FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANGLIA - ROMÂNIA

video 3 jucători din naționala Angliei îl sperie pe Rădoi: „Să avem grijă” + Tamaș, pe lista selecționerului!

Anglia - România » Selecționerul Mirel Rădoi a susținut conferința de presă premergătoare amicalului contra britanicilior.
Anglia - România » Selecționerul Mirel Rădoi a susținut conferința de presă premergătoare amicalului contra britanicilior.

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 iunie 2021 20:00 / Actualizat sambata, 05 iunie 2021 23:16

Anglia - România » Selecționerul Mirel Rădoi a susținut conferința de presă premergătoare amicalului contra britanicilior.

  • Anglia - România se joacă duminică, de la ora 19:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Pro TV.

Rădoi a dezvăluit că nu va aborda defensiv jocul cu englezii: „Cu cât stai mai aproape de propria poartă, cu atât pericolul crește și va fi mai greu să ataci. Va trebui să alternăm momentele, când vom face pressing și când ne vom organiza în defensivă”. 

Selecționerul „tricolorilor” a numit și cei mai periculoși 3 fotbaliști din reprezentativa Albionului: Kane, Rashford și Sterling

De asemenea, Rădoi a precizat că pentru meciurile oficiale din septembrie Gabi Tamaș (37 de ani, stoper) de la FC Voluntari poate reprezenta o soluție pentru România.

Mirel Rădoi, conferință de presă înainte de Anglia - România

  • „Va fi un meci intens. Sunt sigur că jucătorii sunt motivați, întâlnesc o echipă foarte bună. Toți își vor dori să evolueze mâine, însă nu va fi ușor”
  • „Nu am amintiri plăcute de aici, evident, dar sfertul de finală cu Steaua în Cupa UEFA rămâne una dintre cele mai mari performanțe ale fotbalului românesc”
  • „Cred că ne putem ridica la nivelul lor, iar pentru Anglia reprezintă un test bun înainte de Euro”
  • „Orice jucător din naționala Angliei poate fi decisiv. Dar, dacă mă refer doar la atac, Kane, Rashford și Sterling pot speria orice apărare din lume. Nu mi-e temă, dar ne vom lua măsuri. Cei 3 jucători, când au spații libere, ajung în 6-7 secunde în careul adversarului. Trebuie să fim precauți”
  • „De obicei, încercăm să avem meciuri complicate, să întâlnim adversari foarte puternici. Suntem într-un schimb de gerenații și jucătorii au nevoie de astfel de partide. Va trebui să suferim, dar cred că toți jucătorii își vor dori să joace titulari, e un avantaj pentru noi. Cu cât stai mai aproape de propria poartă, cu atât pericolul crește și va fi mai greu să ataci. Va trebui să alternăm momentele, când vom face presing și când ne vom organiza în defensivă
  • „Se pare ca va trebui să vorbesc mereu despre viitorul meu la națională. Voi încerca până la final. E o clauză în contract. Oricând se poate termina contractul, indiferent de dorința unei părți. Dacă eu achit clauza, plec. Dacă voi fi dat afară, Federația trebuie să achite clauza” 
  • „De lunea trecută, nu am citit nici măcar un articol. Dar bănuiesc că sunt aceleași 6-7 persoane care apar mereu după ce naționala pierde. Sper ca după prima victorie să încercăm să avem mult mai mare încredere”
  • „Chiar dacă am avut antrenori foarte buni, am încercat să iau ceva de la fiecare, nu să copiez. Nu o să-mi schimb strategia. Chiar dacă mi-ar spune cineva că, dacă stau cu linia de fund pe 16 metri voi câștiga, nu o voi face”
  • „Tamaș e pe lista noastră, vom vedea în septembrie dacă vom avea nevoie de el. Au tot fost accidentări, infectări cu COVID-19. Are cea mai mare experiență, dar în momentul de față nu pot să spun cu certitudine dacă va fi sau nu prezent”
  • „Comparând Anglia cu Germania, vorbim despre două echipe de valoare apropiată, dar cu abordări diferite. Anglia construiește rapid, Germania mai lent, atacurile lor poziționale durează mult mai mult”

Va fi un meci foarte greu pentru noi. Vom vedea mâine ce o să fie exact, sperăm să ieșim victorioși. Nu suntem blocați psihic. Din contră, ne simțim bine. Am lucrat foarte mult la antrenamente și o să facem un meci mare mâine. O să dau totul când o să intru în teren. Îmi propun să marchez, vreau să-i depășesc în viteză, asta e calitatea mea
- Andrei Ivan, atacant România

Sincer, aș putea să joc și în Premier League, și în Championship, dar va fi foarte greu
- Andrei Ivan, atacant România

Anglia - România » Echipele probabile

ANGLIA: 1. Pickford - 24. R. James, 2. Walker, 5. Stones, 21. Chilwell - 14. Phillips, 4. Rice, 19. Mount - 17. Sancho, 9. Kane, 20. Foden 
REZERVE: Henderson, Johnstone, Shaw, Maguire, Trippier, Mings, Coady, Henderson, Bellingham, Grealish, Sterling, Rashford, Calvert-Lewin, Saka
ANTRENOR: Gareth Southgate 

ROMÂNIA: 1. Fl. Niță - 24. Sorescu, 6. Chiricheș, 5. Nedelcearu, 22. Camora - 23. N. Stanciu, 18. R. Marin, 10. Maxim - 14. I. Hagi, 7. Alibec, 20. Budescu 
REZERVE: A. Vlad, Fl. Iacob, T. Căpușă, Cr. Ganea, A. Rus, Cicâldău, Moruțan, D. Olaru, A, Păun, Al. Băluță, Keșeru
ANTRENOR: Mirel Rădoi

ARBITRU: Tiago Martins
ASISTENȚI: Andre Campos, Pedro Almeida (toți din Portugalia)
STADION: Riverside (Middlesbrough)

Mirel Rădoi e cel mai slab selecționer din istoria României

Seriile de înfrângeri pe bandă rulantă și golurile căzute cu toptanul în poarta „tricolorilor” l-au transformat pe Mirel Rădoi în codașul all-time printre selecționerii relevanți ai României, cu minimum 10 jocuri pe banca reprezentativei.

Pe lângă Mirel, ultimii doi selecționeri dinaintea sa sunt puși în altă lumină. Daum arată acum decent, iar Contra e de-a dreptul spectaculos.

În mai puțin de un an, Rădoi a izbutit să rateze sau să compromită grav trei obiective. A pierdut barajul cu Islanda pentru Euro 2020, a clacat în Liga Națiunilor, iar startul preliminariilor pentru CM 2022 a adus o înfrângere lamentabilă în Armenia, 2-3, care aproape că pune cruce deja oricăror speranțe spre Mondiale, mai ales în contextul în care Macedonia de Nord a realizat o mare victorie în Germania, ceea ce-i conferă mai departe un avantaj fantastic - detalii, pe larg, AICI.

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Tensiuni înainte de Anglia - România: „Ignorăm fanii, suntem hotărâți!”

Mircea Lucescu îi atrage atenția lui Rădoi: „Asta e o mare problemă de antrenor” și îi dă un sfat: „Așa se câștigă un meci”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (26)
0005
0005  •  06 Iunie 2021, 08:51
Postat de elgabri pe 05 Iunie 2021, 21:37

Ce e foarte interesant ca Hagi blat si Gigi omenie nu zic absolut nimic daca era alt antrenor sa i auzi ce scandal faceau !!!

Pai Hagi blat de ce sa faca scandal... Juniorul este titular incontestabil, treaba merge, poate il vinde pe suma mai mare! Peste 2-3 va avea destinatie selecta prin Ligile Arabe si s-a scos! :)))

0005
0005  •  06 Iunie 2021, 08:48
Postat de st.il. pe 06 Iunie 2021, 00:19

Oare la ce sumă se poate ridica "clauza" acestui nefericit !...Poporul român a fost dintotdeauna generos, a dat din puținul câștigat PRIN MUNCĂ "un bănuț" pentru cei nevoiași, aflați la ananghină, lisiți de speranță, lipsiți de viitor !...Dragi români, haideți să facem chetă națională, să strângem suma de bani izbăvitoare pentru "amărâtul" ăsta de..."selecționer" !...Până la urmă efortul ăsta pecuniar îl făcem pentru noi, pentru speranța noastră într-un viitor cât de cât decent !...S-o facem acum, cât nu e prea târziu !...Chiar vorbesc serios !...

Hai sa infiintam prpiectul DNR- Doar Nationala Romanie si sa il evacuam pe incompetent! Ca el o tine una si buna "cu filozofia mea"! I-orfi pus *** de la FRF vreo clauza de 50 sau 100 de miloane de se feresc sa scape de el :))) Au pricopsit suporterii cu un incapabil! Si 20 de ani daca-l tin la carma nationalei nu va fi in stare sa accepte ca tactica lui ese falimentara si ca rezultate conteaza si nu ceea ce face echipa pe teren! Ma doare undeva a echipa joaca frumos daca la final meciul este pierdut!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

barabula20
barabula20  •  06 Iunie 2021, 06:39

Clar i a citit tacticianu nostru. Si tactica abordata mi se pare grozava ‘sa avem grija’...ii facem si pe astia

Vezi toate comentariile (26)
Comentează