FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANGLIA - ROMÂNIA

video Tensiuni înainte de Anglia - România: „Ignorăm fanii, suntem hotărâți!”

Anglia și Austria protestând contra rasismului
Anglia și Austria protestând contra rasismului

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 iunie 2021 18:17 / Actualizat sambata, 05 iunie 2021 18:48

Anglia - România » Selecționerul britanic Gareth Southgate a prefațat duelul cu „tricolorii” lui Mirel Rădoi, a vorbit despre accidentarea lui Trent Alexander-Arnold și a atins un subiect delicat pentru fanii englezi.

  • Anglia - România se joacă duminică, de la ora 19:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Pro TV.

„Știu că echipa României se află într-un proces de întinerire. Naționala noastră U21 a avut un meci dificil în fața României la Euro U21, turneul final din 2019. Mai mulți adversari de atunci se află acum la seniori. Meciul de mâine va fi un test important pentru noi”, a declarat Southgate în conferința de presă.

Naționala Angliei, în jurul unei controverse. Poziția lui Gareth Southgate

Un moment tensionat al conferinței l-a reprezentat discuția despre gestul de a îngenunchea înaintea partidelor, în semn de protest contra rasismului. 

Southgate confirmă că naționala sa va continua să se exprime astfel înaintea tuturor partidelor de la Euro 2020, în ciuda protestelor venite dinspre fanii britanici în cadrul amicalului cu Austria (1-0). Au existat huiduieli inclusiv la finala Cupei Angliei și chiar la ultimul act din Liga Campionilor. 

„Jucătorii noștri trebuie să știe că suntem uniți în acest demers, suntem total dedicați. Suntem hotărâți să îngenunchem la Euro! Ignorăm orice reacție adversă”, a declarat Southgate.

De asemenea, Southgate a anunțat că jucătorii care vin de la Manchester City, Chelsea (finaliste UCL) și Manchester United (finalistă UEL) au șanse mici să evolueze contra „tricolorilor”, întrucât mai au nevoie de câteva zile de odihnă.

Alexander-Arnold e un tânăr jucător formidabil, va avea șanse pe viitor să joace pentru națională. Acum trece printr-un moment foarte dificil, și pentru noi e o dezamăgire. După meciul cu România vom decide cine îl va înlocui. Sigur că e foarte trist pentru un jucător să rateze un turneu final din cauza unei accidentări
Gareth Southgate, selecționer Anglia

Anglia - România » Trei cote pe care nu trebuie să le ratezi

Citește mai multe știri despre echipa națională:

„Regreți că nu ai ajuns la Dinamo?” » Portarul „naționalei” a dat cărțile pe față: „Nu știu ce se va întâmpla pe viitor”

Mircea Lucescu îi atrage atenția lui Rădoi: „Asta e o mare problemă de antrenor” și îi dă un sfat: „Așa se câștigă un meci”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
gago747
gago747  •  06 Iunie 2021, 01:04

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

patratel2019
patratel2019  •  06 Iunie 2021, 00:08

De ce să ingenunchem? Nu suntem parte a acestei manifestari! Este chiar un gest de prost gust al unei gazde, care te pune sa te descalti la ușă fiindca si-a pus mocheta nouă in casă!

bazinga
bazinga  •  05 Iunie 2021, 21:09

Southgate este o catastrofa de antrenor, o bomba ! Si Deschamps al Frantei este un capos si un antipatic, dar macar e campion mondial !Anglia este si va fi o eterna dezamagire la nivel de nationala....un adevarat paradox, desi are jucatori excelenti!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează