FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANGLIA U21 - ROMÂNIA U21 2-4

ANGLIA U21 - ROMÂNIA U21 2-4 // Cronica emoționantă a corespondentului GSP Răzvan Luțac » Cel mai frumos meci pe care l-am fi putut gândi

ANGLIA U21 - ROMÂNIA U21 +33   FOTO
ANGLIA U21 - ROMÂNIA U21

Articol de , - Publicat vineri, 21 iunie 2019 21:59

ANGLIA U21 - ROMÂNIA U21 2-4 // Am fost nașii englezilor într-un mod incredibil: am revenit după ce am fost egalați la 1 și la 2 în ultimul sfert de oră, iar Coman a dat "dubla" care ne duce la un punct de semifinale.

Pe bune, dacă n-ar scrie Stadium Dino Manuzzi pe alb, am crede că jucăm la Ploiești un meci decisiv pentru calificarea la un turneu final. Nu doar că lumea îi fierbe pe adversari din scandări și din presiune, însă și atacăm încă din start, cum a promis Rădoi. Ianis trage primul, Henderson respinge, împiedicat, cu piciorul.

Carambol

Apoi respinge șuturile bune trase de Man și Ivan, iar ultimul are o ratare care șochează. Pușcaș îi prelungește lui Ivan, care se trezește singur, singurel, cu mingea în 8 metri. Și-o face bine, pe piept, are timp, hai, Andrei!, câtă încredere a avut Rădoi în tine! Însă ratează. Ratează inexplicabil, șut care șterge bara.

O fac și ei, la aceeași distanță de poartă, însă dintr-o poziție mult mai dificilă. Maddison de la Leicester, din lovitură liberă. Am atacat. Și avem speranțe. 

ANGLIA U21 - ROMÂNIA U21 +34 FOTO

Suedezul pare cu ei 

Emoțiile joacă pase. Pașcanu îl blochează minunat pe Mount de două ori în aceeași fază, apoi tresărim. Man marchează din apropiere după un șut deviat al lui Pușcaș, arbitrul anulează golul. Corect. Ofsaid la atacantul lui Palermo.

Fără să respirăm de mai mult de 5 ori, același Maddison, coleg cu Pașcanu la Leicester, trage la două mustăți de 1-0. Să îl țină cineva! Și pe Gray, care e imposibil de ținut de Ștefan dacă se întoarce cu fața spre poartă.
Păcat că și suedezul arbitrează Premier League cu noi, nu ne dă faulturi la contacte evidente - în schimb, o face în stil Liga 1 cu ei, lovitură liberă la fiecare atingere. Se face, cumva, pauză.

Grazie, Radu!

După, scăpăm cu noroc. Și cu Ștefan pe linie. Fundașul scoate de lângă bară "capul" lui Dowell dintr-un corner. Și ne luăm revanșa cu ratarea noastră - Ianis, minge scoasă iar de Henderson cu piciorul. Cu șapcă, de la distanță, zici că-i Joe Hart.

Iar Radu e mai mult de atât: când în sfârșit găsesc o breșă, englezii trag prin nou-intratul Foden. Dar Radu scoate de lângă bara dreaptă. Apoi, la șutul lui Maddison, de lângă cea stângă. Mingea trece și prin fața porții, dar rămân intervențiile incredibile. 

Carusel

Și apoi finalul. Aș șterge tot de până acum. Dar nu am cum. Dragomir intră armă secretă, de o centrare la care ajunge Coman. Florinel îl fentează pe Kenny, e secerat, n-are cum să nu fie penalty, cu tot cu VAR-ul! Și se dă. Pușcaș îl culcă pe Henderson. 1-0!

Nu ne bucurăm mult, țiparul de Gray trage de lângă un Dragomir mai puțin inspirat ca la gol. Trage bine, Radu n-are șanse. 1-1. 

Și-apoi, când credeam că moare așa, vine Ianis cu palma pentru contestatari.

Florinel, nu credeam!

Și face 2-1. E minunat iar puțin, Tammy Abraham egalează imediat, tot haosul ține din minutul 76 încoace!, apoi vine ce nu credeam niciodată.
Coman își pune mingea pe șut, un șut care, în mod normal, nu avea cum să îi pună probleme eroicului Henderson. Și, pe unde a intrat mingea lui Dan Petrescu cu SUA, pe acolo intră și mingea noastră. E mingea de 3-2.

Primul minut al prelungirilor ne-a făcut să tremurăm. Și pe noi, și bara transversală. Abraham s-a înălțat din centrul careului „tricolorilor” și a ratat la câțiva centimetri ținta.

Apoi, tot Florinel, nu credeam că o să-ți dau 10 vreodată!, face 4-2 cu un gol care ne dă lacrimi.

Suntem la un punct de siguranța semifinalelor.

ANGLIA U21 - ROMÂNIA U21 +34 FOTO

Și-a aruncat masca

Nedelcearu a intrat cu masca de carbon făurită special pentru acest Campionat European, după fractura la piramida nazală suferită în meciul cu Malta. N-a purtat-o decât o jumătate de repriză, apoi și-a dat-o jos. A dat și emoții tehnice la o fază din prima repriză, când s-a resimțit după o săritură la cap. Și-a revenit și a continuat jocul.

 

VIDEO DE LA MECI: 

Golul lui Coman (2-4)

Golul lui Coman (2-3)

Golul lui Abraham (2-2)

Golul lui I. Hagi (1-2)

Golul egalizator al englezilor 

Golul marcat de Pușcaș din penalty

 

EURO U21 2019 » CLASAMENT GRUPA C

EURO U21 2019 » PROGRAMUL GRUPEI C

18 iunie

Azi

  • Anglia - ROMÂNIA 2-4 Detalii AICI
  • 22:00 - Franța - Croația (Serravalle, San Marino)

Luni, 24 iunie

  • 22:00 - Franța - ROMÂNIA (Cesena)
  • 22:00 - Anglia - Croația (Serravalle, San Marino)

Vezi și:

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Momente speciale create de fanii „tricolori”: „Cesena e un colț de București”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  22 Iunie 2019, 00:29

desi am avut si noroc si un mare portar,am meritat pentru daruire,galerie aceasta uriasa victorie,m ati facut din nou mandru ca sunt ROman,am tipat din toti rarunchii ,Hai Romania,una din putinele mele bucurii din ultimul timp !

observator_federal
observator_federal  •  21 Iunie 2019, 23:28

Din articol: "Pușcaș îi prelungește lui Ivan, care se trezește singur, singurel, cu mingea în 8 metri. Și-o face bine, pe piept, are timp, hai, Andrei!, câtă încredere a avut Rădoi în tine! Însă ratează. Ratează inexplicabil, șut care șterge bara."... " Monstră" de ziarist imparțial... îmi amintesc de transferul colosal al lui Mitriță, când publicațiile noastre "sportive" (gigiste) nici nu aveau fotografii suficiente cu excelentul fotbalist român - care, ce-i drept, nu juca la Fcsb... Ivan nu a jucat rău azi, dar trebuie să nu uităm că Gigi Becali nu a făcut niciun transfer mai de Doamne ajută anul ăsta...

146944003096831
Ana Farm  •  21 Iunie 2019, 23:06

Indiferent de ce se poate intampla de acum încolo,,jos pălăria, bravo băieților,felicitări Hai România! Mulțumim Hagi creatorul de drept al acestei naționale U21,!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează