege selecția făcută de Edi Iordănescu, spunând că Alexandru Mitriță și Alexandru Maxim nu trebuiau să lipsească de pe lista convocaților.

Fostul tehnician al celor de la Rapid, Astra Giurgiu, Gaziantep, Kayserispor, Rizespor, CFR Cluj, Malatyaspor și Al Shabab este de părere că Alexandru Mitriță este un jucător ce poate face diferența oricând, care joacă la el în echipă (n.r. Al Raed) 90 de minute, chiar dacă evoluția acestuia nu este una convingătoare. 

„Mitriță joacă foarte bine, face diferența, rupe brazda sub el. Are calitate mare. Nu înțeleg de ce nu a fost convocat la echipa națională Mitriță. Este un jucător care poate face diferența oricând. Eu de aceea nu-l schimb, îl țin 90 de minute chiar dacă joacă prost, pentru că poate inventa oricând ceva.Sunt jucători care se nasc, care depășesc adversarul perpendicular pe poartă. La fel ca Maxim, noi suntem nebuni?”, a declarat Șumudică.

„Șumi-Gol” mai crede și că Alexandru Maxim, alături de care a colaborat la Gaziantep, ar fi trebuit de asemenea convocat de selecționerul Edi Iordănescu, întrucât este un fotbalist pentru care se bat marile echipe din Turcia, după ce a înscris 42 de goluri în 90 de apariții în tricoul „șoimilor”. 

Maxim are 90 de meciuri și 42 de goluri în Turcia, vor toate echipele mari să-l ia. Mulți spun că multe goluri sunt din penalty, dar să nu ratezi un penalty în doi ani? Ok, când au venit la echipa națională, nu au avut rezultatele scontate, dar cum să nu-l iei pe Maxim, cum să nu-l iei pe Mitriță?
Noi ce aducem? Jucători din Serie B, cu salarii de 7.000, de 10.000? Eu nu înțeleg.

-Marius Șumudică

Antrenorul a mai spus și că Edi Iordănescu este un tip tipicar, de birou, care se ocupă de munca de birou, dar că selecția la echipa națională trebuie făcută în funcție de rezultatele de moment.

Cum să nu fie Maxim sau Mitriță la echipa națională? Noi plângem după Ianis Hagi, că e accidentat. La fiecare interviu, văd că Edi Iordănescu plânge după Ianis Hagi, dar Maxim și Mitriță, care fac diferența? Nici n-am văzut componența lotului, de unii nici n-am auzit. Boloca? N-am auzit. N-am auzit. Ce joacă?

- Marius Șumudică

Marius Șumudică: „Nu-mi spune mie că nu există implicare când începe meciul, asta e o prostie”

Mai multe voci din lumea fotbalului ar fi spus că Mitriță și Maxim nu ar mai fi fost chemați la echpa națională din cauza lipsei de atitudine arătate în iunie, când „tricolorii” au fost învinși de Muntenegru (0-2 și 0-3) și Bosnia (0-1) și au câștigat în fața Finlandei (1-0). 

Șumudică a declarat însă că îi cunoaște foarte bine pe cei doi și exclude o asemenea variantă, spunând că dacă există un singur jucător al echipei naționale ce nu dă totul atunci când intră pe teren, atunci trebuie „să ne punem pistolul la tâmplă”. 

„Dacă-mi spuneți că există un jucător cu tricoul echipei naționale pe el și nu are implicare 100% înseamnă că trebuie să ne punem pistolul la tâmplă. Nu-mi spune mie că nu există implicare când începe meciul, asta e o prostie.La fel ca în discuția cu salariile restante, păi uită-te la Hermannstadt. Ăia se gândesc la salarii când intră pe teren? Eu vorbesc cu Mitriță zi de zi și cu Maxim aproape zi de zi, nu s-a întâmplat nimic din partea lor”, a spus Șumudică.

Antrenorul a mai declarat și că ține legătura cu Alexandru Mitriță și cu Alexandru Maxim aproape în fiecare zi, iar din partea acestora nu s-a schimbat nimic în ceea ce privește disponibilitatea de a se prezenta la lotul național.

Atât Mitriță, cât și Maxim își doresc enorm să facă parte din echipa națională. Lui Mitriță i s-ar umfla gleznele dacă ar veni pe jos, dar cred c-ar veni cu orice. Era foarte afectat, e foarte afectat că nu este chemat la echipa națională.

- Marius Șumudică, pentru Digi Sport
 

Citește și alte articole despre echipa națională:

Nicolae Stanciu are șanse mici să joace în meciul cu Finlanda! Nici Deian Sorescu nu este sută la sută apt

Tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2024 » În ce urnă va fi România + toate detaliile

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
fotbalminim00
fotbalminim00  •  22 Septembrie 2022, 13:26

pana nu se investeste in juniori si copii si nu avem de jos o idee clara,nutritie,antrenamente,tactica de joc o sa ne bata toti,noi pur si simplu acum asteptam sa joace din talent jucatorii,asteptam sa apara cum a aparut David Popovici,nu avem conditii de jos si asta se vede cand ajung la maturitate jucatorii,traim de pe o zi pe alta

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  21 Septembrie 2022, 19:44

L am auzit aseară pe general...După el avem zeci de antrenori meseriași , meseriași nu alta dar cică nu avem fotbaliști !!!Va vine să credeți așa ceva ???

cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  21 Septembrie 2022, 19:24

Mandat pe 4 ani? Ce gluma buna! Sa aiba timp sa isi impuna filosofia de joc! Eu zic sa i dea 10 ani .... de ... pt port ilegal de carnet de antrenor

Vezi toate comentariile (4)
Comentează