FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANGLIA - ROMÂNIA

Ce tăvălug ne așteaptă! Tactica lui Southgate pentru amicalul cu România: pe cine au în față „tricolorii” lui Rădoi

Southgate mai are un singur meci-test și nu știe exact pe cine va conta la startul EURO. Sursă foto: Imago Images +30   FOTO
Southgate mai are un singur meci-test și nu știe exact pe cine va conta la startul EURO. Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 05 iunie 2021 12:21 / Actualizat sambata, 05 iunie 2021 13:50

ANGLIA - ROMÂNIA. Selecționerul Gareth Southgate ar putea folosi duminică o echipă apropiată de cea de la EURO. Și vor reveni jucătorii lui Chelsea și City, menajați la testul cu Austria după ultimul act al Ligii Campionilor. 

  • Anglia - România se joacă duminică, de la ora 19:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Pro TV.

Înainte de Euro, Gareth Southgate e neliniștit. Selecționerul englez mai are un singur meci-test, mâine, împotriva "tricolorilor", și nu știe exact pe cine va conta la startul turneului final, o săptămână mai târziu, duminică, 13 iunie, pe "Wembley" contra Croației. 

Toți titulari de la Chelsea și City

Miercuri, în precedentul amical, 1-0 cu Austria, tehnicianul insularilor i-a menajat pe toți finaliștii Champions League: Walker, Stones, Foden, Sterling (Man. City), Reece James, Chilwell și Mount (Chelsea). Ei vor reveni aproape sigur pe teren în acest week-end. 

La fel, cei doi care au jucat ultimul act de Europa League, Rashford și Shaw, de la Man. United. Nu este sigur primul "11", dar e posibil să înfruntăm o formație cu toți reprezentanții lui Chelsea și City printre titulari. Ne așteaptă un duel teribil.

+26 FOTO

Anglia - România. Alexander-Arnold, out! Doi incerți 

Southgate ar vrea să facă o ultimă verificare și să folosească o echipă apropiată de cea de la Euro. Ideală, imposibil! 

L-a pierdut pe Alexander-Arnold, care a suferit o ruptură la cvadricepsul femural, părăsind deja lotul. Șase săptămâni pauză, adio CE. 

Nici Maguire nu e refăcut complet după o accidentare la gleznă și va lipsi în centrul defensivei. Henderson, vicecăpitanul, e și el sub semnul întrebării. 

Operat la aductori în februarie și fără meciuri de atunci, mijlocașul lui Liverpool a acuzat din nou dureri în preziua examenului cu Austria. Rezonanța magnetică nu a relevat nicio altă leziune și Southgate speră să-l vadă mâine pe Hendo. 

Deși rămâne îngrijorat: „E limpede pentru toată lumea ce înseamnă absența lui”. Dacă Henderson nu va putea evolua, va intra probabil Kalvin Phillips, de la Leeds. Problemele de la umăr par să fi dispărut complet.

Sancho sau Sterling 

În atac, foarte multe variante. Se așteaptă ca selecționerul să apeleze din primul minut la Jadon Sancho (răcit miercuri) și Foden aripi, de o parte și de alta a căpitanului Harry Kane. 

În acest caz, Rashford și Sterling ar juca în a doua parte a meciului.

VIDEO Ciprian Marica nu îl menajează pe Mirel Rădoi: „România nu are o idee de joc, schimbăm jucătorii ca pe șosete”

Citește și alte știri despre amicalul Anglia - România:

Momentul adevărului, la doi ani după Anglia - România de la „tineret” » Comparația care ne dă de gândit

Mirel Rădoi, față în față cu cea mai dramatică amintire: „Nu-i va fi ușor să se întoarcă acolo”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
scandautor
scandautor  •  05 Iunie 2021, 17:56

Deși, sincer, am merita 5+, cred c-o să fie mai degrabă meci de sub 2,5 goluri. Aș zice chiar sub 2 asiatic sau sub 1,75 asiatic. Ceea ce, în sine, va fi o mare performanță pentru starea actuală a naționalei României.

kikostel
kikostel  •  05 Iunie 2021, 17:01

Dacă Rădoi va implementa indicațiile trasate de Gigi nu avem cum să nu câștigăm. Dacă MM va posta pe Facebook așa cum numai el știe, vom câștiga chiar la scor. Gigi, ajutat de neobositul său manager general, numărul 1 de la FCSB, este salvatorul fotbalului românesc, ba chiar al României. Cu ideile lui de geniu și cu postările atât de inspirate ale lui MM, vom avea autostrăzi, educație, sănătate și justiție.

895810720478740
Adrian Suciu  •  05 Iunie 2021, 16:49

Cred ca ne dau vreo 7 sa ii scoata lui Mirel sistemul din cap si poata o sa-l trezeasca si pe Razvan!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează